ΤΙ ΣΥΝΈΒΕΙ; Γιατί η ενημέρωση του OPEN εδώ και λίγες μέρες είναι τόσο αντικειμενική όσο και του...... ΣΚΑΙ.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Κάποιοι το παρατήρησαν, κάποιοι ισως οχι αλλά ειναι γεγονός οτι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία του OPEN εχει πάει περίπατο. Ποιος φταίει; 

Η ρωσική πρεσβεία η οποία «υπενθύμισε» στην ελληνική κυβέρνηση οτι αυτός ο σταθμός είναι ο πιο αντικειμενικός. 

Και εγένετο ο τάφος του.. του OPEN.Αυτό βέβαια υποστηρίζει και ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος μέσα απο το site του το ΕΔΩΛΙΟ5 
Γράφει ο Άρης Σπίνος

Το ρεπορτάζ του edolio5 που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες και έκανε τεράστια εντύπωση για τον "πυρήνα της γνώσης" που είχε, μάλλον βρίσκεται ακόμα στην αρχή του. Ο ομογενής επιχειρηματίας ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του τόσο για τον Πούτιν όσο και για σχέδιο του ρωσικού παράγοντα να ελέγξει πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα.

Σε λιγότερο από μία δεκαετία κατάφερε να αποκτήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να αγοράσει συμβολικά assets, όπως είναι το «Μακεδονία Palace» και το «Πόρτο Καρράς» και, φυσικά, να εμπλακεί στα media, αποκτώντας κανάλια, εφημερίδες και sites. Παράλληλα, ο Ιβάν Σαββίδης, με την επιθετική επιχειρηματική πολιτική που ακολούθησε με το «καλημέρα» της παρουσίας του, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να «στρατολογήσει» (με την καλή έννοια) βουλευτές, δημάρχους και άλλους παράγοντες της πόλης.

Η αυξημένη επιρροή επί μακεδονικού εδάφους του Ρώσου ολιγάρχη είχε προκαλέσει κατά καιρούς διάφορες συζητήσεις σε σχέση με την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού φορέα που θα εκπροσωπεί (κυρίως) τη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, από τα έντυπα και τα sites του . Σαββίδη γινόταν προπαγάνδα σε σχέση με την ανάγκη να αποκτήσει αυξημένη και ισχυρή εκπροσώπηση ο Βορράς. Να πάρει τη θέση που του αξίζει έναντι της Αθήνας. Αυτό ήταν το βασικό μότο των προπαγανδιστικών μηχανισμών. 

Με την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, η δυναμική Σαββίδη επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη επικράτεια, με τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο να μην κρύβουν τη συμπάθειά τους έναντι του ανδρός. Αν και γνώριζαν, θεωρούσαν ότι με όχημα τον Ιβάν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο στο υφιστάμενο επιχειρηματικό σύστημα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πάλεψαν με νύχια και με δόντια να δώσουν μια τηλεοπτική άδεια στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ

Και όταν δεν το πέτυχαν μέσω του διαγωνισμού, μεσολάβησαν προκειμένου ο Σαββίδης να αποκτήσει (και μάλιστα άμεσα) κανάλι. Κάπως έτσι πέρασε στα χέρια του ομογενούς επιχειρηματία ο τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας (τότε) Φίλιππου Βρυώνη.

Η εμπλοκή στο deal των κυβερνητικών αξιωματούχων υπήρξε κάτι περισσότερο από άμεση. Άλλωστε, ουδέποτε διαψεύστηκαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τις συζητήσεις πριν από την αγοραπωλησία του καναλιού να πραγματοποιούνται στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας στο Μαξίμου, Αλέκου Φλαμπουράρη ή ακόμη και σε ξενοδοχεία ημιπαραμονής! Το γεγονός ότι ένα κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας θα περνούσε στα χέρια ενός Ρώσου (ομογενούς) ολιγάρχη όχι μόνο δεν λειτούργησε ανασταλτικά για τους (τότε) κυβερνώντες, αλλά, απεναντίας, φαίνεται ότι αποτέλεσε και αβαντάζ. 

Εκτός, όμως, από την εμπλοκή σε ομάδες και media, εντύπωση είχε προκαλέσει και η στενή σχέση του Ιβάν με αρχιερείς που διαχρονικά διαδραμάτιζαν παρασκηνιακό ρόλο με τη Ρωσία. Όλα τα παραπάνω συγκροτούν αυτό που λέμε «υβριδικό πόλεμο». Όταν άλλαξε η κατάσταση και ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός ο Σαββίδης προσπάθησε να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά το κατεστημένο που ήδη είχε βοηθήσει για να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός έβαλε Βέτο και ο Σαββίδης έμεινε με τον Μουτζούρη στο χέρι. Ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας φάνηκε ως μεγάλη ευκαιρία για να βγει από την αφάνεια το OPEN αλλά και για να πουλήσει εκδούλευση στους Ρώσους ο Ιβάν. Αυτό όμως κράτησε μόνο λίγες μέρες! Μόλις επιβλήθηκαν κυρώσεις ανά την Ευρώπη σε φιλορώσους ολιγάρχες ο Σαββίδης τα χρειάστηκε! Η ενημέρωση του OPEN εδώ και 2 μέρες είναι τόσο αντικειμενική όσο και του ΣΚΑΙ

Φαίνεται όμως ότι η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου που έχει δωθεί τις τελευταίες ώρες αφορά την φίμωση κάθε μη αντιρωσικής άποψης. Η απαίτηση που του διαμηνύθηκε είναι να παίξει τα ρέστα του υπέρ της Ουκρανίας διαφορετικά ούτε ο ίδιος θα μπορεί να φανταστεί τι τον περιμένει. Η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας ότι το OPEN παρέχει αντικειμενική ενημέρωση ήταν η ταφόπλακα του.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template