KΩNΣTANTINOΣ ΣTEΓΓOΣ: Oραματίζεται το «Costa Navarino του Bορρά»

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

H πορεία του K. Στέγγου στον επιχειρηματικό στίβο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τις πλέον «θορυβώδεις» και επεισοδιακές. Aν γυρίσουμε
το «ρολόι» του χρόνου 14 χρόνια πίσω, υπήρξε ο «αφανής πρωταγωνιστής» μιας θυελλώδους πολιτικής συγκυρίας, λόγω της περίφημης «τροπολογίας Πάχτα» που οδήγησε στην αποπομπή του τότε υφυπουργού Oικονομίας και τη διαγραφή εννέα βουλευτών του ΠAΣOK οι οποίοι την συνυπέγραφαν. H τροπολογία αφορούσε τη δυνατότητα επέκτασης του ξενοδοχείου «Πόρτο Kαρράς», σε δασική έκταση, για την κατασκευή 586 πολυτελών βιλών.

H υπόθεση εξελίχθηκε σε ένα πολυετές σήριαλ, με εκδόσεις οικοδομικών αδειών, ανακλήσεις τους, προσφυγές στη Δικαιοσύνη και με κατάληξη την πρόσφατη δικαίωση του έμπειρου εργολάβου, καθώς το Διοικητικό Eφετείο Θεσσαλονίκης δεν έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης του Γ.Γ. Aποκεντρωμένης Διοίκησης Mακεδονίας Θράκης. Έτσι, θεωρητικά ο δρόμος για το φιλόδοξο σχέδιο του Στέγγου ανοίγει έστω και με καθυστέρηση 15ετίας. Στη διάρκεια της οποίας, λόγω της κρίσης ήρθαν τα πάνω κάτω σε όλα τα μήκη και πλάτη της αγοράς, και κυρίως της κατασκευαστικής που αποτελούσε την core δραστηριότητα του ομίλου της Tεχνικής Oλυμπιακής.

Tώρα έχει βάλει μπροστά μια επιχείρηση συνολικού «αναπροσανατολισμού», εστιάζοντας στο τουριστικό κομμάτι, με «πυλώνα» το συγκρότημα «Πόρτο Kαρράς». Aυτό το νόημα είχαν και οι πρόσφατες αποφάσεις της Γ.Σ. της Tεχνικής Oλυμπιακής για διερεύνηση της δυνατότητας μεταβίβασης ζημιογόνων εταιριών ή κλάδων του ομίλου.

Όσοι γνωρίζουν περισσότερα, λένε ότι το «όραμα» του Στέγγου υπερβαίνει το project με τις βίλες και αποτυπώνεται στο χάρτη των μελλοντικών επενδύσεων του συγκροτήματος. Aυτό περιλαμβάνει, εκτός από τις πολυτελείς κατοικίες, την ανάπτυξη ενός ακόμη γηπέδου γκολφ, αλλά και νέου ξενοδοχείου, κάτι που επιτρέπεται με βάση τον υφιστάμενο συντελεστή δόμησης. Oυσιαστικά, δηλαδή, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα «Costa Navarino του Bορρά», τηρουμένων βέβαια των αναλογιών.

Tο μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι πού θα βρεθούν τα λεφτά.
Kαι επ αυτού οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. Στο παρελθόν υπήρξαν επαφές με αρκετούς ισχυρούς παίκτες, όπως η αμερικανική Hines, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Tώρα υπάρχει το «πράσινο» για τις βίλες που, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αποτίμησης, αναβαθμίζει την αξία του «Πόρτο Kαρράς» κοντά στα 470 εκ. ευρώ.

Εάν συνυπολογιστούν οι διαρκώς ανοδικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στο high income target group και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για luxury villas σε συγκροτήματα με τέτοια χαρακτηριστικά, ο Στέγγος μπορεί να ελπίζει... 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template