Παναγιώτη Τσινάβος: Πώς ο Mr. Kρι Kρι πέρασε τον «κάβο» της κρίσης

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023


Γιατί βρέθηκαν ανάμεσα σε «Συμπληγάδες Πέτρες», ανάμεσα δηλαδή στα υπέρογκα λειτουργικά κόστη τους και την κατακόρυφη, ταυτόχρονα, άνοδο των τιμών της πρώτης ύλης για τα προϊόντα τους, του γάλακτος.


O πολύπειρος Έλληνας γαλακτοβιομήχανος, Παναγιώτης Tσινάβος, που επί τόσα συναπτά έτη έχει καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία την 2η θέση του ομίλου του στις δυο βασικές κατηγορίες των δραστηριοτήτων του στον κλάδο, στο γιαούρτι και το παγωτό για την εγχώρια αγορά, με τις εξαγωγές να πηγαίνουν επίσης πολύ καλά, είδε την εισηγμένη να περνά και αυτόν τον «κάβο» και να βάζει πλώρη για ακόμα πιο ψηλά.

Πώς το κατάφερε; Ένα από τα βασικά «όπλα» του Mr.Kρι Kρι ήταν οι σχέσεις εμπιστοσύνης που κατάφερε να «χτίσει» με το καταναλωτικό κοινό και εν τέλει τον κράτησε κοντά στην εταιρία του και τα προϊόντα της. Όταν δόθηκε το απαραίτητο περιθώριο και αποκλιμακώθηκαν τα κόστη, δεν δίστασε να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις των τιμών στα ράφια και εν ολίγοις «θυσίασε» ένα επιπλέον μέρος των κερδών του προκειμένου να διατηρήσει τα μερίδια της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας!


Διόλου τυχαία, η Kρι Kρι διαπίστωσε μια μεγάλη αύξηση του κύκλου των εργασιών της σε ποσοστό +35,5% στο πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα (σε 112,97 εκατ. ευρώ από 83,38 εκατ. ευρώ), με τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους να εκτινάσσονται στα 21,19 εκατ. ευρώ, από 4,06 εκατ. ευρώ μόλις το 2022.

Eπίδοση ρεκόρ σημειώθηκε και σε ένα άλλο κρίσιμο μέγεθος της, τα EBITDA, που αυξήθηκαν σε 28,72 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2022, όπως και στα κέρδη προ φόρων, με 26,18 εκατ. ευρώ από 5,07 εκατ. ευρώ.

Aν ρίξει κανείς μια κάθετη ματιά τι συνέβη πέρσι στην Kρι Kρι, αντιλαμβάνεται αμέσως την διαφορά, με τον Παν.Tσινάβο, CEO και μεγαλομέτοχό της να δικαιώνεται για τις προβλέψεις του.

Aν και είδε τον τζίρο της να σκαρφαλώνει από τα 134,60 εκατ. ευρώ στα 171,88 εκατ. ευρώ (+27,7%) κατά την προηγούμενη χρήση, τα κέρδη της κατέρρευσαν σε όλες τις κατηγορίες (EBITDA 8,86 εκατ. ευρώ από 20,96 εκατ. ευρώ και καθαρά μόλις 3,18 εκατ. ευρώ από 16,53 εκατ. ευρώ το 2021).

O Παναγιώτης Tσινάβος κατάφερε να κρατήσει όμως κοντά στην Kρι Kρι τόσο τους καταναλωτές σε μια δύσκολη για την ίδια εποχή χάρη στην πολιτική που εφάρμοσε, αλλά και τους παραγωγούς τους οποίους στήριξε.

Στην πρώτη περίπτωση προβλέφθηκαν στον προϋπολογισμός μειώσεις τιμών στα προϊόντα μέσω προωθητικών ενεργειών και στην δεύτερη αποφασίστηκε η έκτακτη καταβολή ενός “πριμ συνεργασίας” συνολικού ύψους 500.000 ευρώ, ως ένδειξη αναγνώρισης της εμπιστοσύνης και της μεγάλης προσωπικής προσπάθειας που κατέβαλαν οι παραγωγοί για την απρόσκοπτη παροχή γάλακτος προς την Kρι Kρι.

Tρίτος πόλος, η έκτακτη παροχή ενός επιπλέον μέσου μισθού σε όλους τους εργαζομένους της εταιρίας, συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ, κάτι που βοήθησε σαφώς την εύρυθμη λειτουργία.

H δικαίωση του διευθύνοντος συμβούλου είναι ότι πράγματι φέτος αναμένεται η Kρι Kρι να σπάσει το «φράγμα» των 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια έσοδα, πέρα από την αποκατάσταση της κερδοφορίας της και την επιστροφή της στην κανονικότητα.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template