Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκος πολίτης έπεσε νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο - Καμία ανάμειξη δηλώνει η Αθήνα (φώτο)

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο ενώ μάλιστα μιλάνε ότι θα προβεί η Άγκυρα σε διάβημα.


Τα τουρκικά δημοσιεύματα, κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης χωρίς στοιχεία βέβαια και βασισμένοι σε αντικρουόμενες και ανώνυμες καταγγελίες.
Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβάν έγινε στην τουρκική περιοχή του Έβρου, σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση. Επρόκειτο για διακινητές λαθρομεταναστών και ο ένας από τους δύο Τούρκους που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον μεθυσμένος.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα, η yenicaggazetesi.com.tr, αναφέρει ότι:

“Σύμφωνα με το DHA, ένας πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19.00 στο χωριό Adasarhanlı, στα ελληνικά σύνορα της περιοχής του Έβρου. Ο Μεχμέτ Ντουργκούν και ο φίλος του Σ.Σ. πήγαν στη νησίδα στον ποταμό Έβρο για να πάρουν τα σκάφη που χρησιμοποιούσαν παράνομα μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό μαζί του.


Εν τω μεταξύ, υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ Mehmet Durgun και S.Ş. με κάποιους που φορούσαν πολιτικά ρούχα από την ελληνική πλευρά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μεχμέτ Ντουργκούν πέθανε στο σημείο με μια σφαίρα που χτύπησε στο πρόσωπό του ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών που άνοιξε η ελληνική πλευρά.

Με το θάνατο του Ντουργκούν, ο Σ. Σ. επέστρεψε στο χωριό και ανέφερε την κατάσταση στις αρχές. Οι συνοριακές περιπολίες που εστάλησαν στην περιοχή πήραν το άψυχο σώμα του Ντουργκούν και τον μετέφεραν στο νεκροτομείο του Κρατικού Νοσοκομείου Έβρου.

Από την άλλη, μαθεύτηκε ότι δεν βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά τη στιγμή του συμβάντος, αλλά πήγαν να πάρουν τις βάρκες στη νησίδα στον ποταμό Έβρο και ενώ μάλωναν με τους ανθρώπους στην απέναντι πλευρά, πυροβολήθηκαν.

Η Εισαγγελία του Meriç ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για το περιστατικό”.

Αντίθετα, η INTEPENDENT Turkce υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από Έλληνες στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν δύο φίλους που περπατούσαν κατά μήκος του ποταμού Έβρου στο χωριό Adasarhanlı της περιοχής Meriç της Αδριανούπολης. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, ο Μεχμέτ Ντουργκούν έχασε τη ζωή του και ο Σουλεϊμάν Σενέρ τραυματίστηκε.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι προτίθενται να κάνουν διάβημα προς την ελληνική πλευρά, οπότε και η Αθήνα θα τοποθετηθεί επισήμως.

Κατά πληροφορίες η ελληνική πλευρά θα απορρίψει τις τουρκικές αιτιάσεις επιχειρηματολογώντας ή επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα συνέβαιναν εάν η τουρκική πλευρά έκανε αυτό που οφείλει καταπολεμώντας την παράνομη μετανάστευση.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template