ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:-Δεν πτωχεύουμε,αναδιαρθρώνουμε την εταιρεία

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η κίνηση που κάναμε δεν οδηγεί στην πτώχευση της εταιρείας αλλά στην αναδιοργάνωσή της» δήλωσε χθες στο
kourdistoportocali.com ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου στο πλαίσιο του Greek Shipping Hall of Fame που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

Γράφει ο Νίκος Μπαρδούνιας





Ο κ. Γιώργος Οικονόμου με τον συνεργάτη του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” κ. Νίκο Μπαρδούνια

Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι επί 40 έτη απασχολείται στη ναυτιλία και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συνεχίσει να τα πράττει.

« Θέλω να δηλώσω αισιόδοξος στέλνοντας μήνυμα ότι συνεχίζουμε και θα κερδίσουμε και πάλι το στοίχημα» δήλωσε.

Ο ίδιος ερωτηθείς υποστήριξε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε εξωστρεφείς εταιρείες όπως και στον τουρισμό που μπορεί να φέρει τεράστια κέρδη στην Ελλάδα. Ωστόσο, κατά τον ίδιο η Ελλάδα είναι μια μικρή , με μικρή οικονομία, « μόλις το 1,5% της Ευρωπαϊκής Οικονομίας» οπότε αυτα μεγέθη της δεν βοηθούν σε μεγάλες επενδύσεις.

Επίσης υποστήριξε ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα είναι μικρή, περίπου πέντε μήνες και στηρίζεται κυρίως στα νησιά γεγονός που μερικώς την φρενάρει από μια μεγαλύτερη ανάπτυξη και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου της.

Υπαγωγή στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Kώδικα των HΠA.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Γιώργου Οικονόμου, Ocean Rig , υπέβαλε προσφάτως αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Kώδικα των HΠA καθώς τα χρέη της ανερχόταν στα 4 δισ. δολ. !

Πληροφορίες από έγκυρους τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν ότι η εταιρία του Γιώργου Οικονόμου έχει έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για αναδιάρθρωση περίπου του 72% του χρέους. Η συμφωνία, όπως αναφέρουν, αναμένεται να υλοποιηθεί στη βάση τεσσάρων ξεχωριστών αλλά συνδεδεμένων αναδιαρθρωτικών σχεδίων, τα οποία φέρουν τη νομική ισχύ των Nήσων Kέιμαν, όπου και βρίσκεται η έδρα της από τον φετινό Φλεβάρη. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ποσό ύψους 3,069 δισ. δολ. από το συνολικό χρέος της Ocean Rig πρόκειται να ανταλλαχθεί με νέες κοινές μετοχές της εταιρίας, 288 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν μετρητά ενώ υπάρχει και ένα ποσό 450 εκατ. δολ. εξασφαλισμένου χρέους.

Την ίδια ώρα η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται στο επίπεδο των 0,23 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Vessels Value τους τελευταίους 12 μήνες η αξία του στόλου της Ocean Rig έχει υποχωρήσει κατά 40%, ενώ ο στόλος (συνδυασμός των υπαρχόντων πλοίων και των νεότευκτων) αποτιμάται στα 2,80 δισ. δολ.
Η Ocean Rig που δραστηριοποιείται στα πλοία – γεωτρύπανα ειδικά για τα μεγάλα θαλάσσια βάθη, έχει πληγεί από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου που περιόρισε δραστικά τις επενδυτικές δαπάνες των πετρελαϊκών εταιρειών. Οι μειωμένες δαπάνες οδήγησαν σε ακύρωση σχεδίων για δαπανηρές επενδύσεις σε μεγάλα βάθη, οι οποίες δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμες σε περιβάλλον χαμηλών τιμών του πετρελαίου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template