ΚΑΝΑΔΑΣ:50.000 αγριεμένοι ανεμβολίαστοι φορτηγατζήδες κατευθύνονται στην Οττάβα την οποία εγκατέλειψε ο Τριντό

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022


Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην Οττάβα για μια μυστική τοποθεσία, αναφέρει το CBC, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια τους, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν στην καναδική πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι για τα εμβόλια.


Το κίνημα «κονβόι της Ελεθερίας», αποτελούμενο από 50.000 οδηγούς φορτηγών,
πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους επαγγελματίες οδηγούς που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε στις αρχές του μήνα.



O Tριντό, αναφερόμενους σε όσους αντιδρούν στην απόφασή του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τους αποκάλεσε «μικρή περιθωριακή μειοψηφία», γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στην πόλη και στα πρόθυρα του πρωθυπουργικού γραφείου σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οττάβα, με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.


Η ασυνήθιστη διαμαρτυρία τράβηξε ακόμη και την προσοχή ανθρώπων εκτός των συνόρων του Καναδά, με τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ -γιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ- και τον Βρετανό κωμικό Ράσελ Μπράντ να δείχνουν την υποστήριξή τους. Στο πλευρό των φορτηγατζήδων τάχθηκε και ο Αμερικανός μεγιστάνας, Έλον Μασκ.

Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οττάβα κοντά στο Λόφο του Κοινοβουλίου με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.

Με τη συμμετοχή 50 χιλιάδων φορτηγατζήδων συνεχίστηκε και σήμερα η τεράστια κινητοποίηση των πολιτών στην καναδική πρωτεύουσα ενώ ο Φιλελεύθερος Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν την Οτάβα, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου.





 
Γαλλία, Σουηδία, Δανία και σε πολλές χώρες ο κόσμος διαμαρτύρεται και ξεσπά κατά των συνεχών περιορισμών με αφορμή των κορωνοϊό ενώ στην Βρετανία ξεκίνησε μάλιστα κοινοβουλευτική έρευνα για το πόσο σωστά ήταν τα περιοριστικά μέτρα που λήφθησαν.
Με πληροφορίες από AP, CBS
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template