Wall Street: Ράλι ανακούφισης – Εξήλθε από τη bear market ο S&P 500

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022


Σε ράλι επιδόθηκε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street,
στον απόηχο των νέων ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ αλλά και των θετικών αποτελεσμάτων για τις τράπεζες, απομακρύνοντας μέρος των ανησυχιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να προχωρήσει σε μία άκρως επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 658,09 μονάδες ή 2,15%, ενώ οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν άνοδο 1,92% και 1,79% αντίστοιχα.
Παρά το σημερινό ράλι όμως, οι μετοχές κατέγραψαν σε εβδομαδιαία βάση απώλειες: ο Dow υποχώρησε 0,2%, ο S&P 500 απώλεσε 0,9% της αξίας του, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,6%. Με το σημερινό ράλι, ο δείκτης S&P 500 εξήλθε από τη bear market, απέχοντας 19% από τα υψηλά του.

«Η αγορά αρχίζει να πείθεται ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιτοκιακή αύξηση της μίας ποσοστιαίας μονάδας στα τέλη του μηνός, ενώ βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην κορύφωση του κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ», αναφέρει ο Έντγουαρντ Μόια, αναλυτής της OANDA, σημειώνοντας ότι αυτό δίδει μία ανάσα στους επενδυτές να επιστρέψουν στις μετοχές.


O νέος γύρος αποτελεσμάτων από τράπεζες, τις Wells Fargo και Citigroup, προσέφερε περισσότερες ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας. Η μετοχή της Wells Fargo ενισχύθηκε 6,8% παρότι τα τριμηνιαία κέρδη της μειώθηκαν 48% και η τράπεζα αύξησε τα αποθεματικά της για την κάλυψη επισφαλών δανείων. Η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε 14,4%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών και ευνοήθηκε από το περιβάλλον των αυξανόμενων επιτοκίων.

Τα αποτελέσματα των τραπεζών σε συνδυασμό με τα δυναμικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα και τις πωλήσεις λιανικής Ιουνίου στις ΗΠΑ απομάκρυναν εν μέρει τις ανησυχίες για μία επιτοκιακή αύξηση τόσο μεγάλη όσο των 100 μονάδων βάσης. Έδειξαν επίσης ότι οι καταναλωτές ενισχύουν τις δαπάνες τους στην αγορά λιανικής, παρότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε ύψη ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, τα σχόλια του διοικητή της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ, έδειξαν ότι πιθανότατα να μην υποστηρίξει μία υψηλότερη των 75 μονάδων βάσης επιτοκιακή αύξηση.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι περισσότεροι κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά. Οι μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύθηκαν περισσότερο από 3%, χάρη στην άνοδο των τραπεζικών μετοχών, ενώ ο κλάδος υγείας ανέκαμψε με κέρδη 2,4%.

Σε άνοδο και οι μετοχές τεχνολογίας, με τις Meta Platforms, Salesforce και Amazon να ενισχύονται περισσότερο από 3%, ενώ της Netflix κατά 6,6%. Την ανάκαμψη του Dow καθοδήγησαν οι Goldman Sachs, UnitedHealth και JPMorgan Chase, με άνοδο 5% εκάστη.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template