FORBES: Boυτιά πάνω από 6% στη μετοχή της Pfizer. Γιατί έχασε 19 δις χρηματιστηριακή αξία

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022


Παρά τα ραγδαία αύξηση των εσόδων από την πώληση εμβολίων κατά της Covid-19, οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν βουτιά την Τρίτη το πρωί, μετά τις προβλέψεις του φαρμακευτικού κολοσσού για έσοδα χειρότερα από τα αναμενόμενα για φέτος,
κάτι που επίσης προκάλεσε μία εκτεταμένη πτώση μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα εμβόλια και αντίθετα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν περισσότερο από 6%, στα 50 δολάρια το πρωί της Τρίτης, ποσοστό που μεταφράζεται σε απώλειες 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία μετά από την έκθεση κερδών που να μεν ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη τέταρτου τριμήνου (αύξηση τετραπλάσια σε σχέση με το έτος), αλλά που όμως υπολείπονται των προβλέψεων των 23,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τις μέσες προσδοκίες των 24,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το πρωί της Τρίτης, ο αναλυτής Adam Crisafulli της Vital Knowledge Media επεσήμανε ότι οι εκτιμήσεις της εταιρείας υπερεκτιμήθηκαν καθώς προβλέπονται λιγότερες του αναμενόμενου πωλήσεις εμβολίων κατά της Covid-19,
οι οποίες αποτελούσαν το 53% των συνολικών εσόδων της Pfizer για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Έτσι, η Pfizer αναμένει τώρα έσοδα 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα εμβόλια φέτος, έναντι των προηγούμενων προσδοκιών των 58 δισεκατομμυρίων.

Και οι μετοχές άλλων κατασκευαστών εμβολίων κατά της Covid επίσης υποχώρησαν απότομα μετά την έκθεση της Pfizer, με τις μετοχές του εταίρου της αμερικάνικης φαρμακοβιομηχανίας, Bio-N-Tech και της ανταγωνιστικής της Moderna, η οποία έχει επίσης δυσκολευτεί από απογοητευτικές προβλέψεις, βυθίστηκαν κατά 9% και 7% αντίστοιχα, κατάγραφοντας απώλειες σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένη αξία αγοράς.

Παρά τη βουτιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla επαίνεσε τα αποτελέσματα της εταιρείας το πρωί της Τρίτης και επεσήμανε ότι τα αναμενόμενα συνολικά έσοδα των περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος θα είναι ρεκόρ για την 173χρονη εταιρεία. Ο

 Bourla έδωσε επίσης έμφαση στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση της Pfizer εκτός των εμβολίων Covid-19, προβάλλοντας 13 κλινικές μελέτες για νέα φάρμακα πέρυσι και επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης που αυξήθηκαν από 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template