ΝΤΑΒΟΣ-Αθανάσιος Λαζανάς σε Τσίπρα: Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στην Ελλάδα»

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τετ-α-τετ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε στο Νταβός ο επικεφαλής του ελβετικού ομίλου Arclif Group AG, Αθανάσιος
Λαζανάς.
Στην συνομιλία όπου είχαν οι δύο άντρες ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον επιχειρηματία πως η ρώτα της οικονομίας της χώρας βρίσκεται σε θετική τροχιά πλέον και η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί επενδύσεις.
Υπενθυμίζεται πως η “DEAL news”, είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Λαζανάς σχεδίαζει να έρθει στην Ελλάδα για επενδύσεις.

«Θετικό το momentum της ελληνικής οικονομίας»
Ο Έλληνας επιχειρηματίας, συναντήθηκε, στο περιθώριο του Φόρουμ μίλησε και στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και τη Ρωσική Τηλεόραση για την ελληνική οικονομία, τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους, αλλά και γενικά για το Νταβός.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι συναντηθήκαμε με τον κύριο Τσίπρα», είπε ο κ. Λαζανάς, μιλώντας στους ανταποκριτές των δύο τηλεοπτικών δικτύων στο ελβετικό θέρετρο. «Μας προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μάθαμε τα μελλοντικά σχέδια της Ελλάδας». Ο κ. Λαζανάς, στάθηκε, σε μεγάλο μέρος της συνέντευξής του, στο momentum της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat για τη μείωση της ανεργίας και την αναβάθμισή της από τους διεθνούς χρηματοπιστωτικούς οίκους, περιγράφοντας ένα μάλλον ευνοϊκό κλίμα για επενδύσεις.

Και, συνεχίζοντας, ο chairman του Arclif Group, έδωσε το κεντρικό νόημα των συναντήσεων που είχε με τον πρωθυπουργό και άλλους Έλληνες αξιωματούχους. «Εμείς, ως επενδυτές», είπε ο κ. Λαζανάς, «θέλουμε να καταλάβουμε τι θα γίνει στο μέλλον στην Ελλάδα. Ποιο, δηλαδή, είναι το σχέδιο για την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσουμε σε επενδύσεις σε αυτή».
Μόλις έναν μήνα πριν, η “DEAL είχε αποκαλύψει ότι ο μεγάλος όμιλος, ο οποίος διαθέτει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο εταιριών και τοποθετήσεων, όπως η φαρμακευτική M et P, η εταιρία καλλυντικών Apricore, η αυτοκινητοβιομηχανία MEV και η βιομηχανία ειδών ζαχαροπλαστικής Happy Pilli, ο οποίος επενδύει περίπου 100 εκατ. ευρώ το χρόνο σε startups και άλλες εταιρίες, ετοιμάζει το άνοιγμα γραφείου στην Ελλάδα. Απώτερος στόχος, είναι οι επενδύσεις σε παραγωγικές βιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες, την ίδρυση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη δημιουργία venture capitals κ.α.

Αλλάζει η εικόνα

Αν ο κ. Λαζανάς πραγματοποιήσει τους σχεδιασμούς του σίγουρα την Ελλάδα θα την δουν με άλλο μάτι και άλλοι επιχειρηματικοί Κολοσσοί γεγονός που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template