ΕΚΤΑΚΤΟ: Με κεραυνοβόλο πόλεμο οι ρωσικές Τ/Θ δυνάμεις μπήκαν στο Κίεβο! - Μονάδα Spetsnaz έξω από τo Προεδρικό Μέγαρο

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022


Έκτακτη είδηση αναφέρει το pronews.gr ότι οι Ρώσοι βρίσκονται εξω απο το προεδρικό μέγαρο .Συγκεκριμένα οι επίλεκτες δυνάμεις των Spetsnaz βρίσκονται εξω απο το προεδρικό μέγαρο κάτι που επιβαιβαιωνεται αυτή την στιγμή αποΤΗΝ ΕΡΤ1 τηλεοπτικο δίκτυο
Mε κεραυνοβόλο προέλαση και χωρίς, πάντως, να συναντήσουν καμία σοβαρή αντίσταση, αλλά αντίθετα παντού οι Ουκρανοί πολίτες τους δέχονται ως «ελευθερωτές» και σηκώνουν ρωσικές σημαίες, οι ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και ειδικές μονάδες αλεξιπτωτιστών, έχουν φτάσει μόλις 23 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου, της ιστορικής ρωσικής πρωτεύουσας, της πόλης όπου γεννήθηκε το ρωσικό έθνος και περίπου 20 χλμ. από το κέντρο του ρωσόφωνου Χάρκοβου (το 70% των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι).

Μία ρωσική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, διέσπασε την υποτυπώδη ουκρανική άμυνα στα προάστια του Κιέβου και από στιγμή σε στιγμή εισέρχονται ως ελευθερωτές στην πόλη.


Μία μονάδα Spetsnaz βρίσκεται ήδη έξω από το προεδρικό Μέγαρο και έχει απευθύνει έκκληση για παράδοση στην προεδρική φρουρά προκειμένου να μην υπάρξει «περιττή αιματοχυσία».

Αν δεν παραδοθούν θα αναμένουν τα ρωσικά άρματα μάχης για να καλύψουν την επίθεση.

 

Αερομεταφερόμενες δυνάμεις κτυπούν το αεροδρόμιο Αντόνοφ στην περιοχή Χόστομελ, το οποίο βρίσκεται μόλις 15 χλμ. από την περιφερειακή οδό του Κιέβου.

Σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο στόχαστρο της ρωσικών δυναμένων είναι η έδρα της κυβέρνησης.

Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν την περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, που επικαλείται το Bloomberg.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.



Σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο στόχαστρο της ρωσικών δυνάμεων είναι η έδρα της κυβέρνησης.

Πολεμικά μέτωπα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς η ρωσική επιχείρηση είναι πολύπλευρη. Εγκαταλείπουν τις εστίες τους οι Ουκρανοί πολίτες.

Παράλληλα, τανκς εισέρχονται στην Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας.

Ρωσικά ελικόπτερα πετάνε πάνω από το Κίεβο – Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα βομβαρδισμού  


Δείτε live εικόνα από Κίεβο, Χάρκοβο και Λβιβ


18 νεκροί σε χωριό της Οδησσού – 6 σκοτώθηκαν στο Μπρόβαρι

Την ίδια ώρα δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους σε χωριό της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

«Οκτώ άνδρες και δέκα γυναίκες σκοτώθηκαν» στο χωριό Λιπέτσκε, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι περιφερειακές αρχές της Οδησσού.


Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Μπρόβαρι που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσαν παράλληλα οι αρχές αυτής της πόλης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν παράλληλα ότι ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο Γκοστόμελ, ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία από αυτά, ενώ δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι πολλές εκρήξεις ακούγονταν από το Κίεβο.

Μεθοριακοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να διεισδύσει στην περιοχή του Κιέβου και στην περιοχή Ζιτόμιρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Λευκορωσία και ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα Grad.

Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι φαίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο κέντρο του Κιέβου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα μέρος των κέντρων της στρατιωτικής της διοίκησης έχουν χτυπηθεί από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα μετά την στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της γειτονικής της χώρας.

Ωστόσο το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού δεν έχει υποστεί ζημιές και ο καπνός δείχνει να υψώνεται από μεγάλη φωτιά δίπλα στο κτίριο αυτό όπου ένστολοι πετούσαν σακούλες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters.
με στοιχεια απο pronews.ge και in.gr

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template