Τουρκία: «Αιτία πολέμου το «Οικόπεδο 7» - Είναι δικό μας - Οι Ελληνες θα λάβουν σκληρή απάντηση» !!!

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Ξεκαθαρίζει με τον πιο απειλητικό τρόπο πλέον η Τουρκία τις θέσεις της για την κυπριακή ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ

Ομέρ Τσελίκ απείλησε Ελλάδα, Κυπριακή Δημοκρατία και Αίγυπτο με λήψη στρατιωτικών μέτρων στην περίπτωση που οι τρεις χώρες επιχειρήσουν κοινά ενεργειακά προγράμματα στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.
Το "Οικόπεδο 7" μάλιστα τόνισε «ότι ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα» προσθέτοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν την απαραίτητη απάντηση, σε περίπτωση που οι τρεις χώρες επιχειρήσουν το οτιδήποτε εκεί.
«Το έβδομο οικόπεδο που αναφέρουν έχει σαφείς συντεταγμένες. Είναι περιοχή στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας. Δεν πρέπει να διεκδικούν δικαιώματα εδώ» είπε χαρακτηριστικά.would respond with a military measures if , Greek Cypriots and take joint steps in gas exploration at 7th block off-shore in Eastern Mediterranean, declares Turkish governing party AKP Spokesman Ömer Celik.

Επανέλαβε το casus belli πριν λίγο η Άγκυρα καθώς όπως είπε οποιαδήποτε επέκταση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12 ν.μ αλλά και το γεγονός πως το τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ τους ανήκει(!) συνιστούν αιτία πολέμου!

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά ότι εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.


Συγκεκριμένα τόνισε:

"Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να επιχειρήσει στην Α.Μεσόγειο"

"Θα δοθεί σκληρή απάντηση σε οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια επέκτασης των χωρικών υδάτων"

"Η συμπεριφορά της Ελλάδα είναι πολύ επικίνδυνη"

"Το έβδομο τεμάχιο μας ανήκει"

"Η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995 ισχύει απόλυτα και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες".

"Καμία κίνηση δεν θα επιτραπεί σε Ελλάδα και ε/κ. Αυτό τους συμβουλεύουμε".

"Το πλοίο "Πορθητής" προστατεύεται από ισχυρές τουρκικές δυνάμεις"'s ruling party spox Omer Celik recalls 1995 "casus belli" statement of Parliament if extends its territorial waters in stages in , says his gov't will respond with a toughest measure to even a slightest move by Greek side, praises Turkish navy moves.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπαναχώρησε πλήρως μόλις προσφάτως από την ανακοίνωση για επέκταση των ΕΧΥ σε Ιόνιο και Κρήτη, η Άγκυρα επανήλθε στο θέμα αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Omer Celik.

Ο Celik σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της Ελλάδας να προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων δήλωσε σε αυστηρό ύφος:

«Μου φαίνεται πως (σ.σ. οι Έλληνες) ξεχνούν την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995. Οποιαδήποτε προσπάθεια, έστω και ελάχιστη να είναι αυτή, θα έχει σφοδρή απάντηση από την Τουρκία».

Οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ελλάδα να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα θα απαντηθεί σκληρά από την Τουρκία», δήλωσε ο Σελίκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Αντίστοιχη αναφορά είχε κάνει πρόσφατα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

«Η Ελλάδα προχωράει συχνά σε τέτοιους είδους δηλώσεις προκειμένου να προκαλέσει χάος. Λαϊκίζουν πάντα», είχε πει ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «η προειδοποίηση της τουρκικής Βουλής, με σχετική απόφαση το 1995, παραμένει έγκυρη».

Να σημειωθεί πως ο Celik δεν αναφέρθηκε σε επίταση των χωρικών υδάτων μόνο στο Αιγαίο αλλά οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων περιοχών.

Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ. Ακάρ τόνισε:

"Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όποιο και να είναι,το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών και από το δίκαιο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας:

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε.

Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε”.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template