Πλέει σε πελάγη ευτυχίας η Dynagas LNG Partners LP του Γιώργου Προκοπίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πλέει σε πελάγη ευτυχίας η Dynagas LNG Partners LP του Γιώργου Προκοπίου.
Η Ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Dynagas LNG Partners LP,
συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, κατέγραψε αύξηση 7,7% στα καθαρά της έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2016. Τα συνολικά καθαρά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 17,3 εκατ. δολάρια, έναντι των 16 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο το 2015.

Η ναύλωση του πλοίου Lena River

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στα κέρδη από την ναύλωση του πλοίου Lena River, το οποίο είχα αποκτηθεί από την Dynagas Holding Ltd στα τέλη του Δεκεμβρίου 2015.

Τα έσοδα από τις ναυλώσεις της εταιρίας έφτασαν τα 43,1 εκατ. δολάρια για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, σημειώνοντας αύξηση από τα 37 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2015, κυρίως λόγω της αύξησης των ημερών ναύλωσης από τις 460 ημέρες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, στις 552 ημέρες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, έπειτα από την διόγκωση του στόλου της εταιρίας.
Τα μέσα μεικτά ημερήσια έσοδα από τις ναυλώσεις ήταν 81.300$ ανά πλοίο για το τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι των 80.400$ την ίδια περίοδο το 2015. Η εταιρία ανέφερε ότι τα πλοία της αξιοποιήθηκαν στο 100% των δυνατοτήτων τους κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τόνι Λωρίτζεν: Ικανοποίηση


«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2016, τα οποία ανήλθαν σε τιμές ρεκόρ για την εταιρία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Τόνι Λώριτζεν, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι ο στόλος 6 πλοίων μεταφοράς LNG της εταιρίας αξιοποιήθηκε στο 100% συνεισέφερε σημαντικά στα σημαντικά έσοδα του τριμήνου».
«Έχουμε ναυλώσει το στόλο μας στο σύνολό του μέχρι και τα τέλη του 2016, ενώ για το 2017 σε ποσοστό 89%, με την μέση διάρκεια των ναυλοσυμφώνων που έχουν τα πλοία του στόλου μας να διαμορφώνεται στα 11 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πετυχαίνουμε περισσότερες χρονοναυλώσεις και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα λειτουργικά μας έξοδα», συμπλήρωσε ο Λώριτζεν.

Το deal με το Clean Energy


Στα τέλη του Οκτωβρίου 2016, η εταιρία υπέγραψε ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας για το πλοίο μεταφοράς LNG Clean Energy (χωρητικότητας 150.000 cbm και κατασκευής 2007) με εταιρεία που ανήκει στον ενεργειακό όμιλο Gazprom Group. Το ναυλοσύμφωνο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2018 και θα έχει διάρκεια 7 έτη και 9 μήνες, επιφέροντας ακαθάριστους ναύλους ύψους περίπου 133 εκατ. δολαρίων μέχρι και τη λήξη του.

Επιπλέον, η εταιρία συμφώνησε με την Gazprom για την μείωση των ναύλων στις υφιστάμενες συμφωνίες χρονοαύλωσης για τα πλοία μεταφοράς LNG Lena River και Yenisei River (κατασκευής 2013) που ανήκουν στις θυγατρικές της. Η μείωση των ναύλων επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2016 και θα ισχύσει για το υπόλοιπο των ναυλοσυμφώνων. 
Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, η Dynagas αναμένει μείωση ακαθάριστων ναύλων ύψους 18,3 εκατ. δολαρίων κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016.  dealnews.gr         
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template