ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ.ΦΡΑΓΚΟΥ-Μετά την ποινική δίωξη για διαφθορά ,αγωγές και για την Navios

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλες φουρτούνες για την Αγγελική Φράγκου.Εναντίον της ίδιας της εταιρείας που δημιούργησε και που γιγάντωσε στρέφονται μέτοχοι
της Navios.Ενός κακού μύρια έπονται για την δυναμική Χιώτισσα εφοπλίστρια. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το mononews.gr:
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Αγγελική Φράγκου. Σαν να μην έφταναν τα μπλεξίματα της Ελληνίδας εφοπλίστριας με την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφορικά με δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις από την τράπεζα Marfin στην επενδυτική εταιρία IRF, συμφερόντων της ίδιας, τώρα η Αγγελική Φράγκου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Navios Maritime Holdings βρίσκονται αντιμέτωποι με μία συλλογική αγωγή ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης από μετόχους της εταιρείας.

Σύμφωνα πάντα με το mononews.gr,τις νομικές διαδικασίες έχουν ήδη κινήσει οι δικηγόροι του Norman Roberts, που είναι κάτοχος προνομιούχων μετοχών σειράς G και H της Navios Maritime Holdings και υποστηρίζει ότι η προσφορά της εταιρείας για ανταλλαγή των δύο αυτών σειρών μετοχών παραβιάζει τα δικαιώματα των επενδυτών.

Ειδικότερα, η Navios προσφέρει 5,85 δολάρια ή 4,77 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή της σειράς G και 5,75 δολάρια ή 4,69 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή της σειράς H.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Roberts υποστηρίζουν πως, μετά από δύο πληρωμές μερισμάτων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί προς τους κατόχους των εν λόγω προνομιούχων μετοχών (καθώς έχουν ανασταλεί από τον Φεβρουάριο, ενώ και η τρίτη πληρωμή μερίσματος που θα έπρεπε να γίνει εντός του μήνα αναμένεται πως δεν θα καταβληθεί), στόχος της εταιρείας είναι να αναγκάσει τους κατόχους των μετοχών να χάσουν τα συσσωρευμένα μερίσματά τους, σε περίπτωση που τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κατόχων συμμετάσχουν στην προσφορά.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν συμπληρωθούν έξι διαδοχικά μερίσματα που δεν έχουν καταβληθεί, τότε οι κάτοχοι των μετοχών αυτών θα έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, και οι δικηγόροι του Roberts υποστηρίζουν πως και αυτό είναι κάτι που η Navios θέλει να αποφύγει με την επίμαχη προσφορά.

«Η μεγαλύτερη μέτοχος και το διοικητικό συμβούλιο της Holdings προσπαθούν να εκδιώξουν τους κατόχους προνομιούχων μετοχών μέσω εξαιρετικά καταναγκαστικών προσφορών ανταλλαγής που επιχειρούνται παραβιάζοντας σκανδαλωδώς τα συμβολαιακά και καταπιστευματικά δικαιώματα των επενδυτών σε προνομιούχες μετοχές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή που έχει υποβάλει η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τον Roberts, ενώ σκοπεύει να εκπροσωπήσει και άλλους κατόχους προνομιούχων μετοχών σειράς G και H με αντίστοιχες απαιτήσεις.

Από την πλευρά της, η Navios υποστηρίζει, σύμφωνα με το Tradewinds, ότι η εταιρεία και το διοικητικό της συμβούλιο θα «αμυνθούν με σθένος» στην εις βάρος τους αγωγή  mononews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template