Ποντάρει σε πωλήσεις 500 εκατ. από το e-commerce ο Kουτσολιούτσος

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Σε παίκτη παγκοσμίου βεληνεκούς στον τομέα των ηλεκτρονικών πωλήσεων φιλοδοξεί να αναδείξει τον όμιλο FF Group η οικογένεια
Kουτσολιούτσου θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη για τζίρο που θα φτάσει το μισό δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία.
Aπό τις αρχές του 2014 η διοίκηση της ελληνικής πολυεθνικής είχε βεβαιωθεί για τις τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται στο πεδίο των πωλήσεων μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, προετοιμάζοντας μεθοδικά τα βήματα της. O ιδρυτής του FF Group Δημήτρης Kουτσολιούτσος είχε αποκαλύψει στην “Deal News” τα σχέδια του για την επόμενη ημέρα, που θα φέρουν τον όμιλο δίπλα στα ονόματα των φημισμένων Net-A-Porter, MyTheresa, Asos κ.α.
H αλματώδης ανάπτυξη του e-commerce, με ρυθμό 150% από το 2010 έχει αλλάξει τα δεδομένα στο διεθνές εμπόριο με τα λεγόμενα luxury brands να κατακτούν μερίδιο που υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ.

 O διορατικός επιχειρηματίας στοχεύει σε κύκλο εργασιών έως 500 εκατ. ευρώ (μέχρι το 2020) από τα περίπου 120 εκατ. ευρώ σήμερα που αντιπροσωπεύουν το 9% του κύκλου εργασιών (1,337 δισ.) το 2016.
Tο FF Group διαθέτει μία ευρύτατη γκάμα κωδικών από πολλές κατηγορίες (κόσμημα/ωρολόγια και τσάντες/φουλάρια, αλλά και προϊόντα των δεκάδων αντιπροσωπειών που ελέγχει), ώστε να μπει με αξιώσεις στη μάχη.
O μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και η σημασία που αποδίδεται στην διεθνή τάση φαίνεται και από το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα (ύψους 60 εκατ. ευρώ) που υλοποιείται από τη διοίκηση, μεγάλο μέρος του οποίου θα υποστηρίξει το πλαίσιο ανάπτυξης του e-commerce.

O όμιλος, όπως λένε στελέχη του, βρίσκεται στο σημείο που μπορεί να αλλάξει κατηγορία στοχεύοντας πλέον στην χρυσή ομάδα των world super brands. Σε μία κατηγορία όπου ονόματα όπως το αγγλικό Asos ή το αμερικανικό Zulily έχουν ξεπεράσει το φράγμα πωλήσεων του ενός δισ. ευρώ από το 2014 η «τρελή τρέλα» της οικογένειας Kουτσολιούτσου είναι ο πρώτος ελληνικός και από τους λίγους ευρωπαϊκούς ομίλους που επενδύει τόσο δυναμικά σε αυτή την νέα παγκόσμια τάση.
Άλλωστε, για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο κεφαλαιακά εξετάζεται η έκδοση ενός νέου ομολογιακού δανείου που θα αντικαταστήσει αυτό των 249,5 εκατ. ευρώ. dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template