ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ-Με 1000 δολάρια 23χρονη γυρίζει τα Σαββατοκύριακα όλο τον κόσμο

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Αγάπη και δίψα για την ζωή.Δεν θέλει να σπαταλήσει με ανούσια πράγματα την ζωή της.Όταν η Elona Karafin ήταν παιδί, είχε διαγνωστεί με καρκίνο των
οστών. Αφού πέρασε δύο χρόνια σε
θεραπείες, σήμερα, σε ηλικία 23 ετών, είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να αναφέρει πως είναι υγιής.

Αλλά ο φόβος είναι πάντα μες στην ψυχή της.

«Είχα καρκίνο όταν ήμουν 10 ετών», λέει. «Τώρα συνειδητοποιώ, ότι οι άνθρωποι γύρω μου, οι άνθρωποι της ηλικίας μου ή ηλικιωμένα άτομα, ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει κάτι το οποίο τους εμποδίζει να κάνουν ό, τι πραγματικά θέλουν».

Η ίδια αναφέρει ότι η εμπειρία της την δίδαξε πολλά πράγματα. «Δεν θέλω να σπαταλήσω τα νιάτα μου και δεν θέλω να βλέπω άλλους να το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα ή αρκετό χρόνο», λέει η Elona.

Και έτσι, ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, η Karafin, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει σε έναν μακρινό προορισμό, όπως το Μπαλί ή την Πολωνία ή το Παρίσι ή την Πορτογαλία για δύο με τρεις ημέρες, δαπανώντας λιγότερο από 1.000 δολάρια για το συνολικό ταξίδι συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εισιτηρίου, του ξενοδοχείου και της ψυχαγωγίας.



Όταν δεν ταξιδεύει διεθνώς, γυρίζει τις ΗΠΑ. Για τα εγχώρια ταξίδια, φεύγει από Παρασκευή βράδυ έως Κυριακή, όπως αναφέρει η ίδια.

Μάλιστα, έχει ένα από τα πιο διάσημα ταξιδιωτικά blogs, το «Elona The Explorer», στο οποίο μοιράζεται τις εμπειρίες από τα ταξίδια της, τι είδε και πώς πέρασε το χρόνο της.



Ουσιαστικά, θέλει να αποδείξει σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον κόσμο (ή να πετύχουν κάποια από τα όνειρά τους): «Έχετε χρόνο. Μπορείτε να βρείτε χρόνο. Ακόμα και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι στον κόσμο, έχουν το χρόνο», λέει. «Γι 'αυτό έχω επικεντρωθεί τόσο πολύ στα ταξίδια το Σαββατοκύριακο».

Η Elona δεν είναι πλούσια. Εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής σε μια μεγάλη εταιρεία e-commerce. «Δουλεύω μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και είμαι καινούργια. Συνεπώς δεν βγάζω πολλά χρήματα αλλά κάνω «έξυπνα» ταξίδια, λέει η ίδια χαμογελώντας.



Εκτός από την εργασία και τα ταξίδια, έχει δημιουργήσει ακόμα το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα που ονομάζεται Checkmatecancer.org που χρησιμοποιεί τα social media και το crowdfunding για να συγκεντρώσει χρήματα για μη προνομιούχα παιδιά που έχουν καρκίνο.



Μέχρι στιγμής, μέσα σε τρία χρόνια έχει συγκεντρώσει από τις αγορές πάνω από 115,000 δολάρια σε δωρεές για οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.newmoney.gr



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template