Διάγγελμα Putin για Wagner( Prigozhin): Μαχαίρωσαν πισώπλατα τη Ρωσία λόγω φιλοδοξιών - Οι προδότες θα τιμωρηθούν

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023


O πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin
απευθύνεται αυτή την ώρα, πρωί Σαββάτου 24 Ιουνίου, με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του μετά την εξέγερση του Yevgeni Prighozin και της μισθοφορικής ομάδας του, της Wagner.«Ως Πρόεδρος της Ρωσίας και Ανώτατος Ανώτατος Διοικητής, ως πολίτης της Ρωσίας, θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τη χώρα, να προστατεύσω τη συνταγματική τάξη, τις ζωές, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών», ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, πως χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές. 

Ακολούθως κάλεσε τους πολίτες όσους εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, την οποία χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά.


Για το λόγο αυτό όπως είπε οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές και ότι επί του παρόντος εισάγονται πρόσθετα αντιτρομοκρατικά μέτρα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ανέφερε εμφατικά στην ομιλία του ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή διεξάγει έναν σκληρό αγώνα για το μέλλον της, ολόκληρη η στρατιωτική, οικονομική και πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον της.

Ο πρόεδρος Putin αναγνώρισε πως οι μαχητές της Wagner είναι οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Donbass αλλά ο ιδρυτής της Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, επιχείρησε μια στρατιωτική ανταρσία διανέμοντας ένα βίντεο σχετικά με μια υποτιθέμενη επίθεση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στα μετόπισθεν του PMC, πράξη την οποία το υπουργείο Άμυνας διέψευσε, ενώ πρόσθεσε εμφατικά, «απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες».
Η αντίδραση της Μόσχας θα είναι πολύ αυστηρή και όλοι όσοι πήραν μέρος στην ανταρσία αυτή θα τιμωρηθούν, διεμήνυσε, υπογραμμίζοντας πως θα αναληφθεί αποφασιστική δράση και θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Rostov, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη.
«Παραμένει δύσκολο, το έργο των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Διαβεβαίωσε πως θα κάνει το παν για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας και πως οι δυνάμεις της Ρωσίας θα επικρατήσουν και θα γίνουν πιο δυνατές.

"Ας υπερασπιστούμε τόσο τον λαό μας όσο και το κράτος μας έναντι όλων των απειλών, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που συναντήσαμε είναι ακριβώς αυτή η προδοσία.
Η υπερβολική φιλοδοξία και τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν σε προδοσία, προδοσία της χώρας μας, του λαού μας και της αιτίας για την οποία οι μαχητές και οι διοικητές της Ομάδας Wagner πολέμησαν και πέθαναν δίπλα-δίπλα με τις άλλες μονάδες και στρατιώτες μας»,
είπε ο Putin.
«Κάνω έκκληση στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις ειδικές υπηρεσίες, στους μαχητές και διοικητές που τώρα πολεμούν στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας τις επιθέσεις του εχθρού και το κάνουν ηρωικά να συνεχίσουν να το κάνουν.
Σήμερα μίλησα ξανά με τους διοικητές όλων των γραμμών και απευθύνω έκκληση σε όσους, μέσω εξαπάτησης ή απειλών, παρασύρθηκαν σε αυτήν την εγκληματική περιπέτεια και έσπρωξαν τον δρόμο του σοβαρού εγκλήματος της ένοπλης εξέγερσης να το ξανασκεφτούν», είπε ο Putin στην ομιλία του.
«Όλοι όσοι σκόπιμα πήραν το δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν μια ένοπλη εξέγερση, που πήραν το δρόμο της εξέγερσης και των τρομοκρατικών μεθόδων, θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα λογοδοτήσουν στο νόμο και στον λαό μας», είπε ο Putin, προαναγγέλοντας ποινική δίωξη κατά του ηγέτη της Wagner Prighozin.
«Σε βάρος του Prighozin κινήθηκε ποινική διαδικασία, βάσει του άρθρου 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ("Ένοπλη εξέγερση"), υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Γενική Εισαγγελία θα αξιολογήσει νομικά τις ενέργειες του στρατιώτη Prighozin.
(Με αυτή τη διαδικασία ο ηγέτης της Wagner μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης από 12 έως 20 χρόνια).


Κείμενο σε εξέλιξη....Παρακολουθήστε ζωντανά το διάγγελμα



πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template