Πέμπτος πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πέμπτος κατά σειρά πλειστηριασμός, μετά το κλείσιμο της ξενοδοχειακής μονάδας Athens Ledra, αναμένεται να
πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου -σύμφωνα με το πρόγραμμα της Alpha Bank.
Το τίμημα διαμορφώνεται ακόμη χαμηλότερα, σε σχέση με τα 38 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την τελευταία διαδικασία, στις αρχές του Απριλίου, ώστε να εκδηλωθεί τελικά ενδιαφέρον για την απόκτηση του ξενοδοχείου από τους υποψήφιους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα θα κυμανθεί στα 33,4 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80, είναι δυναμικότητας 314 δωματίων και υπολογίζεται πως απαιτούνται επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του. 

Πριν τον τέταρτο άκαρπο πλειστηριασμό, το ύψος της πώλησης άγγιξε τα 48,7 εκατ. ευρώ -ποσό που είχε χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα υψηλό και συνάμα αποτρεπτικό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, δεδομένου πως το Athens Ledra χρήζει ανακαίνισης.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν ένα χρόνο, η ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ της οικογένειας Παρασκευαΐδη προχώρησε στο κλείσιμο του ξενοδοχείου. Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί τέσσερις προσπάθειες πώλησης της μονάδας, χωρίς να τελεσφορήσει καμμία.

Σημερινό ενδιαφέρον για την απόκτηση της μονάδας εκδηλώνεται από μεγάλους εγχώριους και διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους και επενδυτές. Οι πληροφορίες θέλουν τους ομίλους Διβάνη και Δασκαλαντωνάκη να βλέπουν με θετικό μάτι την παρουσία τους στην Λεωφόρο Συγγρού, ενώ και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Mövenpick Hotels & Resorts δείχνει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Επενδυτικά σχήματα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενδέχεται επίσης να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου εξηγούν πως όσο μικραίνει το τίμημα τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον.

Στον πρώτο πλειστηριασμό του Ιουλίου του 2016, είχαν εμφανιστεί εκπρόσωποι επενδυτών, με προσφορές κοντά στα 38 εκατ. ευρώ, γεγονός που ενισχύει τις προβλέψεις για αίσια κατάληξη της πέμπτης διαδικασίας. Από την άλλη πλευρά όμως, στελέχη της ξενοδοχειακή αγοράς εκτιμούν πως είναι πιθανό για ακόμη μια φορά να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Και αυτό καθώς τα χρέη του ξενοδοχείου αποτελούν το μεγαλύτερο βαρίδι στις προσπάθειες πώλησης.

Υπολογίζεται πως οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 35 εκατ. είναι οι οφειλές προς τις πιστώτριες τράπεζες. Τα χρέη στο ΙΚΑ έχουν ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές των εργαζομένων ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Το κλαδικό συνδικάτο επισιτισμού - τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο του ξενοδοχείου, πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο.

Στις 6 Ιουλίου οι εργαζόμενοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template