ΤΖΙΓΚΕΡ-Το STAR έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νομοτελειακά φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για κανάλια που μπορεί να ρίξουν κανόνι επειδή δεν έχουν άδεια» τόνισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης
μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης και κομμάτων. «Και ίσως σε λίγους μήνες» συνέχισε ο κ. Βαρδινογιάνης «να έχουμε και πάλι εξεταστική και τότε ποιος θα φταίει; Η τράπεζα που έδωσε τα δάνεια αλλά το κανάλι έκλεισε γιατί δεν είχε άδεια; Το κανάλι που έκλεισε γιατί δεν είχε άδεια και άρα δεν είχε έσοδα ή κάποιος τρίτος που έκανε κάποιες ενέργειες για να μην έχουν άδεια τα κανάλια;».

«Εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ ήταν ποσό αρκετά υψηλό για να κερδίσουμε μια άδεια. Παρότι ήταν υψηλό θεωρήσαμε ότι είναι τίμημα που θα πάρουμε πίσω. Οι σύμβουλοι έδιναν άλλα ποσά. Η απόφαση ήταν όμως των μετόχων»
είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτημα του κ. Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ).

Ο ιδιοκτήτης του Star Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι «είναι ανεξήγητο πώς τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας με τις προσωρινές τηλεοπτικές άδειες». Δήλωσε επίσης ότι υπήρχε διάθεση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega, «αλλά τελικώς δεν έγινε», καταλήγοντας ότι δεν ξέρει γιατί δεν έγινε…

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε. Ο καναλάρχης παρουσίασε ως εύλογη τη σχέση της οικογένειάς του, που έχει πολύχρονη οικονομική δραστηριότητα, με τον πολιτικό κόσμο.

«Συνεργαζόμαστε με όλα τα κόμματα και τα γραφεία Τύπου» ανέφερε. Παραδέχτηκε επίσης ότι είναι υπαρκτή η άποψη ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».


«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», δήλωσε ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης»
, προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.       πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template