ΒΟΜΒΑ από καθηγητή του YALE, Dr. Harvey Risch για «την πανδημία του κατασκευασμένου φόβου»

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

H πανδημία του COVID-19 ήταν μια πανδημία φόβου, που δημιουργήθηκε από άτομα που είχαν τις ονομαστικές θέσεις εξουσίας καθώς ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο πέρυσι, σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του Yale, Dr. Harvey Risch.


Βy Isabel van Bruegn-Jan Jekielek The Epoch Times

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 – 10:20 μ.μ


Σε μια εμφάνιση στο πρόγραμμα «American Thought Leaders» του Epoch TV, ο Risch, καθηγητής επιδημιολογίας στο Yale School of Public Health και στο Yale School of Medicine’s Department of Epidemiology and Public Health, υποστήριξε ότι σε γενικές γραμμές, αυτό που έχει χαρακτηρίσει το ΚΚΚ της Κίνας στο σύνολό του ήταν ένας «βαθμός φόβου και η απάντηση των ανθρώπων στον φόβο».

«Συνολικά, θα έλεγα ότι είχαμε μια πανδημία φόβου. Και ο φόβος έχει επηρεάσει σχεδόν όλους, ενώ η μόλυνση έχει επηρεάσει σχετικά λίγους», είπε ο Risch.


«Σε γενικές γραμμές, ήταν μια πολύ “επιλεγμένη” και προβλέψιμη πανδημία. Έκανε διακρίσεις πολύ μεταξύ νέων έναντι ηλικιωμένων, υγιών και ατόμων με χρόνια νοσήματα. Έτσι γρήγορα μάθαμε ποιος κινδύνευε από την πανδημία και ποιος όχι.

«Ωστόσο, ο φόβος ήταν κατασκευασμένος για όλους. Και αυτό είναι που χαρακτηρίζει όλη την πανδημία είναι αυτός ο βαθμός φόβου και η ανταπόκριση των ανθρώπων στον φόβο».

Ο Risch έχει συγγράψει περισσότερες από 300 πρωτότυπες δημοσιεύσεις ενώ υπήρξε μέλος του συμβουλίου των συντακτών του American Journal of Epidemiology.


Ο καθηγητής επιδημιολογίας τόνισε ότι τα άτομα που κατείχαν τις ονομαστικές θέσεις εξουσίας κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 διέδωσαν αρχικά μια πολύ χειρότερη εικόνα της «τρομερής φύσης» του ιού από ό,τι δικαιολογείται.



Αυτό περιλάμβανε το μήνυμα ότι όλοι κινδυνεύουν, οποιοσδήποτε μπορεί να πεθάνει από τη μόλυνση από τον ιό και όλοι έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και, με αυτόν τον τρόπο, να προστατέψουν την κοινωνία.

«Ο κόσμος φοβόταν πολύ αυτό το μήνυμα, όπως θα φοβόταν οποιοσδήποτε όταν η κυβέρνηση, οι αρχές, οι επιστήμονες, οι γιατροί που έχουν εξουσία στα δημόσια ιδρύματα υγείας, όλοι έστελναν συντονισμένοι το ίδιο μήνυμα ξεκινώντας απο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του πέρυσι. Και έτσι, όλοι κάπως το πιστέψαμε αυτό», είπε.





Τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας, εφαρμόστηκαν αυστηρά lockdown και εντολές μασκών για να περιοριστεί η μετάδοση του COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Risch είπε ότι τα είδη των μηνυμάτων που εκδόθηκαν από τις αρχές οδήγησαν σε εκτεταμένη αύξηση των επιπέδων άγχους.


«Όλα τα επίπεδα άγχους μας αυξήθηκαν και όλοι πήραμε αποφάσεις να περιορίσουμε, σε διάφορους βαθμούς, την έκθεσή μας σε άλλους ανθρώπους, μερικούς περισσότερο από άλλους, αλλά νομίζω ότι όλοι είχαν επίπεδα άγχους που επηρέασαν πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν τη ζωή τους. Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Biden επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 96 με 98% προτού το έθνος μπορέσει να «επιστρέψει στην κανονικότητα», προωθώντας τη ρητορική ότι οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί ευθύνονται για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης του έθνους.


Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, από τις 4 Δεκεμβρίου, λίγο πάνω από το 70 τοις εκατό των ενηλίκων Αμερικανών εμβολιάστηκαν πλήρως κατά του ιού, ενώ το 23,9 τοις εκατό είχε λάβει αναμνηστική δόση.


“…οι άνθρωποι πρέπει να θυμώσουν γι’ αυτό… ότι αυτά τα φάρμακα [υδροξυχολοκίνη και ιβερμεκτίνη] έχουν κατασταλεί για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη”


Παρακολουθήστε την πλήρη συνέντευξη με τον επιδημιολόγο του Yale, Dr. Harvey Risch ΕΔΩ ή παρακολουθήστε και διαβάστε το πλήρες κείμενο ΕΔΩ.

 πηγή



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template