Wall Street:Με νέες απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022


Με νέες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall
Street, καθώς οι διεθνείς αγορές έχουν μπει σε μια περίοδο έντονη αστάθειας, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης, η οποία ενδυναμώνεται από τις γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από το ουκρανικό ζήτημα.
Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2020, ο δεικτης Nasdaq δημιούργησε ένα μοτίβο «death cross», με τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών να υπερβαίνει τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Μια συνθήκη που για πολλούς αναλυτές θεωρείται πως θα μπορούσε να προμηνύει μια περαιτέρω πτωτική τάση. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 15% από το υψηλό της 19ης Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.079,18 μονάδες με απώλειες -0,68%, ο S&P 500 στις 4.348,87 μονάδες με πτώση -0,72%, ενώ ο Nasdaq στις 13.548,07 μονάδες με απώλειες -1,23%.


Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες -1.90%, ο S&P 500 με πτώση-1,58% και ο Nasdaq με απώλειες -1,76%.
Τι επηρέασε την αγορά

Στο γεωπολιτικό επίπεδο, οι αγορές παρακολούθησαν την Παρασκευή τους ηγέτες στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ να ανακοινώνουν πως ξεκίνησε η μαζική εκκένωση των περιοχών από τους αμάχους, οι οποίοι κατευθύνονται προς τη Ρωσία. Την ίδια ώρα κατήγγειλαν βομβαρδισμούς από τις Ουκρανικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να διαψεύδουν, κατηγορώντας τη Ρωσία και τους αυτονομιστές πως επιδιώκουν μια σύγκρουση ως πρόσχημα για μια ρωσική εισβολή. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί επιμένουν πως μια ρωσική εισβολή είναι ζήτημα ημερών.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν ιδιαίτερα ασταθής λόγο και της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης και συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε μετοχές, δείκτες και ETFs.

Οι επενδυτές αντιμετώπισαν επίσης τις προοπτικές για την πολιτική της Federal Reserve. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος μόλις είχε ζητήσει επιθετική δράση, προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου χωρίς αυξήσεις επιτοκίων.
Πώς κινήθηκαν οι μετοχές

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Cisco (2,58%), ενώ άλλες 7 μετοχές έκλεισαν με οριακά ή ήπια άνοδο. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Intel (-5,32%), Boeing (-2,13%) και Salesforce (-1,59%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισε η πτώση 22,3% της Roku, αφού απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια γύρω από την συμφωνία της Δύσης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα συνεχίζουν να πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών να κλείνουν με πτώση. Η Schlumberger έκλεισε με πτώση 2,2% ενώ η Devon Energy με απώλειες σχεδόν 1%. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template