Αποκάλυψη: Η συμπλοκή αστυνομικών με ποινικούς στο Γκάζι και οι «παρενέργειες» της στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023


«Προσπαθήσαμε να εξουδετερώσουμε και συγκρουσθήκαμε με τα μέλη της πιο ισχυρής αλβανικής συμμορίας που έχει συσχετισθεί και με την δολοφονία θαμώνα στην Νέα Ιωνία προ τριών μηνών. Κι αντί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να επικροτήσει την ενέργεια μας προχώρησε περιέργως σε δυσμενείς μεταθέσεις μας που αποσύρθηκαν τελευταία στιγμή…
»

Στην αναφορά αυτή προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του in, αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» (σ.σ ομάδα μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ που συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 για την καταστολή σοβαρών επεισοδίων και τον περιορισμό της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας προς αντικατάσταση της ομάδας «Δέλτα») ύστερα από άγνωστο συμβάν, με συμπλοκή με αλλοδαπούς ποινικούς προ δέκα ημερών στο Γκάζι.

Ένα επεισόδιο που φαίνεται να οδήγησε σε απόφαση τιμωρίας τους από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κι η οποία όμως χαρακτηρίστηκε ως «αδικαιολόγητη και περίεργη αφού φαίνεται η ηγεσία των αρχών ασφαλείας να υπερασπίζεται τα μέλη μίας επικίνδυνης συμμορίας».

Σε μία επιλογή που προκάλεσε αναστάτωση κι αντιδράσεις στις ομάδες περιπολούντων αστυνομικών. Με σημαντικά όμως υπηρεσιακά στελέχη να αντιτείνουν ότι «ουδείς αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ …υπερασπίζεται την συμμορία των Αλβανών. Όμως υπήρξαν υπερβάσεις και προβληματικές ενέργειες από αστυνομικούς κι ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι σε αυτή την υπόθεση».
Το επίμαχο περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο περιστατικό ξεκίνησε όταν το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ειδοποίησε για έναν αλλοδαπό ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών να προχωρά σε ύποπτη δραστηριότητα στο Γκάζι. Στο σημείο έσπευσε αρχικά μια Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ωστόσο φαίνεται να υπήρξε και μετακίνηση μίας ομάδας «Δράση» που περιπολούσε στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της εν λόγω μετακίνησης, σημειώθηκε επεισόδιο με μέλη συμμορίας αλλοδαπών που κινείτο στο ίδιο σημείο.

Για την εν λόγω εγκληματική οργάνωση υπήρχαν αναφορές ότι λυμαίνεται το κέντρο της Αθήνας και σχετίζεται με την δολοφονία -στα τέλη Φεβρουαρίου- θαμώνα σε καφέ στην Ν. Ιωνια που έχει ήδη εξιχνιασθεί από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές ανώτατων αξιωματικών «υπήρξαν αντεγκλήσεις των αστυνομικών με τους αλλοδαπούς που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό ενός από αυτούς βουλγαρικής καταγωγής. Κι αυτό όμως χωρίς σημαντική αιτία…»

Αντιθέτως περιπολούντες αστυνομικοί υποστήριξαν ότι «δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους ποινικούς κι επιχείρησαν να βοηθήσουν συναδέλφους τους».

Τελικώς το θύμα του ξυλοδαρμού προχώρησε σε μήνυση εναντίον των αστυνομικών, ενώ υπήρξε πρόβλημα με την μετακίνηση της περιπολίας της «Δράσης» στο Γκάζι γιατί φέρεται να θεωρήθηκε «παράτυπη» κι εκτός τομέα εποπτείας της.

Με βάση της μήνυση του αλλοδαπού που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου για δύο αστυνομικούς της «Δράσης» οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να εμφανιστούν και φέρεται να μετακινήθηκαν δυσμενώς. Επίσης δύο αστυνομικοί επόπτες της «Δράσης» μετατέθηκαν σε Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους υπό έλεγχο αστυνομικούς είχε εμπλακεί την άνοιξη του 2021 στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην διάρκεια ελέγχου πολιτών για τήρηση των μέτρων της πανδημίας στην Ν. Σμύρνη. Σε επιλογές όμως σε βάρος αστυνομικών της «Δράσης» που προκάλεσαν τις αντιδράσεις των εποχούμενων ενστόλων, με αναφορές «δείγματα υποστήριξης των επικίνδυνων αλλοδαπών ποινικών».

πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template