Μία Ελληνίδα πρώην αεροσυνοδός της Emirates αποκαλύπτει όσα συμβαίνουν στον αέρα

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Λένε ότι αν δεν θέλεις να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου, τότε δεν έχεις παρά να διαλέξεις μία δουλειά που να σου αρέσει πάρα πολύ. Και είναι αλήθεια ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια επαγγέλματα που διαθέσιμα εκεί έξω μερικά είναι πολύ πιο δημοφιλή απ’ τα υπόλοιπα.

Μία Ελληνίδα, η Χαρά Κριθαρά, κατάφερε πριν από περίπου 10 χρόνια να κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο πολλών γυναικών και ανδρών στον κόσμο. Να εξασφαλίσει τα προς το ζην ταξιδεύοντας.

Ταξιδεύοντας, μάλιστα, με τα αεροσκάφη μίας από τις πιο διάσημες, πιο οργανωμένες, πιο μεγάλες και πιο πολυτελείς αεροπορικές εταιρίες στον πλανήτη. Της Emirates, με έδρα το υπερσύγχρονο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για τη Χαρά όλα ξεκίνησαν από τύχη. Η ίδια, στα 22 της, δεν ήξερε ακόμα ότι ήθελε να κάνει τη δουλειά της αεροσυνοδού, ήξερε, όμως, σίγουρα ότι ήθελε να δει τον κόσμο.

Μέχρι την ημέρα που πήγε τυχαία, «για πλάκα» όπως λέει η ίδια, σε μία επαγγελματική συνέντευξη της Emirates τα σχέδια της για τη ζωή ήταν πολύ διαφορετικά.


Τελικά, μέσα σε λίγους μήνες βρέθηκε από την Αθήνα στα Εμιράτα, σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα στα προάστια της πόλης, έτοιμη να απολαύσει στο έπακρο τα μεγάλα προνόμια που κρύβει μέσα της η καθημερινότητα μίας αεροσυνοδού.

Μέσα στα επόμενα 8 χρόνια πρόλαβε να επισκεφθεί 65 χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, να γνωρίσει δεκάδες διαφορετικές κουλτούρες, να επανεκτιμήσει την ομορφιά που βρίσκεται στα απλά πράγματα και να αγαπήσει από το μηδέν μερικούς από τους ωραιότερους προορισμούς στη γη.


Όταν τελικά, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, πήρε την απόφαση να αφήσει τον αέρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα ήταν πιο γεμάτη από ποτέ, γνωρίζοντας, όμως, και τις αληθινές δυσκολίες που κουβαλάει μαζί του ένα τόσο απαιτητικό και κουραστικό επάγγελμα.

Μέσα από μία πλούσια, λεπτομερή αφήγηση μοιράζεται μαζί μας τα μεγάλα υπέρ και κατά της ζωής στο Ντουμπάι και εξηγεί πώς είναι στην πραγματικότητα να βρίσκεσαι σε πτήση, κατά μέσο όρο, 120 ώρες κάθε μήνα.




Πήγα στην Emirates όταν ήμουν 22 χρονών. Τότε δεν ήξερα καν ποια ακριβώς ήταν η εταιρία, δεν είχα ξανακούσει το όνομά της ποτέ στη ζωή μου. Ούτε ήξερα τι ακριβώς σημαίνει να δουλεύεις ως αεροσυνοδός. Είχα, όμως, μία φίλη στην Ελλάδα, η οποία εργαζόταν ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία και μία μέρα μού είπε ότι η Emirates κάνει recruiting στην Αθήνα και ότι θα δουν κόσμο μία συγκεκριμένη ημέρα σε κάποιο ξενοδοχείο. Μου είπε να πάω μαζί της για παρέα και έτσι πήγα για τη βόλτα, για πλάκα.


Τη φίλη μου δεν την πήραν. Παρόλα αυτά εγώ πέρασα αμέσως στη δεύτερη φάση και με φώναξαν για ένα ακόμα ραντεβού. Πρόκειται για μία μεγάλη διαδικασία επιλογής που αποτελείται από συνεντεύξεις και κάποιες δοκιμασίες, τόσο ομαδικές όσο και ατομικές. Στην πραγματικότητα δεν κατάλαβα τι ήταν αυτό που είδαν σε μένα και με επέλεξαν, είναι κάτι που δεν το έμαθα ποτέ. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι για να σε διαλέξουν πρέπει να μην έχεις τατουάζ σε εμφανές σημείο και να έχεις ένα συγκεκριμένο ύψος. Άλλωστε, η πρώτη επαφή που είχες διαρκούσε μόλις 30 δευτερόλεπτα, δεν προλάβαινες να πεις κάτι ή να δείξεις ποιος είσαι. Απλά σε κοιτούσαν, σου έκαναν μόνο δύο ερωτήσεις και αυτό ήταν. Έφυγα και το ίδιο βράδυ στις 11 με πήραν τηλέφωνο ότι έχω ραντεβού την επόμενη μέρα για το δεύτερο στάδιο. Ακολούθησαν κάποιες ομαδικές συνεντεύξεις, κάποια τεστ αγγλικών και ένα online ψυχολογικό τεστ. Στην τελική φάση συναντάς την υπεύθυνη του HR για μία ατομική συνέντευξη που διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template