Αυτό το ρόφημα μειώνει την Ουρική Αρθρίτιδα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ένα ρόφημα μειώνει δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης της ουρικής αρθρίτιδας, σύμφωνα με σχετική έρευνα.
Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μορφή αρθρίτιδας που επηρεάζει τις αρθρώσεις, πιο συχνά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.
Τα συμπτώματα της ασθένειας, που προκαλούνται από τη συσσώρευση ουρικού οξέος, μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους και ορισμένες τροφές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων και ροφημάτων μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη μείωση του σχετικού κινδύνου.

Ποιο ρόφημα μειώνει τον κίνδυνο για ουρική αρθρίτιδα

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 που επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express», ο κίνδυνος εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας μειώθηκε μεταξύ των ατόμων που έπιναν περισσότερο καφέ.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν γυναίκες ασθενείς και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν ένα έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είχαν μείωση κατά 22% ως προς τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας σε σύγκριση με αυτές που δεν έπιναν καφέ.
Ακόμα, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, διαπιστώθηκε ότι είχαν μείωση κατά 57% στον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας.

Πάντως, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος, αφού αυξάνεται ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας απαλλάσσεται από αυτό.

Επίσης, ο καφές θεωρείται ότι ανταγωνίζεται το ένζυμο που διασπά τις πουρίνες στο σώμα, κάτι που μπορεί να μειώσει την ταχύτητα με την οποία δημιουργείται το ουρικό οξύ.
Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα η καφεΐνη που συντελεί στα προαναφερθέντα μιας και, σύμφωνα με την έρευνα, οι ενώσεις του καφέ, εκτός από την καφεΐνη, είναι υπεύθυνες για τη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος.

Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα
Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια κοινή μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις.

Μάλιστα, η εν λόγω νόσος μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις στα πόδια, στα χέρια, στους καρπούς, στους αγκώνες ή στα γόνατά σας αλλά, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), συνήθως επηρεάζει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.
Παράλληλα με τον πόνο, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν το ζεστό, πρησμένο και ερυθρό δέρμα πάνω από την προσβεβλημένη άρθρωση και τα σημάδια αυτά μπορεί να διαρκέσουν από πέντε έως επτά ημέρες.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template