Στα χέρια της Καραμολέγκος το σήμα «Κατσέλη» – Επιστρέφει στην αγορά

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Στα σούπερ μάρκετ επιστρέφει το ψωμί «Κατσέλης» τρία περίπου χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας, το καλοκαίρι του 2013 και αφού
είχε μετονομασθεί σε Nutriart.
Ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, διευθύνων σύμβουλος της αρτοβιομηχανίας «Καραμολέγκος» ανακοίνωσε χθες το βράδυ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον την εξαγορά του σήματος “Κατσέλης” και την επανατοποθέτηση των προϊόντων στην αγορά, αρχής γενομένης από τις 26 Σεπτεμβρίου 2016.
Μέσα από αυτή την επιχειρηματική κίνηση η «Καραμολέγκος» επιδιώκει αφενός να διευρύνει το μερίδιό της, αξιοποιώντας την ισχυρή αναγνωρισιμότητα που έχει ακόμη το σήμα «Κατσέλης» αφετέρου να ενισχύσει περαιτέρω την αγορά συσκευασμένου ψωμιού.

«Η αναβίωση μιας ιστορικής μάρκας θα φέρει νέους καταναλωτές στην αγορά. Παράλληλα, η απόφαση αυτή έρχεται να δημιουργήσει νέα επιχειρηματικά στάνταρ στο κλάδο του συσκευασμένου ψωμιού, καθώς συνοδεύεται και με νέα μέθοδο αρτοποίησης (υγρού ζυμαριού), διευρύνοντας και ενδυναμώνοντας συνολικά την αγορά της κατηγορίας», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της αρτοβιομηχανίας Μανώλης Καραμολέγκος.

Τα προϊόντα «Κατσέλης» θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της «Καραμολέγκος» στο Κορωπί, καθώς η τελευταία δεν εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις της Nutriart ή μηχανολογικό εξοπλισμό. Ως εκ τούτου έχει ήδη εγκατασταθεί μια νέα μονάδα παραγωγής, ενώ θα δημιουργηθούν άμεσα 30 νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται εντός δύο μηνών να ενδυναμώσει και την προϊοντική γκάμα του brand Καραμολέγκος με νέου κωδικούς.

Το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, που προβλέπει κεφάλαια ύψους 10 εκατ. ευρώ τη διετία 2015-2016, περιλαμβάνει επίσης: την αναβάθμιση των υφιστάμενων γραμμών παραγωγής – συσκευασίας με στόχο την αύξηση δυναμικότητας και παραγωγικότητας, την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για την παραγωγή υγρού ζυμαριού (sponge) και τεσσάρων διαφορετικών φυσικών προζυμιών, την επέκταση και αναδιαμόρφωση των αποθηκών, την ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων, καθώς και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη και συνεχή επιμόρφωση του υφιστάμενου προσωπικού, που σήμερα αριθμεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους.

Πώς κατέληξε το σήμα «Κατσέλης» στην «Καραμολέγκος»; 


Τον Νοέμβριο του 2015 έγινε σχετικός πλειστηριασμός στον οποίο συμμετείχαν ακόμη μια ελληνική εταιρεία, βασική ανταγωνίστρια της «Καραμολέγκος», και δύο ξένες και το σήμα κατέληξε τελικά στην «Καραμολέγκος». Το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και χθες το βράδυ, οπότε και παρουσιάστηκε η νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία όχι μόνο σε δημοσιογράφους, αλλά σε ευρύ κοινό επιχειρηματιών του κλάδου των τροφίμων και των σούπερ μάρκετ. Η αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος» πριν λάβει την απόφαση αυτή είχε πραγματοποιήσει έρευνες αγοράς, όπου διαπίστωσε την υψηλή δημοφιλία του σήματος “Κατσέλης” παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτό απουσίαζε από τα ράφια των καταστημάτων.

Στόχος της εταιρείας, όπως ανέφερε ο Εμπορικός Διευθυντής της «Καραμόλεγκος» κ. Νίκος Βολάκης είναι το σήμα της Κατσέλης να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 8,7% το 2017 και 15% το 2018, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά η αγορά του συσκευασμένου ψωμιού θα ενισχυθεί σε αξία κατά 9,5-11%.

Σήμερα η «Καραμολέγκος», σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατέχει μερίδιο στην αγορά συσκευασμένου ψωμιού 38,5% (στοιχεία α' εξαμήνου 2016), καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.

Συνολικά δε προσδοκά διεύρυνση της αγοράς που σήμερα βρίσκεται στο 64,8% κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, με στόχο την απόσπαση μεριδίου από την βιοτεχνική αρτοποιία.

Η εταιρεία «Καραμολέγκος» ξεκίνησε το 1950 από έναν φούρνο στη Σαντορίνη, όπου λειτουργούσε ως οικογενειακή επιχείρηση. Το 2015 ο όμιλος έκλεισε με πωλήσεις 77,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 460.000 ευρώ. Σε επίπεδο ομίλου απασχολούνταν το 2015 746 άτομα και σε επίπεδο εταιρείας 409 άτομα. Ο όμιλος περιλαμβάνει την αρτοβιομηχανια «Καραμολέγκος» την «Απολλώνιον ΑΒΕΕ» και τη θυγατρική στη Ρουμανία «Karamolegos Bakery Romania SA».     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template