Σοκ - Oxford University: Το εμβόλιο Moderna πιο επικίνδυνο από τον Covid 19 για μυοκαρδίτιδα – Προειδοποιεί ο FDA για Johnson & Johnson

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Η αποκαθήλωση του αφηγήματος που θα εξελιχθεί σε παραμύθια συνεχίζεται… η πραγματικότητα η αμείλικτη πραγματικότητα έρχεται να καταρρίψει το βασικό επιχείρημα «εμβολιάσου για να διασωθείς».

Σε μια μελέτη σοκ του Oxford University ενός από τα κορυφαία Πανεπιστήμια διεθνώς προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας είναι υψηλότερος από τα εμβόλια της Moderna παρά από τον covid 19.
Ένα άλλο αφήγημα κατέρρευσε, ότι δηλαδή ο Covid 19 προκαλεί μυοκαρδίτιδες και άλλες σοβαρές παρενέργειες στην καρδιά σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι τα εμβόλια.
Η νέα μελέτη καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα υποστηρίζει ότι τα εμβόλια της Moderna είναι πιο επικίνδυνο για μυοκαρδίτιδα από ότι ο covid 19.
Ταυτόχρονα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ο FDA προειδοποιεί για το εμβόλιο της Johnson & Johnson ότι προκαλεί σοβαρές καρδιολογικές παθήσεις.

Μελέτη σοκ: Ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος από το εμβόλιο της Moderna από ότι ο Covid-19 για άτομα κάτω των 40 ετών


Ο κίνδυνος εμφάνισης μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος για άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών μετά τη χορήγηση του εμβολίου COVID-19 της Moderna από ότι από τη μόλυνση με τον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Oxford University.
Οι ερευνητές βρήκαν 15 επιπλέον περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους που έλαβαν δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna σε σύγκριση με 10 επιπλέον περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μετά από θετικό τεστ COVID-19.
Το εμβόλιο της Moderna λαμβάνεται συνήθως σε σχήμα δύο δόσεων.
Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας, μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής, ήταν πολύ υψηλότερος μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν οκτώ επιπλέον κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο άτομα μετά την πρώτη δόση επίσης.
«Ώρα να εγκαταλείψουμε την πεποίθηση ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας από τον Covid 19 είναι πάντα υψηλότερος από τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας από τα εμβόλια mRNA.
Για ορισμένα άτομα, οι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας από το εμβόλιο ή τα εμβόλια είναι υψηλότεροι από αυτούς της νόσου», έγραψε στο Twitter ο Euzebiusz Jamrozik, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο κίνδυνος διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και AstraZeneca-Oxford.

Ποσοτικοποίηση του κινδύνου

«Αυτή η μελέτη με βάση τον πληθυσμό ποσοτικοποιεί για πρώτη φορά τον κίνδυνο αρκετών σπάνιων καρδιακών ανεπιθύμητων παρενεργειών που σχετίζονται με τρία εμβόλια για τον COVID-19 καθώς και με τη μόλυνση SARS-CoV-2.
Ο εμβολιασμός για το SARS-CoV-2 σε ενήλικες συσχετίστηκε με μια μικρή αύξηση του κινδύνου μυοκαρδίτιδας μέσα σε μια εβδομάδα από τη λήψη της πρώτης δόσης των εμβολίων αδενοϊού και mRNA και μετά τη δεύτερη δόση και των δύο εμβολίων mRNA.
Αντίθετα, η λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 συνδέθηκε με σημαντική αύξηση του κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου από μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα και καρδιακή αρρυθμία», ανέφεραν οι ερευνητές.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Nature και πραγματοποιήθηκε από καθηγητές από πολλά κολέγια, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου AstraZeneca για τον COVID-19.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την αγγλική εθνική βάση δεδομένων ανοσοποιήσεων, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα τα άτομα που εμβολιάστηκαν στην Αγγλία.
Η βάση δεδομένων περιείχε πληροφορίες για 38,6 εκατομμύρια ανθρώπους έως τις 24 Αυγούστου 2021.
Οι περιορισμοί στη μελέτη περιελάμβαναν τη μη περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων - προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι οι νέοι διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας από τα εμβόλια σε σχέση με τους ηλικιωμένους – ενώ και το εμβόλιο της Moderna δεν ήταν διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Απρίλιο.

Οι εκπρόσωποι των Moderna, Pfizer και AstraZeneca δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.
Η μυοκαρδίτιδα και μια άλλη μορφή καρδιακής φλεγμονής, η περικαρδίτιδα, έχουν αναγνωριστεί ως σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό από τα εμβόλια των Moderna και Pfizer για τον COVID-19, τα οποία είναι και τα δύο βασισμένα στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA.
Μια αμερικανική μελέτη που αναλύει αναφορές που υποβλήθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων για τα εμβόλια – σύστημα VAERS - διαπίστωσε ότι τα νέα παιδιά ήταν πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή φλεγμονή από τα εμβόλια Pfizer ή Moderna παρά από τον covid 19.
Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, διέκοψαν τη χορήγηση του εμβολίου Moderna στους νέους λόγω ανησυχιών για την παρενέργεια.
«Τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειξαν ότι μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών, η συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας ήταν υψηλότερη από το αναμενόμενο», είπε η Dr. Hanna Nohynek, επικεφαλής ιατρός της μονάδας ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων και εμβολίων του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ απέσυρε μια απόφαση στα τέλη Οκτωβρίου σχετικά με το εάν θα εγκριθεί το εμβόλιο Moderna για παιδιά ηλικίας 17 ετών και κάτω.
Η Moderna δήλωσε ότι αυτό έγινε για να μπορέσουν οι ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων να αναλύσουν πιο προσεκτικά το ισοζύγιο κινδύνου-οφέλους.
Η Moderna έχει αναφέρει ότι το εμβόλιο της, το οποίο χορηγείται σε υψηλότερη ποσότητα από αυτό της Pfizer, προσφέρει καλύτερη προστασία, αλλά εμφανίζει και μεγαλύτερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Τι δείχνει νέα μελέτη από τον Καναδά;

Μια νέα μελέτη από τον Καναδά, διαπίστωσε ότι η συχνότητα της καρδιακής φλεγμονής ήταν 5,1 φορές υψηλότερη για τους άνδρες μεταξύ 18 και 24 ετών που έλαβαν δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna έναντι εκείνων του ίδιου πληθυσμού που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer.
Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό ήταν πολύ χαμηλότερος στους νέους που έλαβαν τη δεύτερη δόση σε μεγαλύτερο διάστημα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Ορισμένες χώρες έχουν παρατείνει το χρόνο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου ως αποτέλεσμα παρόμοιων μελετών.
Την ίδια στιγμή η Ιαπωνία και οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας προειδοποιούν τους πολίτες για σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια ενώ όπως έχει αναλυθεί έχουν ταχθεί κατά οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας.

Προειδοποιεί ο FDA για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η ρυθμιστική αρχή τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ ή FDA, αύξησε τις προειδοποιήσεις της προς τους Αμερικανούς σχετικά με μια σοβαρή παρενέργεια που σχετίζεται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον COVID-19.
Οι θρόμβοι στο αίμα και τα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, γνωστά ως θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS), αναφέρονται πλέον ως ιατρικός λόγος για να μην εμβολιαστεί.
«Μην χορηγείτε» το εμβόλιο σε άτομα με ιστορικό συνόλου συνθηκών μετά το εμβόλιο ή οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο COVID-19 με φορέα αδενοϊού, λέει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε ένα ενημερωτικό δελτίο για την υγεία προς τους ιατρούς που χορηγούν εμβόλια.
Το TTS ή σύνδρομο θρομβοπενίας έχει αναφερθεί σε «ένα ευρύ φάσμα ατόμων 18 ετών και άνω» από τότε που ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson (J&J) στις αρχές του 2021, λένε οι ρυθμιστικές αρχές.
Το υψηλότερο ποσοστό αναφοράς, περίπου 1 περίπτωση ανά 100.000 χορηγούμενες δόσεις, σημειώθηκε σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 49 ετών.
Περίπου το 15% των κρουσμάτων TTS ήταν θανατηφόρα.
Τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν μια αιτιώδη σχέση μεταξύ του TTS ή σύνδρομο θρομβοπενίας και του εμβολίου Janssen COVID-19 αναφέρει ο FDA.
Την Άνοιξη, οι υγειονομικοί των ΗΠΑ συνέστησαν να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου σε εθνικό επίπεδο λόγω των κρουσμάτων TTS που εμφανίστηκαν σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί αλλά η διακοπή άρθηκε τον Απρίλιο.
Ο FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν τότε ότι οι αξιωματούχοι ήταν σίγουροι ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19.
Ο FDA είπε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι τα γνωστά και τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.
Ο Paul Stoffels, επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων της J&J, δήλωσε όταν άρθηκε η παύση ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο «για να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτό το πολύ σπάνιο συμβάν μπορεί να εντοπιστεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».
Στις ΗΠΑ τρία εμβόλια για τον COVID-19 είναι διαθέσιμα για χρήση.
Της Johnson & Johnson είναι μακράν τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα.
Μόλις 17,2 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 185,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna και 283 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Μια μελέτη της Mayo Clinic τον Νοέμβριο 2021 διαπίστωσε ότι οι λήπτες του εμβολίου Johnson & Johnson είχαν υψηλότερο κίνδυνο θρόμβων στο αίμα σε σύγκριση με τους λήπτες των άλλων δύο εμβολίων.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template