Κόλαση φωτιάς στο «Euroferry Olympia» του Γκριμάλντι:14 συνολικά οι αγνοούμενοι – 2η 3 Έλληνες ανάμεσα τους

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022


Δώδεκα συνολικά οι αγνοούμενοι από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα, μεταξύ των οποίων δύο ή τρεις Έλληνες.

Ακόμη δύο άτομα, μάλλον βουλγαρικής καταγωγής, είναι εγκλωβισμένα στα γκαράζ του πλοίου και βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές που έχουν την ευθύνη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.


Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση δύο οδηγών που έδωσαν σημεία ζωής το πρωί της Παρασκευής στον χώρο του γκαράζ του φλεγόμενου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντεζι με 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένοι. Ένας εξ αυτών καλούσε σε βοήθεια και έγινε αντιληπτός από το πλήρωμα πλοίου που βρίσκεται στην περιοχή και διεξάγει έρευνες.



Οι Αρχές προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να έρθουν σε επικοινωνία με τους εγκλωβισμένους, ώστε να τους κατευθύνουν σε ασφαλές σημείο στην κορυφή του πλοίου και να παραληφθούν από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.



Την ίδια ώρα, στη στεριά, στο λιμάνι της Κέρκυρας έχουν φτάσει οι περισσότεροι διασωθέντες επιβάτες με πλοία του Λιμενικού Σώματος, με αλιευτικά και ερασιτεχνικά σκάφη. Εκεί βρίσκονται και σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής, καθώς και η φρεγάτα «Ύδρα».

Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τρεις ενήλικοι επιβάτες με μικροτραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Εκεί, αναμένεται να διακομισθεί από στιγμή σε στιγμή και ένα βρέφος μόλις δύο μηνών.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση. Αρχικά οι διασωθέντες καταμετρώνται και στη συνέχεια οδηγούνται για έλεγχο ως προς τον κορωνοϊό, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ακολούθως, οι διασωθέντες εξετάζονται από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, το οποίο αποτελείται από ιατρούς και νοσηλευτές.



Όσοι από τους διασωθέντες βρεθούν θετικοί θα οδηγούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία τα οποία έχουν διατεθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και από άλλους φορείς, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων.

Πληροφορίες για αγνοούμενους

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των επιβαινόντων του πλοίου «Euroferry Olympia». Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, 278 έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα, ενώ υπήρχε και ένα ακόμη άτομο που ήταν λαθρεπιβάτης. Τέσσερις έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος μόλις δύο μηνών.

Βάσει της κατάστασης που είχε καταθέσει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας ο καπετάνιος του πλοίου, στο Εuroferry Olympia επέβαιναν 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Απ’ αυτούς οι 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 πλήρωμα). Έτσι λοιπόν, μέχρι στιγμής αγνοούνται δώδεκα από τους επιβαίνοντες και σε εξέλιξη είναι έρευνες για τη διάσωση δύο εγκλωβισμένων οδηγών στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia.

Δύο Βούλγαροι οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Τα δύο άτομα είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο ώστε να φτάσουν τα δύο άτομα στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει να τους προσεγγίσει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Δείτε πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο



















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template