Στον 7ο ουρανό η ΑΕΚ.Κέρδισε τον Πανιώνιο με γκολ του Αραούχο!

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλο διπλό απέναντι στον Πανιώνιο (0-1), με τον Σέρχιο Αραούχο να σκοράρει σε τρίτη διαδοχική επίσκεψή του στη Νέα Σμύρνη.
Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Ένωση λόγω τραυματισμού του Μάνταλου, που... πάγωσε τους Κιτρινόμαυρους...

Η πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 8', όταν ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Στο 15', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γαλανόπουλος δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μάνταλου να κάνει ένα σουτ, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε.

Στο 20' ο Λόπες έκανε εξαιρετικό γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Αραούχο -μόνος του το ύψος του πέναλτι- βρήκε... αέρα στο πλασέ του(!), ενώ στην εξέλιξη της φάσης έκανε μια κεφαλιά, από σέντρα του Μπακάκη, με τη μπάλα να περνά έξω. Την ίδια τύχη είχε και ένα μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 29'. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Πανιώνιος έκανε την πρώτη του τελική, με ένα μακρινό σουτ του Μασούντ που μπλόκαρε ο Ανέστης. Στο 31' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Αραούχο έκανε μπαλιά στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, εκείνος δέχθηκε ένα μαρκάρισμα από τον Μπανανά και έπεσε, ωστόσο ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε «παίζετε».

Στο 33' ο Αραούχο και ο Λιβάγια
προσπάθησαν να παίξουν το ένα-δύο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χατζισαφί πρόλαβε να διώξει. Δύο λεπτά αργότερα, πάλι από συνεργασία των δυο, ο Λιβάγια έκανε εξαιρετικό σουτ και ο Κότνικ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του! Με την εκτέλεση του κόρνερ η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Σιμόες έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε ξανά! Ο Κότνικ... καθάρισε και στο 40', όταν ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα και εκείνος πρόλαβε με έξοδο τον Μπακάκη, με το 0-0 να μένει στο πρώτο μέρος.

Γκολ ο Αραούχο, πλήγμα με Μάνταλο!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στο παιχνίδι τον Κάργα και γύρισε κι αυτός τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2 για να αντιμετωπίσει την υπεροχή της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή. Στο 50' ο Αραούχο δοκίμασε ένα σουτ αλλά ήταν άστοχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μπανανά πήρε αμαρκάριστος μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Αραούχο υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Χατζισαφί κατάφερε να κόψει με το σώμα του πριν αυτή πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Στο 59' ο Βλάχος κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά, αλλά ο Ανέστης βγήκε γρήγορα και έδιωξε. Στο 72' έπειτα από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Κότνικ έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση! Η Ένωση είχε νέα ευκαιρία στο 80', όταν ο Μπακασέτας έκανε ένα σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε στη γωνία του.

Ωστόσο, η επόμενη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην αντίπαλη περιοχή, στο 81', κατέληξε σε γκολ. Ο Μπακασέτας άλλαξε δύο φορές τη μπάλα με τον Αραούχο, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0! Τ
ην ίδια στιγμή, όμως, για την ΑΕΚ υπήρξε και δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς στην αρχή της φάσης ο Μάνταλος (αφού έκανε κλέψιμο), έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει και η ομάδα του να μείνει με δέκα παίκτες, καθώς ο Χιμένεθ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του!

Άγγιξε και το 2-0...


Στο 89' ο Πανιώνιος, που προσπάθησε να πιέσει, είδε τον Χατζισαφί να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά, όμως ο Μάνταλος σταμάτησε τη φάση για φάουλ του Ιρανού στον Μπακάκη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, όταν ο Αραούχο έκλεψε τη μπάλα βγήκε απέναντι από τον Κότνικ, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρόσθεσε στο ενεργητικό του ακόμη μια σπουδαία απόκρουση, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου):
Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Σιώπης, Κόρμπος, Λάμπρου (46' Κάργας), Μασούντ, Μασούρας (77' Σαββίδης), Γεσίλ (34' λ.τ. Ντουρμπισάιρ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς (77' Χριστοδουλόπουλος), Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63' Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών


Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Πανιώνιο με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Κότνικ, στην άμυνα οι Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά, Χατζισαφί, στα αμυντικά χαφ οι Σιώπης, Κόρμπος, μπροστά τους οι Λάμπρου, Μασούντ, Μασούρας και στην κορυφή ο Γεσίλ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στα μετόπισθεν οι Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, στα άκρα οι Γκάλο, Λόπες, στη μεσαία γραμμή οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος και στην επίθεση οι Αραούχο, Λιβάγια.


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template