Ξέσπασε 4-0 η ΑΕΚ στον Λεβαδειακό

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Έπειτα από την νέα αναπάντεχη γκέλα στην Κέρκυρα (1-1) και με το κλίμα που αυτή δημιούργησε (το οποίο αποτυπώθηκε ξεκάθαρα
και στην επίσκεψη της Original στα Σπάτα), για την ΑΕΚ δεν υπήρχε άλλος... δρόμος στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, από την νίκη, αλλά και την καλή εμφάνιση που θα έστελνε μήνυμα ανάκαμψης.

Οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ανταποκριθούν στα... προαπαιτούμενα του κόσμου. Πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του, δεν σταμάτησαν μέχρι τέλους να κυνηγούν τα γκολ και έφτασαν τελικά σε μια ευρεία επικράτηση με 4-0, κάνοντας το... ξέσπασμα που όλοι περίμεναν από εκείνους.

Κόκκινη και τακουνάκι...

Η ΑΕΚ πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας να βρει διαδρόμους απέναντι στην άμυνα του Λερβαδειακού. Κέρδισε γρήγορα κάποια στιγμές, αλλά χωρίς να απειλήσει και η πρώτη της τελική ήρθε στο 10', με τον Πατίτο να κάνει ένα σουτ από τη γωνία της περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ. Πολύ πιο επικίνδυνο ήταν ένα σουτ εκτός περιοχής του Γαλανόπουλου, δύο λεπτά αργότερα, που ανάγκασε τον Ναμάσκο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 16' έγινε μια φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα: έπειτα από ένα λάθος γύρισμα, ο Πέκχαρτ τσίμπησε τη μπάλα προ του Ναμάσκο και ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού τον ανέτρεψε (εκτός περιοχής) πριν βρεθεί φάτσα με το άδειο τέρμα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Στο 21', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος πήρε μια κεφαλιά, αλλά ο Μοσχονάς (που μπήκε μετά την αποβολή) μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Σιμόες δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε τελικά στο 28' από ένα στημένο... του Λεβαδειακού. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, η Ένωση έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, η οποία κατέληξε με τον Πατίτο να κάνει εξαιρετική ενέργεια και πάσα από αριστερά και τον Σιμόες να σκοράρει από κοντά με τακουνάκι! Ο Πορτογάλος απείλησε ξανά στο 32', με ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 36' ο Πατίτο προσπάθησε να κρεμάσει τον Μοσχονά, όμως πλάσαρε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Πέκχαρτ στο 41', με το 1-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου...

Ήρθε το ξέσπασμα...

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 47' για το 2-0. Ο Γκάλο έκανε ωραίο γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Γαλανόπουλος έκανε το πλασέ, αλλά ο Μοσχονάς έκανε εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι! Ωστόσο, το δεύτερο γκολ δεν άργησε για την Ένωση. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκάλο έκανε γέμισμα, ο Πέκχαρτ κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και με ένα ξερό σουτ την έστειλε στο «παράθυρο» του Μοσχονά.
Ο Τσέχος φορ συνεργάστηκε με τον Γκάλο και στο 59', όταν μετά από γύρισμα του Βραζιλιάνου ο Πέκχαρτ έπιασε σκαστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στα αμέσως επόμενα λεπτά η ΑΕΚ απείλησε με τρεις κεφαλιές, δύο του Πέκχαρτ και μια του Κολοβέτσιου, ενώ στο 67' ήρθε το 3-0 από τον Γαλανόπουλο. Ο Αραβίδης έκανε ένα διαγώνιο σουτ, ο Μοσχονάς απέκρουσε ασταθώς και ο νεαρός μέσος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεσή της και στο 80' πέτυχε και τέταρτο γκολ: ο Αραβίδης έκανε μια σέντρα, ο Αλμέιδα πήρε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Πατίτο στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα για το 4-0. Στο 88' ήρθε η πρώτη ευκαιρία του Λεβαδειακού στο παιχνίδι, με ένα διαγώνιο σουτ του Μάντζιου, το οποίο απέκρουσε ωραία ο Μπάρκας. Η Ένωση απάντησε στο 89' με ένα δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, που πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό ο επιθετικός του Λεβαδειακού έκανε νέο σουτ, με τον Μπάρκα να του λέει πάλι «όχι», σκηνικό που επαναλήφθηκε και στις καθυστερήσεις...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (80' Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Αραβίδης (83' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (74' Αλμέιδα).

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33' λ.τ. Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (19' Μοσχονάς), Σίλβα (76' Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Ζοζέ Μοράις παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, ως αμυντικός χαφ αγωνίστηκε ο Σομόες, οι Γιόχανσον, Γαλανόπουλος ήταν εσωτερικοί μέσοι, οι Αραβίδης, Πατίτο στα άκρα της επίθεσης και ο Πέκχαρτ στην κορυφή αντί του Αλμέιδα, προφανώς επειδή ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από τον συμπατριώτη του φορ.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ναμάσκο, στην άμυνα οι Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, στα αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Μεντί και στην τριάδα πίσω από τον Μάντζιο οι Τόνι Σίλβα, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης.

Το ταμείο του αγώνα

Σίγουρα η αποβολή του Ναμάσκο πολύ νωρίς στο ματς έπαιξε τον ρόλο της, όμως το καθοριστικό σημείο για την ΑΕΚ (έτσι όπως έπαιζε και ο Λεβαδειακός), ήταν το πρώτο γκολ του Σιμόες, το οποίο έδιωξε το άγχος και έλυσε τα πόδια των Κιτρινόμαυρων, ώστε να φτάσουν σε αυτή την ευρεία νίκη.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Η ΑΕΚ είχε την τύχη μετά από αρκετό καιρό να «πάρει» πολλά από πολλούς παίκτες της, με τους Πέκχαρτ, που ήταν η έκπληξη, τους τρεις του κέντρου (Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο), τον Γκάλο και τον Πατίτο να ξεχωρίζουν μεταξύ των διακριθέντων.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Γιώργος Μπλάνας έκανε συνολικά μια καλή διαιτησία. Η μόνη πολύ σημαντική φάση που του... έκατσε στο παιχνίδι ήταν αυτή της αποβολής του Ναμάσκο και πήρε την σωστή απόφαση, αφού ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού ανέτρεψε τον Πέκχαρτ λίγο πριν βρεθεί απέναντι στο κενό τέρμα.
sdna.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template