ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ-Οι Τζιχαντιστές οδηγούν χωρικούς στην Μοσουλη. Οσοι αρνούνται εκτελούνται

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Οι Τζιχαντιστές οδηγούν χωρικούς στην Μοσουλη. Όσοι αρνούνται εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες.Δεν υπάρχει οίκτος.
Επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη την Παρασκευή την είδηση ότι οι τζιχαντιστέςτης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) υποχρεώνουν χιλιάδες Ιρακινούς χωρικούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να «κλειστούν» μέσα στη Μοσούλη.

Από τις 17 Οκτωβρίου η κυβέρνηση του Ιράκ και οι σύμμαχοί της εκτελούν τη μεγάλη στρατιωτική επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η Μοσούλη καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο του 2014.
Από τον νότο οι ιρακινές δυνάμεις και από τον βορρά οι Κούρδοι Πεσμεργκά προχωράνε αργά, μαχόμενοι ενάντια στους τζιχαντιστές που προβάλλουν αντίσταση σε κάθε χωριό και οικισμό γύρω από τη Μοσούλη.


Τα περισσότερα χωριά που απελευθερώνουν τόσο οι Ιρακινοί όσο και οι Κούρδοι είναι άδεια.

Αυτό οφείλεται γιατί οι χωρικοί έχουν υποχρεωθεί από τους τζιχαντιστές να αφήσουν τα σπίτια τους και να πάνε στη Μοσούλη, υποτίθεται για την «ασφάλειά» τους, στην πραγματικότητα όμως γιατί το Ισλαμικό Κράτος θέλει όσους περισσότερους αμάχους γίνεται ως ανθρώπινες ασπίδες.


Στην τζιχαντοκρατούμενη Μοσούλη έχει απομείνει πληθυσμός 1,3 εκ. κατοίκων, από τα 2 εκ. που είχε πριν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που είναι βέβαιο ότι θα βιώσουν ανθρωπιστική τραγωδία μέσα από την φρίκη της επικείμενης πολιορκίας, το Ισλαμικό Κράτος προσθέτει και τους πληθυσμούς των χωριών.

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και 232 ανθρώπους την Τετάρτη στη Μοσούλη, εκ των οποίων οι 190 ήταν πρώην Ιρακινοί στρατιώτες και στρατιωτικοί και οι υπόλοιποι 42 πολίτες, επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές της οργάνωσης, είπε η εκπρόσωπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Ραβίνα Σαμντασανί.

«Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος υποχρέωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων να αφήσουν τα σπίτια τους στα περίχωρα της Μοσούλης και με τη βία τους μετέφεραν μέσα στην πόλη», είπε η Σαμντασανί σε συνέντευξη Τύπου.

Σχεδόν 8.000 οικογένειες, με έξι μέλη η κάθε μία, οδηγήθηκαν με τη βία από τα χωριά στη Μοσούλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι χωρικοί δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές της οργάνωσης εκτελέστηκαν.

Ο ΟΗΕ όμως ανησυχεί και για αντίποινα. Σιίτες φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί, που μάχονται στο πλευρό του ιρακινού στρατού, εμφανίστηκαν σε βίντεο να απειλούν να σκοτώσουν όσους σουνίτες κατοίκους της Μοσούλης συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κατηγορηθεί ως συνεργάτης των σουνιτών τζιχαντιστών και να ξεσπάσει μια άνευ προηγουμένου τυφλή βία.

Επίσης, για να λέγεται όλη η αλήθεια, μεταξύ των χωρικών που οδηγούνται στη Μοσούλη είναι και κάποιοι που συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ΟΗΕ ζήτησε ακόμα οι αιχμάλωτοι τζιχαντιστές να γίνουν σεβαστοί ως αιχμάλωτοι πολέμου σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους από κανονικά δικαστήρια.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τον ΟΗΕ, όπως το πάει, να βγαίνει στο μέλλον και να καταγγέλλει εγκλήματα πολέμου εις βάρος των τζιχαντιστών.           tribune.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template