Ύποπτες κινήσεις της Pfizer: Θέλει να διασφαλίσει… τι θα αποκαλυφθεί και τι θα εξαιρεθεί από την ανάλυση των εμβολίων

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μόνο ως ύποπτες θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι κινήσεις της Pfizer η οποία ενώ δηλώνει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας και της κοινοποίησης όλων των στοιχείων… αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος στο τι θα αποκαλυφθεί από όλη την μελέτη εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων για την παραγωγή των εμβολίων της…


Η κίνηση αυτή είναι ύποπτη καθώς είτε μια εταιρία είναι υπέρμαχη της διαφάνειας χωρίς όρους, είτε προσπαθεί να συγκαλύψει… ορισμένα επίμαχα σημεία της μεγάλης έρευνας και μελέτης για τα εμβόλια και στις τρεις φάσεις έως την τελική τους έγκριση για τους ανθρώπους.

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να της επιτρέψει να παρέμβει σε μια υπόθεση όπου οι ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ o FDA προσπαθεί να καθυστερήσει την αποκάλυψη των δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Η Pfizer λέει ότι υποστηρίζει την αποκάλυψη των δεδομένων, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που εξαιρούνται από την αποκάλυψη βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) δεν «θα αποκαλυφθούν με ακατάλληλο τρόπο».

Οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια κατέθεσαν μήνυση κατά του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 2021 αφού ο οργανισμός, ανταποκρινόμενος στο αίτημα FOIA, ισχυριζόμενος ότι θα χρειαστούν 20 χρόνια για να δημοσιοποιηθούν τα δεδομένα για το εμβόλιο.

Ο FDA ζήτησε αργότερα 75 χρόνια ώστε να δημοσιευθούν όλα τα δεδομένα για τα εμβόλια της Pfizer… αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημα και διέταξε τη ρυθμιστική αρχή να δημοσιοποιεί 55.000 σελίδες το μήνα, κάτι που θα απαιτούσε οκτώ μήνες για να αποκαλύψει πλήρως τα αρχεία.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να δημοσιευτούν όλα τα αρχεία ουσιαστικά άμεσα, στις 21 Ιανουαρίου 2022, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Pfizer ζήτησαν από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ που επιβλέπει την υπόθεση, να επιτρέψει στην Pfizer να παρέμβει.
Η Pfizer δεν γνώριζε την υπόθεση έως ότου τα στελέχη διάβασαν ειδήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων, ώστε να διασφαλίσει ότι θα γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Ο FDA ζήτησε να καθυστερήσει η δημοσιοποοίηση των δεδομένων για τα εμβόλια της Pfizer

Υπό το πρίσμα των αντιρρήσεων του FDA για το επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, η Pfizer «επιδιώκει να παρέμβει σε αυτήν την ενέργεια για συγκεκριμένο σκοπό ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που εξαιρούνται από τη γνωστοποίηση βάσει της FOIA προστατεύονται επαρκώς καθώς η FDA συμμορφώνεται με την εντολή του Δικαστηρίου».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στο δικαστήριο ότι θέλουν τη βοήθεια της Pfizer «λόγω της άνευ προηγουμένου ταχύτητας με την οποία το Δικαστήριο διέταξε την FDA να επεξεργαστεί τα επίμαχα αρχεία».

«Ο FDA αναμένει την συνεργασία με την Pfizer σχετικά με το ποια τμήματα των αρχείων υπόκεινται στην Εξαίρεση 4, τον νόμο περί εμπορικών μυστικών, 18 USC § 1905 ή άλλες νομοθετικές προστασίες θα είναι απαραίτητο συστατικό των προσπαθειών του οργανισμού να εκπληρώσει τις έκτακτες ανάγκες αυτής της υπόθεσης».

«Αν και ο FDA διαθέτει περισσότερους από επαρκείς πόρους για την ταχεία κυκλοφορία αυτών των εγγράφων ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει δηλώσει επανειλημμένα τη δέσμευσή του για την προστασία των συμφερόντων της Pfizer.
Η Pfizer, ωστόσο, δεν παρέχει κανένα ξεκάθαρο λόγο για τον οποίο χρειάζεται να παρέμβει ώστε να παράσχει βοήθεια.
Ούτε ο ενάγων μπορεί να διακρίνει γιατί η Pfizer πρέπει να παρέμβει σε αυτό το θέμα για να βοηθήσει την FDA για την άμεση έκδοση των εγγράφων.

Ο δικαστής, δεν μπορούσε να κατανοήσει πως η παρέμβαση της Pfizer θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της δημοσιοποίησης των εγγράφων.
Επιπλέον, οι δικηγόροι της Pfizer επισήμαναν ότι ενώ η εταιρεία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αμφισβητήσει την εντολή του δικαστηρίου, δεν θα απέκλειαν να την αμφισβητήσουν αργότερα.

«Η Pfizer δεν σκοπεύει επί του παρόντος να ζητήσει από το Δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφαση της 6ης Ιανουαρίου 2022, αλλά η Pfizer δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί από το δικαίωμα της να το πράξει αργότερα εάν οι συνθήκες αλλάξουν».


Ο ανώτερος δικαστής πρόκειται να ακούσει τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της προτεινόμενης παρέμβασης της Pfizer στις 28 Ιανουαρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας.

Οι ρυθμιστικές αρχές χορήγησαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020, υποστηρίζοντας τότε ότι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών.

Έκτοτε, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι παρέχει ελάχιστη προστασία έναντι λοιμώξεων και η αποτελεσματικότητά του έναντι σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί και ορισμένες παρενέργειες που συνδέονται με το εμβόλιο εντοπίστηκαν μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής φλεγμονής και των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων.

Η FDA και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να συνιστούν σχεδόν σε όλους τους Αμερικανούς να εμβολιάζονται με εμβόλια της Pfizer


www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template