ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ..Φυλακισμένοι στο Ritz-Carlton οι πρίγκιπες και οι υπουργοί.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ..Φυλακισμένοι στο Ritz-Carlton οι πρίγκιπες και οι υπουργοί.Όλα έγιναν αστραπιαία.

«;Eχουν ήδη συλλεχθεί σημαντικές αποδείξεις» για τις υποθέσεις της διαφοράς διαβεβαίωσε ο γενικός εισαγγελέας - Απολύθηκαν αιφνιδιαστικά ο αρχηγός της Εθνοφρουράς, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και ο υπουργός Οικονομίας

Οι δεκάδες επώνυμοι Σαουδάραβες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς επιχείρησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο βασίλειο, θα δικαστούν "με διαφάνεια", ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας.

Πρίγκιπες –μεταξύ αυτών ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αλ Ουαλίντ μπεν Ταλάλ– υπουργοί και επιχειρηματίες συνελήφθησαν το Σάββατο σε μια αφνιδιστική επιχείρηση, μετά τη συγκρότηση μιας νέας επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επικεφαλής αυτής της επιτροπής είναι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν.

"Όλοι οι ύποπτοι θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δικαιώματά τους και οι δίκες θα γίνουν με διαφάνεια" τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας Σεΐχ Σαούντ αλ Μοτζέμπ. "Έχουν ήδη συλλεχθεί σημαντικές αποδείξεις και έγιναν λεπτομερείς ανακρίσεις", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον αλ Μοτζέμπ, που μετέχει και ο ίδιος στην επιτροπή, οι αρχές έπρεπε να δράσουν "διακριτικά" ώστε "κανείς να μην γλιτώσει από τη δικαιοσύνη".

Το σαουδαραβικό κανάλι Al Arabiya μετέδωσε ότι έχουν συλληφθεί 11 πρίγκιπες, 4 υπουργοί και δεκάδες πρώην υπουργοί. Η επιτροπή διεξάγει έρευνες για πολλές υποθέσεις, κάποιες από τις οποίες δεν είναι πρόσφατες. Μία αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το 2009 την Τζέντα.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο έναν κατάλογο με τα ονόματα 14 υψηλόβαθμων αξιωματούχων που έχουν συλληφθεί ή απολυθεί. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η επίδειξη πυγμής φέρει την υπογραφή του Mohammed ben Salmane. 

Είναι ο 32χρονος πρίγκιπας-διάδοχος, γνωστός με τα αρχικά MBS, με κατακόρυφη άνοδο προς την εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια, και ο οποίος όρισε τον εαυτό του επικεφαλής της «Επιτροπής κατά της διαφθοράς». Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνησή του: είχε ήδη βάλει χέρι στα περισσότερα κέντρα εξουσίας στο βασίλειο, δίνοντας στον εαυτό του το αξίωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργού Αμυνας, του ειδικού συμβούλου του βασιλιά και κυρίως του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης, το όργανο δηλαδή το οποίο εποπτεύει την Saudi Aramco, την πρώτη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο. 

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος σκοπεύει να φέρει επανάσταση στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από πάνω προς τα κάτω, να επιβάλλει τις κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις του και κυρίως να εξαλείψει κάθε ανταγωνιστή ή πιθανό αντίπαλό του.
«Αιφνιδίασε όλο το σύστημα της Σαουδικής Αραβίας με την ταχύτητα και την βιαιότητα της δράσης του. Δεν έχει κανέναν δισταγμό. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, έσπασε όλες τις φατρίες στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας και όχι μόνο», δήλωσε ο καθηγητής Stéphane Lacroix στην Le Monde.
Τον Ιούνιο του 2017, και ενώ μαινόταν η κρίση της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ, ο MBS απομάκρυνε από την εξουσία τον ξάδελφό του, τον πρίγκιπα-διάδοχο Mohammed ben Nayef, και το έκανε με τις ευλογίες του πατέρα του βασιλιά Σαλμάν.
«Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, ο ισχυρός άνδρας της Ριάντ χτύπησε όλες τις σημαντικές προσωπικότητες του βασιλείου. Τελειώνει με όλους τους ανταγωνιστές του στην βασιλική οικογένεια, ειδικά στην φατρία του πρώην βασιλιά Αμπντάλα», προσθέτει ο  Stéphane Lacroix.
Εδώ με τον Ζούκεμπεργκ του Facebook:




Εδώ με τον πατέρα του, βασιλιά της χώρας:
Ο υπουργός Πληροφοριών της Σ. Αραβίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων και όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους που προήλθαν από πράξεις διαφθοράς θα αποδοθούν στο κράτος.

Παράλληλα, εκτός από τις συλλήψεις, απολύθηκαν αιφνιδιαστικά ο αρχηγός της πανίσχυρης Εθνοφρουράς, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και ο υπουργός Οικονομίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP -iefimerida.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template