Βαρουφάκης: Ψέματα από Μητσοτάκη και ΜΜΕ, ξέφυγε το δημόσιο χρέος στα 403 δισ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023


Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τα υπόλοιπα «μνημονιακά κόμματα» εξαπολύει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη για το ζήτημα του δημοσίου χρέους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέα αύξηση του δημόσιου χρέους ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Συγκεκριμένα έφτασε τα 403,44 δις στο τέλος Απρίλη του 2023, από 400,28 δις στο τέλος Δεκέμβρη του 2022, αυξημένο κατά 8δις ευρώ παραπάνω από τον στόχο, που είχε θέσει το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προέβλεπε να φτάσει στο τέλος του 2023 τα 395,03 δις ευρώ, δηλαδή έχει ήδη υπερβεί τον στόχο, 8 μήνες νωρίτερα κατά 8 δις!
«Τι έχει να πει γι' αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι αρχηγοί των άλλων μνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ);

Απειλή νέων μνημονίων

Μετά από 13 χρόνια μνημονίων και άγριας λιτότητας για το λαό, μετά από μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει ραγδαία, ξεπερνώντας κατά πολύ αυτό που ήταν όταν μπήκαμε στα μνημόνια και αποτελεί απειλή για νέα μνημόνια και μεγαλύτερη φτωχοποίηση για τον ελληνικό λαό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μητσοτάκης - ΜΜΕ λένε ψέματα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ όχι μόνο λένε ψέματα για την κατάσταση της οικονομίας, υποσχόμενοι ευημερία αλλά προσπαθούν και να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τις ουσιαστικές προτάσεις του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, που προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψαν μνημόνια, είναι υπεύθυνοι για την αύξηση του δημόσιου χρέους, για την τεράστια αύξηση του ιδιωτικού, που είναι θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Στις προσεχείς εκλογές στις 25 Ιούνη πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει, με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη να επιστρέφει στη Βουλή, όπου υπήρξε το μόνο κόμμα που ανέπτυξε ουσιαστική αντιπολίτευση την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία αλλά και μαχητική αντιπολίτευση στους δρόμους, με τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες», καταλήγει το ΜέΡΑ25.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template