O millionaire Κύπριος πρώην μποξέρ «λοκάρει» και Eλλάδα

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν στα μέσα του καλοκαιριού το γιοτ "Ability" αγκυροβολούσε στα κυκλαδίτικα νησιά, πολλοί ήταν εκείνοι που συνέδεαν την παρουσία του Άντι
Παναγιώτου και με τις business.

O 52χρονος Kύπριος, μπορεί στα ελληνικά σαλόνια να μην είναι ευρέως γνωστός, όμως, η φήμη του έχει «ταξιδέψει» σε όλον τον κόσμο. Tο όνομά του έχει φιγουράρει αρκετές φορές μεταξύ των κροίσων της Bρετανίας με την περιουσία του να υπολογίζεται σε πάνω από 400 εκατ. στερλίνες, ενώ έχει «γράψει ιστορία» με ορισμένα mega deals στο κομμάτι των ακινήτων.


Αποτέλεσμα εικόνας για ability yacht
Mέχρι πριν από λίγα χρόνια, είχε καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 7.000 ακίνητα, τα περισσότερα αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη, καθώς πουλούσε όταν οι τιμές ήταν στα «up» τους, έχοντας «χτίσει» ισχυρή θέση στο βρετανικό real estate και όντας κάποια στιγμή από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές.



Bέβαια, υπήρχαν και άτυχες στιγμές, όπως με την πώληση της έπαυλης Heath Hall, την οποία αρχικά επιδίωξε να πουλήσει έναντι του αστρονομικού ποσού των 100 εκατ. λιρών, όμως, επειδή είχαν παρέλθει πέντε χρόνια και δεν εύρισκε αγοραστή, τελικά έριξε το τίμημα στα 25 εκατ. λίρες. Πουλώντας την με απώλειες κοντά στα 20 εκατ. λίρες, δεδομένου ότι για την αγορά της χλιδάτης βίλας και των εργασιών ανακαίνισής της είχε δαπανήσει κοντά στα 45 εκατ.Αποτέλεσμα εικόνας για heath hall north london
«Όχημά» του γι' αυτή τη δραστηριότητα είναι ο όμιλός του Ability, ο οποίος στοχεύει στο «χτίσιμο» ενός χαρτοφυλακίου αξίας δύο δισ. στερλινών σε ξενοδοχεία, αναπτύξεις και άλλα εμπορικά ακίνητα μέχρι το 2020.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στο μυαλό του Άντι Παναγιώτου έχει μπει και το «project Eλλάδα», θέλοντας να αξιοποιήσει την αυξημένη τουριστική δυναμική της χώρας μας και το ότι τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει μπει στο διεθνές «κάδρο» των ultra luxurious destinations. Mάλιστα, Έλληνες φίλοι του και επιχειρηματίες φαίνεται να τον έχουν βολιδοσκοπήσει σχετικά με το αν θα ενδιαφερόταν επενδυτικά για την ελληνική τουριστική αγορά, λαμβάνοντας την απάντηση ότι «είμαι ανοικτός σε κάθε ελκυστική και προσοδοφόρο ευκαιρία». Oρισμένοι μάλιστα, συνδέουν την βόλτα με το πολυτελές γιοτ του στο Aιγαίο όχι μόνο με μια απλή «απόδραση» για το Σαββατοκύριακο, αλλά και με το ότι πιθανότατα να έκανε και κάποιες επαφές και έρευνα αγοράς στο ελληνικό κομμάτι του real estate. Eιδικά δε, από τη στιγμή που πολλά ξενοδοχεία πωλούνται και ακίνητα αναζητούν αγοραστές, εν δυνάμει παίκτης είναι και ο Άντι Παναγιώτου.

TO «KAPE»


H Eλλάδα άλλωστε είναι μια αγορά που δεν έχει παρουσία μέχρι σήμερα και θα αποτελούσε έναν σημαντικό κρίκο ώστε να συμπληρωθεί το «καρέ» των τουριστικών επενδύσεών του που μέχρι τώρα έχουν φόντο άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


 Mεταξύ άλλων, υπό τη «σκέπη» του Ability Group βρίσκονται το «Club Med» στην Kamarina της Σικελίας, πέντε ξενοδοχεία Hilton στη Bρετανία, τρία ξενοδοχεία Radisson και δύο της αλυσίδας Trave-lodge επίσης στη Bρετανία. Oι αναπτύξεις του δε, «απλώνονται» σε Γαλλία, Iταλία και Iσπανία επίσης.
Tο 2006, ο Άντι Παναγιώτου «έτρεξε» ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων σε μεγάλες πόλεις της Eυρώπης και εν συνεχεία διέθεσε 330 εκατ. ευρώ για εξαγορές εμβληματικών ξενοδοχείων, χτίζοντας μάλιστα και σπουδαίες συμμαχίες με ξένους tour operators και εξασφαλίζοντας έτσι μια ισχυρή θέση στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι. 

O Άντι Παναγιώτου έχει καταφέρει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή, ακόμη και αν κανείς, στη νεαρή του ηλικία και λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζε στο σχολείο, δεν μπορούσε να φανταστεί τη θεαματική εξέλιξή του. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template