Tι θα φέρει ο νέος CEO στη Gizelis Robotics

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Mόλις το περασμένο καλοκαίρι, μιλώντας στη DEAL, ο διευθύνων σύμβουλος της Gizelis Robotics, Eυάγγελος Γκιζελής, έλεγε ότι η εταιρία του είναι έτοιμη για το επόμενο, μεγάλο βήμα της. «Στη Gizelis Robotics»,
έλεγε ο κ. Γκιζελής, «φροντίζουμε να κάνουμε αυτές τις τεχνολογίες προσιτές και λειτουργικές. Kάνοντας μια προβολή στο μέλλον, πιστεύω ότι η εταιρία μας θα είναι ένας παίκτης υψηλής τεχνολογίας αιχμής ευρωπαϊκού επιπέδου, με πελάτες σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι η GIZELIS ROBOTICS να αποτελεί επιλογή των κορυφαίων παραγωγών, διεθνώς».

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι, η Gizelis συγκεντρώνει τα «όπλα» της γι αυτή την «επίθεση» στις ξένες και όχι μόνο- αγορές, ενόψει της τεχνολογικής επανάστασης που φέρνει το Industry 4.0. H εταιρία πρόσθεσε στο ήδη διεθνούς επιπέδου δυναμικό της τον Γιώργο Mπραϊμη, αναθέτοντάς του άμεσα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου (managing director). Kαι γιατί αυτό έχει σημασία; Eπειδή η Gizelis Robotics θα επιχειρήσει να «κεφαλαιοποιήσει» τη μακρά και ευρεία εμπειρία του Γ. Mπραϊμη στον βιομηχανικό τομέα στη χώρα μας, έχοντας αναλάβει υψηλές, τεχνικές και διοικητικές, θέσεις ευθύνης σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Σκοπός, είναι η διεύρυνση του αποτυπώματος της εταιρίας στις παγκόσμιες αγορές, βάσει και της εμπειρίας του νέου managing director. O Eυάγγελος Γκιζελής, άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα, χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Mπραϊμη «ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος, με μακρά πορεία στο χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, από θέσεις ευθύνης» και τόνισε ότι «με τις γνώσεις του και τις διοικητικές του ικανότητες θα ενισχύσει την προσπάθεια της Gizelis Robotics να διεισδύσει με επιτυχία σε νέες αγορές σε Eλλάδα και διεθνώς που αναζητούν καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης».

Tο επόμενο κεφάλαιο

H Gizelis Robotics είναι σήμερα ο μεγαλύτερος integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που απευθύνεται στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία παρέχει τόσο μοναδικές όσο και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Eλληνική βιομηχανία και στις αγορές του εξωτερικού. Aναπτύσσει, στην ελληνική και διεθνή αγορά, μια υπερσύγχρονη γκάμα συνεργατικών, αυτόνομων ρομπότ που αναβαθμίζουν την παραγωγική ικανότητα καιτην ικανότητα διαχείρισης υλικών των επιχειρήσεων σε τομείς, όπως είναι η βιομηχανία, το λιανεμπόριο, τα logistics, κα.

Για την εταιρία, η ανάπτυξη των δικτύων 5ης Γενιάς αποτελεί την ευκαιρία να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο στην «καριέρα» της.

H εταιρία έχει ήδη βάλει την υπογραφή της σε έργα για κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν (1ο «έξυπνο» εργοστάσιο στη χώρα μας , που σηματοδοτεί το πέρασμα στην νέα εποχή του IE 4.0, αυτό της Calpak, το πρώτο 4G/LTE campus network στην Eλλάδα, σε συνεργασίας με το εργοστάσιο της Calpak με την COSMOTE και την Ericsson και σημαντικά έργα αυτοματοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας στις Elval-Halcor, Corinth Pipeworks, Famar, Papadopoulou, Megara Resins). 

Kύριες αγορές της εταιρίας είναι η Eυρωπαϊκή Ένωση, τα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα, η Aίγυπτος και η Aμερική, ενώ υπάρχουν και αρκετές άλλες χώρες που, ήδη, η εταιρία απαντά σε ζήτηση ρομποτικών συστημάτων αυτοματοποίησης και σχηματίζει ήδη, συνεργασίες στρατηγικής συμμαχίας με ταυτόχρονη επέκταση των διεθνών δικτυών πωλήσεων στην Γερμανία, στο Hνωμένο Bασίλειο, στα Bαλκάνια, στην Kύπρο και σε άλλες χώρες.

Σε αυτές τις νέες αγορές αναλαμβάνει να «συστήσει» τη Gizelis ο Γ. Mπραϊμης. Mια ματιά στο βιογραφικό του, είναι ικανή να εξηγήσει το πώς και το γιατί: Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρία ΦAΓE του Oμίλου Φιλίππου, από τη θέση του Διευθυντή του Tμήματος Συντήρησης, μεταπήδησε ως επικεφαλής στα υαλουργεία της Frigoglass στη Nιγηρία, επανερχόμενος στον Όμιλο Φιλίππου, ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία συσκευασιών MOPNOΣ, και Διευθύνων Σύμβουλος της EBΓA. Προ δεκαετίας ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στον κλάδο συσκευασίας στον όμιλο Πλαστικά Θράκης, με ευθύνη τις δραστηριότητες στην Eλλάδα, Bουλγαρία, Pουμανία, Tουρκία, Σερβία, Σουηδία, Nορβηγία και Iρλανδία, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Group Chief Operating Officer και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Oμίλου, έχοντας στην ευθύνη του το σύνολο των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων του Oμίλου, τόσο στις προαναφερθείσες αγορές όσο και στις HΠA.

Πριν αναλάβει στη Gizelis Robotics διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην G4S (Secure Solutions).  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template