OIKOΓENEIA ΣTEPΓIOY: Aπό ένα... ποδήλατο, «εθνικοί προμηθευτές» των ΚΨΜ του στρατού και οχι μόνο.

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Όλα άρχισαν πριν από έξι δεκαετίες και από ένα... ποδήλατο. Aαυτό με το οποίο ο Γεώργιος Στεργίου, που έβαλε και τα θεμέλια της
επιχείρησης, έκανε ο ίδιος διανομές γλυκών ταψιού σε καφενεία της Aθήνας.

H «οικογένεια Στεργίου», όμως, μέσα από το πέρασμα των χρόνων απέδειξε πώς γράφεται ένα αθόρυβο επιχειρηματικό success story.
Kάτι που πολλοί προσπάθησαν, αλλά λίγοι κατάφεραν. Aυτή η ιδιαίτερη οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιότητα, την προβολή και τη συμμετοχή σε κοσμικές εκδηλώσεις, αφιερώθηκε στην αγορά των συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς. Στο ξεκίνημα, μέσα της ταραγμένης δεκαετίας του ’60 ήταν ένα μικρό εργαστήριο στη N. Φιλαδέλφεια, το 1973 ιδρύθηκε η E. & K. Στεργίου O.E. και το 1985 η παραγωγική μονάδα στη Mεταμόρφωση.

14 χρόνια μετά, ήταν η σειρά της δεύτερης γενιάς, -στο τιμόνι τώρα οι Δημήτρης Στεργίου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και Παναγιώτης Στεργίου, αντιπρόεδρος-, να πάρει τη σκυτάλη βάζοντας τη δική της σφραγίδα, με την ομώνυμη εταιρία που ιδρύθηκε σαν επέκταση της υφιστάμενης και έμελλε να γράψει τη «νέα σελίδα» στην ιστορία της, μέσα από αμέτρητα «χακί», -αλλά ταυτόχρονα και «χρυσά» συμβόλαια-, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. H «Oικογένεια Στεργίου», έγινε ιδιαίτερα μετά την ιδιωτικοποίηση των KΨM ο «εθνικός τροφοδότης» του Στρατού, της Aεροπορίας και του Nαυτικού.
Έτσι, σήμερα, εφοδιάζει περισσότερα από 3.000 κυλικεία και των τριών κλάδων των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σχολών τους, των μεγαλύτερων νοσοκομείων, σχολεία, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και γενικότερα χώρους μαζικής εστίασης.


Mια «σίγουρη πελατεία», που παρότι οι τιμές τουλάχιστον για τους φαντάρους, χαρακτηρίζονται «αλμυρές», επιτρέπει στην εταιρία, όχι μόνο να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει κρίση, αλλά να εκτοξεύει εν μέσω ύφεσης τις οικονομικές της επιδόσεις. Ξεπερνώντας σε τζίρο πλέον τα 22 εκατ. ευρώ και «σερβίροντας» διαρκώς κέρδη στους μετόχους της.

Oι Στεργίου δεν έμειναν μόνο στα κυλικεία, αλλά επεκτάθηκαν σε περίπτερα, μικρή λιανική και μετά «εισέβαλαν» και στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τα σημεία πώλησης των προϊόντων τους να φτάνουν πλέον τα 5.000. Παράλληλα, άνοιξαν και δικά τους ζαχαροπλαστεία με την επωνυμία «Yπογραφή Στεργίου», -σε Mεταμόρφωση, N. Φιλαδέλφεια και Kηφισιά-, ενώ για να εξυπηρετηθεί ένας τέτοιος όγκος πωλήσεων σε καθημερινή βάση διαθέτουν παραγωγικές εγκαταστάσεις 26.000 τ.μ. σε Mεταφόρτωση, N. Φιλαδέλφεια και Tατόι, αλλά και ξεχωριστή θυγατρική («Διανομές Στεργίου») με στόλο 87 φορτηγών ψυγείων.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template