Πώς ο Eric Clapton 20πλασίασε τα χρήματά του με τον Richter

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η «επένδυση» σε τρεις αφηρημένους πίνακες, τους οποίους πουλάει αφού εκτόξευσαν την τιμή τους μέσα σε 15 χρόνια.
Ο Eric Clapton θα πουλήσει έναν πίνακα του Gerhard Richter, που έχει εκτιμηθεί στα 20 εκατ. δολάρια, σε μία δημοπρασία που θεωρείται μια δοκιμασία όχι μόνο για την αγορά του Γερμανού καλλιτέχνη αλλά και για το ένστικτο του μουσικού ως συλλέκτη.

Ο πίνακας, που τιτλοφορείται "Abstraktes Bild 809-2", θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της δημοπρασίας μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη, στις 15 Νοεμβρίου. Ο Clapton είχε δώσει 3,4 εκατ. δολάρια για τρεις αφηρημένους πίνακες του Richter. Πούλησε τα δύο άλλα κομμάτια, το 2012 και το 2013, αντί του συνολικού ποσού των 55,2 εκατ. δολαρίων. Με την πώληση και του τρίτου πίνακα, το νούμερο θα ανέβει στα 70 εκατ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι ο μουσικός θα έχει 20πλασιάσει τα χρήματά του.

«Πρόκειται για μια εκπληκτική απόδοση σε 15 χρόνια», εξηγεί ο Francis Outred, πρόεδρος των Christie's και επικεφαλής μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του οίκου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Ινδία. Ο 84χρονος Γερμανός καλλιτέχνης, πάντως, είχε μια μεικτή χρονιά. Ενώ η έκθεση των νέων έργων του στην Marian Goodman Gallery στη Νέα Υόρκη ήταν sold out, οι πωλήσεις του σε δημοπρασίες εμφανίζονται κατά 92% χαμηλότερες από το υψηλό του, το 2012. Δύο σημαντικοί πίνακες του Richter αποσύρθηκαν από δημοπρασίες των Christie's και Sotheby's μέσα στη χρονιά.

«Όταν υπάρχει έντονη δραστηριότητα, μετά σημειώνεται συχνά μια διόρθωση. Ο κόσμος μπορεί να οπισθοχωρήσει τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις φούσκας», λέει η Abigail Asher, της Guggenheim Asher Associates.
Δύο ακόμα αφηρημένα έργα του Richter θα πουληθούν το Νοέμβριο από τον οίκο Sotheby's. Με εκτίμηση στα 20 με 30 εκατ. δολάρια το καθένα, προέρχονται από τη συλλογή του Steven Ames, πρώην partner της επενδυτικής τράπεζας Oppenheimer & Co.

Οι πωλήσεις του Richter είχαν ανέλθει στα 262,8 εκατ. δολάρια το 2012, αλλά πέφτουν μόλις στα 18,4 εκατ. δολάρια φέτος. Πέρυσι, ο καλλιτέχνης είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις 178 εκατ. δολαρίων, εν μέρει γιατί ο διαχειριστής hedge fund Kenneth Griffin αγόρασε έναν αφηρημένο πίνακα του 1986 αντί 46,4 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τον Richter.

Ο πίνακας του Clapton, που κυριαρχείται από το κίτρινο, το μπλε και το πράσινο, εκτίθεται στο Λονδίνο από την 1η έως την 6η Οκτωβρίου
. dealnews.gr


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template