Το πόρισμα αρχειοθέτησης για την Novartis και οι απορίες! «Αδιευκρίνιστα» 500ευρα, ύψους 100.000 ευρώ στο κοινό λογαριασμό της ιδίας με την σύζυγο του πρώην υπουργού

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022


Ναι μεν έγινε αρχειοθέτηση της υπόθεσης αλλά οι παρατηρήσεις δεν απαγορεύονται! Φυσικά κάθε διευκρίνηση δεκτή. Αδιευκρίνιστες πιστώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για τις οποίες δεν έχει κληθεί καν να δώσει εξηγήσεις καταγράφονται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Novartis.
 

Όπως και στην περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη έτσι και στον πρώην Επίτροπο και υπουργό της ΝΔ, ο έλεγχος εντόπισε μία σειρά από «πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών» σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον ίδιο, τα οποία ο εισαγγελέας Καψιμάλης χαρακτηρίζει ως «αδιευκρίνιστες».

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007. Πρόκειται για κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό της πεθεράς του πρώην υπουργού και της συζύγου του. 

Το εντυπωσιακό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης είναι ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ και συγκεκριμένα επρόκειτο για 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τα οποία «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα τω ν ελεγχόμενων προσώπων» , ούτε «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό»

Αυτά τα λέει ο εισαγγελέας όχι εμείς. Επίσης, όπως και στην περίπτωση Γεωργιάδη οι εισαγγελείς κατονομάζουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κάθε μήνα καταθέτει σε λογαριασμό του Αβραμόπουλου χρήματα, τα οποία όπως αναφέρουν «προσιδιάζουν στο ύψος της μηνιαίας δόσης δανείου που βάρυνε τον Αβραμόπουλο συνολικού ύψους 267.820 ευρώ για αγορά κατοικίας». 

Αν και πρόκειται για «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» εντούτοις οι εισαγγελείς όχι μόνο δεν καλούν τον Αβραμόπουλο να παρέχει εξηγήσεις αλλά αρχειοθέτησαν την υπόθεση με το ίδιο επιχείρημα της αρχειοθέτησης του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ότι δηλαδή επειδή τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με λογαριασμούς της Novartis ή φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία, άρα η δικογραφία θα πρέπει να μπει στο αρχείο και να μπει «ταφόπλακα» στην έρευνα. 

Είναι συγκλονιστικό ότι οι εισαγγελείς χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα τα οποία αντιβαίνουν στην κοινή αλλά και νομική λογική. Είπαμε όμως ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template