Πανηγυρίζει ο Trump ,θλίψη για τον Biden-Αθωώθηκε ο Kyle Rittenhouse από την Αμερικανική Δικαιοσύνη που σκότωσε 2 στην Kenosha

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Πανηγυρίζει ο Trump ,θλίψη για τον Biden-Αθωώθηκε ο Kyle Rittenhouse από την Αμερικανική Δικαιοσύνη που σκότωσε 2 στην Kenosha και τραυμάτισε άλλον ενα διαδηλωτή καταστροφέα περιουσιών στην πόλη Kenosha της πολιτείας του Wisconsin με ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR 


H απόφαση είναι κόντρα και στις βουλές του Biden ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Rittenhouse white supremacist-λευκή υπεροχή.

Πρόκειται επίσης για μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς η υπόθεση έχει διχάσει σε ακραία βαθμό τους Αμερικανούς και έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με την αυτοδικία, την οπλοχρησία και τα όρια της αυτοάμυνας.

«Η επιτροπή των ενόρκων κατέληξε στη σωστή ετυμηγορία», είπε εχθές ο Rittenhouse στο Fox News. «Η αυτοάμυνα δεν είναι παράνομη. Χαίρομαι που κατέληξαν στη σωστή ετυμηγορία». Και πρόσθεσε: «Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε στο δύσκολο κομμάτι» πρόσθεσε ο νεαρός. Λίγο νωρίτερα, στις 12.15 τοπική ώρα, μετά από τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων οι ένορκοι τον είχαν αθωώσει και για τις πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε: δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο για απερίσκεπτη διακύβευση της ασφάλειας.



Ο Kyle Rittenhouse αποχωρεί χαμογελαστός από το δικαστήριο

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος υπεράσπισης Mark Richards ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο Rittenhouse ένιωθε μια «τεράστια αίσθηση ανακούφισης» με την ετυμηγορία. «Είναι στο δρόμο για το σπίτι του, θέλει να συνεχίσει τη ζωή του», είπε ο Richards. «Πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί». Ο Richards ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια Rittenhouse θα εγκαταλείψει την περιοχή λόγω του αριθμού των θανατηφόρων απειλών που έχουν λάβει.

«Ο Kyle παρακολουθεί συνεδρίες για προβλήματα μετατραυματικού στρες. Δεν κοιμάται τα βράδια», είπε. «Τελικά, κάποια στιγμή θα ξαναβρεί την ανωνυμία του, αλλά δεν νομίζω ότι θα συνεχίσει να ζει σε αυτήν την περιοχή». «Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο Richards, που σύμφωνα με τον ίδιο είχε προστασία από την αστυνομία 24 ώρες το 24ωρο «από τότε που συνέβη αυτό». Ο Richards αποκάλυψε επίσης ότι η ομάδα υπεράσπισης πραγματοποίησε δύο εικονικές δίκες, μία με τον Rittenhouse να δίνει μαρτυρία και μία χωρίς, και ήταν σαφές από την αντίδραση της επιτροπής των ενόρκων ότι έπρεπε να αθωωθεί. Ανέφερε επίσης ότι οι διαβουλεύσεις των ενόρκων ήταν οι μεγαλύτερες σε διάρκεια από οποιαδήποτε άλλη υπόθεση στην οποία ο είχε εμπλακεί. Τώρα που ο Rittenhouse αθωώθηκε, ο δικηγόρος του είπε ότι ο έφηβος σχεδιάζει να γίνει νοσοκόμος.


Ενάμιση χρόνο πριν, στις 25 Αυγούστου 2000, λίγο πριν σκοτώσει με ένα AR-15 διαδηλωτές στο Wisconsin,
ο Rittenhouse είχε δώσει συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο The Daily Caller. Οπλισμένος με ένα τουφέκι περασμένο στο σώμα του, ο έφηβος είχε πει στο δημοσιογράφο ότι ήταν πιστοποιημένος EMT (διασώστης) και εξήγησε ότι θα περιπολούσε στους δρόμους της Kenosha για να παράσχει ιατρική φροντίδα σε όποιον είχε ανάγκη και ότι θα βοηθούσε στην προστασία των τοπικών επιχειρήσεων από τους ταραχοποιούς και όσους ήθελαν να τις λεηλατήσουν.


Λίγες ώρες πριν το φονικό

«Ο κόσμος τραυματίζεται. Η δουλειά μας είναι να προστατεύσουμε αυτόν και την επιχείρηση του και μέρος της δουλειάς μου είναι να βοηθάω επίσης τους ανθρώπους», είχε πει ο Rittenhouse. «Αν κάποιος τραυματιστεί, θα βρεθεί σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Rittenhouse, ο οποίος εθεάθη νωρίτερα να φρουρεί ένα τοπικό κατάστημα αυτοκινήτων με μια ομάδα ένοπλων μελών της πολιτοφυλακής. «Γι’ αυτό έχω το τουφέκι μου γιατί μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου, προφανώς». Υποστήριξε επίσης ότι είχε «αποκλιμακώσει» μια δυνητικά βίαιη κατάσταση νωρίτερα τη νύχτα, κατά την οποία ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του είχαν διατάξει τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν μια εκκλησία την οποία είχαν στοχοποιήσει.

Έπειτα από τη χθεσινή απόφαση, ο δικηγόρος του Rittenhouse επιτέθηκε και στον εισαγγελέα Thomas Binger. «Η δικαιοσύνη απονέμεται όταν φτάσει η αλήθεια. Οι εισαγγελείς υποτίθεται ότι αναζητούν την αλήθεια. Δεν έχει να κάνει με τη νίκη», είπε ο Richards. Ωστόσο, επαίνεσε τον δικαστή Schroeder, λέγοντας ότι είχε προεδρεύσει σε μια «δίκαιη δίκη». «Αν είχαμε χάσει, ξέρουμε τι θα γινόταν, θα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ζητήσαμε μια δίκαιη δίκη και την είχαμε».

Ο εισαγγελέας Thomas Binger είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι δεν θα σχολιάσει την έκβαση της υπόθεσης. Ωστόσο, ο προϊστάμενος του, ο εισαγγελέας της κομητείας Kenosha, Mike Graveley, σε δήλωση του ανέφερε ότι «σεβόμαστε την ετυμηγορία των ενόρκων που βασίστηκε σε τρεισήμισι ημέρες ενδελεχούς συζήτησης. Σίγουρα, τα ζητήματα που αφορούν το προνόμιο της αυτοάμυνας παραμένουν εξαιρετικά επίμαχα στην τρέχουσα εποχή μας». Ο Graveley έκανε επίσης έκκληση για ηρεμία: «Ζητάμε από όλα τον κόσμο να αποδεχθεί την απόφαση ειρηνικά και να μην καταφύγει στη βία». Η τελική ετυμηγορία σηματοδοτεί το τέλος μιας εκρηκτικής δίκης που ήταν γεμάτη διαμάχες οι οποίες απείλησαν να εκτροχιάσουν τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές.



Η στιγμή της δολοφονίας των δύο διαδηλωτών

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden, είπε ότι «μόλις είχε ακούσει» την ετυμηγορία, προσθέτοντας ότι «δεν παρακολούθησε τη δίκη, η οποία περιλάμβανε δραματικές συγκρούσεις μεταξύ της εισαγγελίας και των δικηγόρων υπεράσπισης και την κατάθεση του κατηγορούμενου έφηβου». Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές και άλλοι αξιωματούχοι έχουν ζητήσει από τον Biden να ζητήσει συγγνώμη από τον 18χρονο επειδή τον συνέδεσε με ρατσιστές κατά την προεκλογική εκστρατεία. «Ο Joe Biden πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Rittenhouse», ανέφερε ο γερουσιαστής Tom Cotto (R-Ark.), σε δήλωση του αμέσως μετά την ετυμηγορία.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην Αμερικνός πρόεδρος Donald Trump είχε συγχαρεί για την απόφαση: «Συγχαρητήρια στον Kyle Rittenhouse που κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες», ανέφερε σε δήλωση του μέσω email. «Αν αυτό δεν ήταν αυτοάμυνα, τίποτα άλλο δεν είναι! Αυτή η δίκη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ από τη Ριζοσπαστική Αριστερά», πρόσθεσε καλώντας τους υποστηρικτές του να κάνουν δωρεές στην διαδικτυακή πλατφόρμα WinRed. «Θέλουν να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ τους νομοταγείς πολίτες, συμπεριλαμβανομένου ενός ΠΑΙΔΙΟΥ, όπως ο Kyle Rittenhouse, επειδή δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να ακολουθούν τον ΝΟΜΟ».

Ο Kyle Rittenhouse (Κάιλ Ρίτενχαουζ) είναι γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 2000 και μεγάλωσε σε ένα σπίτι χωρισμένων γονιών. Η Wendy Rittenhouse, μια ανύπαντρη μητέρα τριών παιδιών, πάλεψε σκληρά να τα βγάλει πέρα ​​και η οικογένεια είχε υποστεί πολλές εξώσεις, ανέφερε το The New Yorker. Η Wendy είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης το 2018 και νοσηλεύτηκε με γαστρεντερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα ο γιο της να βρει δουλειά ως μάγειρας και θυρωρός για να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια, ανέφερε το περιοδικό.



Δικαστής Schroeder


Όταν ήταν στην τρίτη γυμνασίου, ο Kyle εντάχθηκε σε ένα «πρόγραμμα εξερευνητών» στο αστυνομικό τμήμα Grayslake στο Ιλινόις, για το οποίο ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας είχε αναφέρει ότι είχε σκοπό να «διδάξει αυτοπειθαρχία, ευθύνη και άλλα μαθήματα ζωής σε προβληματικούς εφήβους». Εγγράφηκε επίσης σε ένα πρόγραμμα μαθητών στο Πυροσβεστικό Τμήμα της Αντιόχειας, όπου ο αρχηγός Jon Cokefair είπε στο The New Yorker: «Τα περισσότερα από τα παιδιά που το κάνουν αυτό, δεν παίζουν ποδόσφαιρο, δεν είναι μαζορέτες. Αυτό είναι το επίκεντρό τους». Από κάθε άποψη, ο Rittenhouse φαινόταν να ειδωλοποιεί την αστυνομία.

Πριν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του Rittenhouse στο Facebook, αντικατόπτριζε τον θαυμασμό του νεαρού για την επιβολή του νόμου, τον οποίο επαινούσε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η μητέρα του, διακρίνεται ο Kyle να φορά μια μπλε στολή των αρχών επιβολής του νόμου καθώς και το είδος του καπέλου με γείσο που φορούν οι στρατιώτες. Τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2017 η μητέρα του ισχυρίστηκε ότι ένας συμμαθητής του γιου της τον αποκαλούσε «χαζό» και «ηλίθιο» και ότι τον απειλούσε, ενώ είχε ζητήσει προστασία από την αστυνομία. Οκτώ μήνες πριν τις δολοφονίες, ο Rittenhouse είχε απαθανατιστεί στην πρώτη σειρά μίας συγκέντρωσης του Donald Trump στο Des Moines της Αϊόβα.









Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template