Το μυστηριώδες ταξίδι του Καμμένου στη Μέση Ανατολή

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ανάμεσα στους επιβάτες της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι το απόγευμα της Παρακευής 22 Φεβρουαρίου 2109 υπήρχε μια γνώριμη πολιτική φιγούρα. Ο ίδιος θα
μπορούσε να συστηθεί κάπως έτσι:

-Πως μπορείς και λες αλήτη έναν άντρα από σπίτι…

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

(Πρόκειται για ακυκλοφόρητο στο ευρύ κοινό τραγούδι του Αντύπα)

Η κάπως έτσι:

–Κάποτε ο Τζίμης ο Τίγρης και ο Γιαννέας είχαν μοιράσει τα μαγαζιά του Πειραιά και της Συγγρού. Ενα βράδι ο Τζίμης ο Τίγρης κατέβηκε στη Συγγρού και διαπίστωσε ότι όλα τα μαγαζιά-όπως η Ιφιγένεια-είχαν βάλει λουκέτο. Δεν υπήρχαν μαγαζιά να προστατέψει…Εδωσε ένα μπαμ στον εαυτό του και αυτοκτόνησε…Κάπως έτσι είμαστε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2019…Από τον Τσίπρα στον Κούλη…Καμμία τύχη…

Μόλις ο Πάνος Καμμένος αποβιβάστηκε στο Ντουμπάι  ένα αυτοκίνητο τον περίμενε στο αεροδρόμιο….Θα επιβιβάζονταν σ΄αυτό και ένα ταξίδι-μυστήριο στη Μέση Ανατολή θα ξεκινούσε. Από τους τελευταίους δημοσιογράφους που θα συναντούσαν τον Πάνο Καμμένο πριν την μυστηριώδη αποστολή ήταν ο συνεργάτης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού Πέτρος Κασιμάτης.

Ο Πέτρος δεν είναι τυχαία περσόνα. Χρόνια στη πιάτσα με μια μυθική καριέρα στον Ελεύθερο Τύπο προσπαθεί να κατανοήσει τι συμβαίνει επιτέλους στη ΝΔ.

Θα γράψει λοιπόν ο Πέτρος:

Αφουγκράζοντας τους τριγμούς του κοινωνικού σκότους παρατηρώ τη Νέα Δημοκρατία -μια ισχυρή πολιτική μηχανή που παρά τις επιδόσεις της ματώνει να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της.

Έναν κόσμο –μοιρασμένο σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις –έναν κόσμο απελπισμένο αμνό που αρνείται πεισματικά να πιστέψει στις νέες συντεταγμένες ενός σοβαρού κράτους. Αλλά χαμογελά πονηρά μόλις ακούσει τις σειρήνες να τραγουδούν ανέμελα για τη δική του θεσούλα στο Δημόσιο που ..περιμένει.

Στην Κολομβία των Βαλκανίων, το πρωί όλοι αντιλαμβάνονται την κεφαλογραβιέρα του κοινωνικού κράτους με τις μεγάλες τρύπες . Το βράδυ όλοι αναζητούν μια θέση εξουσίας στις τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται : Αυτοδιοικητικές, περιφερειακές εκλογές, Ευρωεκλογές , Εθνικές εκλογές.. Ξαφνικά , οι φίλοι σου στο facebook έγιναν μεμιάς υποψήφιοι, έτοιμοι για κάθε εκλογική μάχη. Εμπρηστές που έγιναν στιγμιαία και πυροσβέστες!

Αυτούς τους απίθανους τύπους καλείται να αναχαιτίσει κάθε σοβαρός πολιτικός αρχηγός. Ο φόβος, είναι που ακούγεται όλο και πιο δυνατά – σαν θόρυβος συνωμοσίας- από μια πανστρατιά όσων φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στο δημόσιο βίο σε διάφορα επίπεδα. Ο σοφός της Δύσης τοχε πει ξεκάθαρα: Οι πιο ανυπόφοροι άνθρωποι είναι οι διασημότητες της επαρχίας!!

Ας είναι.
Οι πολίτες που θα γείρουν την πλάστιγγα της μάχης είναι εκείνοι που ευθύνονται για πολλά. Είναι αυτοί που ήθελαν να δοκιμάσουν τη «συνταγή Τσίπρα» λες κι η πολιτική είναι μαγειρική….Με μόνιμη επωδό φρίκης το θλιβερό: «Να δοκιμάσουμε και αυτόν»…

Η ακόμα και την περίφημη ρήση του Φωκά Γκαζόζα : «Για τα επόμενα 100 χρόνια θα μείνω με τον Καμμένο…»!!

Πολίτες-κακοποιοί με οβιδιακές πολιτικές μεταμορφώσεις που ξημερώνονται με το ερώτημα:

«Ποιος κοιμάται πιο συχνά στο σπίτι του ; Ο Κουίκ η ο Κουφοντίνας;»!!
Αυτό το τοπίο καλείται να ξεκαθαρίσει (και να αναχαιτίσει) εν πρώτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτοί είναι οι ….διπλοί πράκτορες. Οι ….κατάσκοποι που υπονομεύουν το αύριο. Οι κακοί πολίτες. Γιατί οι πολιτικοί αντίπαλοι έπονται. Άλλωστε, όπως είχε πει ένας ακραίος Μεταξικός υπουργός :«Οι κατάσκοποι που ξέρουμε είναι φίλοι μας , οι κατάσκοποι που δεν ξέρουμε είναι οι εχθροί μας».

Ο Κυριάκος χρειάζεται γεροκαραμανλικό θυμό για όσους συνωστίζονται άτσαλα προς τα σκαλιά της εξουσίας , παίρνοντας προσωπικές ρεβάνς.

Ο Κυριάκος χρειάζεται με μια απόλυτη εντολή να οδηγήσει την ολιγομελή εξουσία του στη Βουλή προσερχόμενη με έναν ταπεινό σκαραβαίο η με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Για να δώσει τον τόνο! Τον υψηλό συμβολισμό!

Κι όλοι στα γραφεία τους να έχουν νοερά εκείνη την υπέροχη στιγμή που ο Κυριάκος στην παρέλαση δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων. Αλλά χειροκροτούσε ανάμεσα σε απελπισμένους πολίτες….

Y.Γ>Τώρα τι σχέση έχει το μυστηριώδες ταξίδι του Πάνου Καμμένου στη Μέση Ανατολή με την ανάλυση του Πέτρου για τα χάλια της ΝΔ πολύ σύντομα θα το διαπιστώσουμε

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template