Πρόλαβε τον τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ ο Μίδας εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

40 εκ.ευρώ για δύο βίλες στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης – Four Seasons και προκαταβολή για μία τρίτη
κατέβαλε ο Διαμαντής Διαμαντίδης για να κάνει ποδαρικό και να προλάβει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, στον οποίο ανήκει κατά 47% η Four Seasons.

Γράφει η Gillian Rothschild

Ο έλληνας εφοπλιστής με κίνηση ματ ξεπέρασε σε ταχύτητα και αποφασιστικότητα τον 26ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.
Ο Δ. Διαμαντίδης αγόρασε τις δύο από τις 13 ιδιωτικές βίλες του «Αστέρα», ενώ έδωσε προκαταβολή και για τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κάθε βίλα το τίμημα προσέγγισε τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή για την τρίτη είναι το 10% του τιμήματος, δηλαδή περί τα 4 εκατ. ευρώ.

Η τιμή αυτή κατατάσσει τις κατοικίες στην κατηγορία των ακριβότερων σπιτιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ και φέρνει τον ιδιοκτήτη τους που θεωρείται μάλλον σφιχτοχέρης, στο προσκήνιο.

Όπως προβλέπεται, κάθε ιδιοκτησία διαθέτει οικόπεδο 5-6 στρεμμάτων και το εμβαδόν της κατοικίας είναι 1.000 τ.μ., η τιμή διαμορφώνεται λίγο πιο κάτω από τα 40.000 ευρώ το τετραγωνικό για την κατοικία ή μεταξύ 6.600 και 8.000 ευρώ το τετραγωνικό για το οικόπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Δ. Διαμαντίδη κατά την παράδοση των παλιών Ελλήνων εφοπλιστών που αγόραζαν ακίνητα, περιλαμβάνει εμβληματικές ιδιοκτησίες, αλλά η αγορά των κατοικιών στον «Αστέρα» , τον ανεβάζει πίστα.

Στην ακτογραμμή της αθηναικής Ριβιέρας, μετά την πλαζ του Αστέρα και την έκταση του Ορφανοτροφείου της Εκκλησίας, υπάρχουν πολλές βίλες ισχυρών εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Αμέσως μετά την έκταση του ορφανοτροφείου είναι η βίλα του Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση. Στην παραθαλάσσια περιοχή από τον Λαιμό μέχρι και το Καβούρι διαθέτουν κατοικίες οι οικογένειες Μαρτίνου, Δρακόπουλου, η Μαριάννα Λάτση ενώ στο Καβούρι και ο Περικλής Παναγόπουλος είχε αποκτήσει τρεις πανάκριβες βίλες για τον ίδιο και τα παιδιά του.

Ο Διαμαντής Διαμαντίδης είναι αυτοδημιούργητος και με χαμηλό προφίλ. Η δημοσιότητα που απέκτησε οφείλεται στα ακίνητα που αγοράζει και σε δύο δικαστικές διαμάχες, με την τράπεζα JP Morgan και με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.
Κάπως περισσότερο γνωστός έγινε τα προηγούμενα χρόνια ο μεγάλος γιός της οικογενείας, Πασχάλης, ο οποίος πλέον ασχολείται με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αθόρυβα.

Ο ποντιακής καταγωγής 70χρονος Διαμαντίδης, ο οποίος μεγάλωσε στην Αθήνα, έκανε τα πρώτα του βήματα στη ναυτιλιακή βιομηχανία στο Λονδίνο όπου σπούδασε και στη συνέχεια εργάστηκε σε ναυλομεσιτική εταιρεία.
Γρήγορα έμαθε τη δουλειά και επένδυσε στην αγορά ενός πλοίου, ξεκινώντας μια αυτοκρατορία με τις δικές του δυνάμεις, έχοντας μπαρκάρει σε πλοία για να μάθει και από τα μέσα τη δουλειά.

Σήμερα έχει δύο ναυτιλιακές εταιρείες, τη Marmaras Navigation, που διαθέτει στόλο 26 σύγχρονων φορτηγών πλοίων, και την Delta Tankers, από το αρχικό του ονόματός του, η οποία, όπως προκύπτει και από την επωνυμία της, διαχειρίζεται στόλο από 26 δεξαμενόπλοια. Συνολικά ο όμιλος έχει 52 πλοία, με μέσο όρο ηλικίας τα 5 έτη, τα περισσότερα μάλιστα υπό ελληνική σημαία.

Στο τελευταίο ναυπηγικό πρόγραμμα, κατασκεύασε 22 δεξαμενόπλοια και 16 φορτηγά πλοία, με το συνολικό κόστος ναυπήγησης να ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια. Ασχολείται με αγοραπωλησίες πλοίων: πουλάει τα παλιότερα και αγοράζει νεότερα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ίδια κεφάλαια, και χωρίς να επιδιώξει την εισαγωγή των εταιρειών του στο Χρηματιστήριο.

Από το υπερσύγχρονο στρατηγείο του στη Λεωφόρο Συγγρού, στο Παλαιό Φάληρο επενδυμένο με μάρμαρο Πεντέλης με αξία της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, ελέγχει τα πάντα.

Θεωρείται τελειομανής που επιβραβεύει την καλή δουλειά, καλός εργοδότης, αλλά και εκρηκτικός με απρόβλεπτες εντάσεις.

Ο Δ. Διαμαντίδης είναι ιδιοκτήτης σχεδόν μια ολόκληρης παραλίας με τέσσερις κατοικίες στη θέση Κούνδουρος στην Τζια ενώ με το 25μετρο ταχύπλοο πηγαίνει τα καλοκαίρια στην Ιο, όπου έχει δημιουργήσει ένα δικό του χωριό δίπλα στο Μαγγανάρι, το οποίο εκμεταλλεύεται τουριστικά.

Αγόρασε το ξενοδοχείο όπου έκανε χρόνια διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αργότερα αγόρασε και τον γειτονικό κόλπο.

Ο Διαμαντίδης διαθέτει και μια ακόμη εντυπωσιακή ιδιοκτησία στον Αγιο Αιμιλιανό, κοντά στο Πόρτο Χέλι που είναι μεγαλύτερη από 1.000 στρέμματα, με αμπελώνες, ελαιώνες και τις άλλες καλλιέργειες.

Τα ακίνητά του στην Αττική περιλαμβάνουν και την εμβληματική βίλα στο Σούνιο όπου ζούσε η Αννα Γουλανδρή με τον Δημήτρη Χορν. Οταν απέκτησε τη βίλα ήταν 7.000 τ.μ. και μετά την ανακαίνιση, περιορίστηκε στα 5.000 τ.μ. Μια ακόμη καταπληκτική παραθαλάσσια κατοικία είναι στο Λαγονήσι, δίπλα στη βίλα του επιχειρηματία Βασίλη Θεοχαράκη.
Λάτρης της ταχύτητας αλλά και συλλέκτης, έχει επίσης τεράστια συλλογή από αυτοκίνητα – κυρίως αντίκες: με πιο σημαντικό κομμάτι της συλλογής τη Jaguar XK 120 Roadster του 1952, η οποία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κλασικών αυτοκινήτων.

Μια από τις δύο φορές που απασχόλησε τα media ήταν το 2007: αγόρασε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη «Παναγία και το βρέφος» σε τιμή-ρεκόρ για τον καλλιτέχνη, η οποία έφτασε τα 950.000 ευρώ.
Το έργο όμως με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2012, κρίθηκε πλαστό σε μια δίκη που έμεινε στην ιστορία ως η υπόθεση «Διαμαντίδη κατά Sotheby’s».
Ο οίκος Sotheby’s και ο νόμιμος εκπρόσωπός του στην Ελλάδα κλήθηκαν να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 975.000 ευρώ.

Η έτερη δίκη έγινε τη δεκαετία του ’90 με αντίδικο την JP Morgan. Η υπόθεση αφορούσε επενδύσεις που έκαναν Ελληνες πλοιοκτήτες σε ρωσικά ομόλογα, μεταξύ των οποίων και ο Δ. Διαμαντίδης, μετά από συμβουλές της τράπεζας κατά της οποίας είχαν στραφεί και τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης. Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε ότι έχασε 40 εκατ. δολάρια και η οικογένεια Πολέμη 280 εκατ. ενώ ο Πήτερ Λιβανός φέρεται να έχασε περίπου 500 εκατ. δολάρια. Οι Ελληνες πλοιοκτήτες μετά από έναν δικαστικό μαραθώνιο έχασαν την υπόθεση.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template