«Ταπείνωσε» τον Ολυμπιακό 2-4 στο Γ.Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Αυτό δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ οτι η ομάδα τους θα ταπείνωνε τον Ολυμπιακό μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης με 4 γκολ .

Μία πολύ σπουδαία και σε αγωνιστικό αλλά σε και βαθμολογικό πρεστίζ νίκη πήρε η ομάδα του ΠΑΟΚ που έχοντας ως πρωταγωνιστές παίκτες όπως οι Μπράντον Τόμας, Ζίβκοβιτς αλλά και ο Μεϊτέ και στο τέλος και τον Κωνσταντέλια επικράτησε με σκορ 2-4 στο Καραϊσκάκη του Ολυμπιακού. 

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-4 στο 78' και μείωσαν προς το τέλος του αγώνα με τον Φορτούνη και τον Μασούρα. Από ένα γκολ οι Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ και δύο ο Τόμας.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι στο -4 από την κορυφή (ΠΑΟ με 25β.) αλλά περιμένει την εκδίκαση της έφεσης του αγώνα με τους πράσινους. Μαζί με τον Ολυμπιακό στην 3η θέση είναι η ΑΕΚ και ακολουθεί με 20β. ο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Ο Μαρτίνεθ εμπιστεύθηκε εκ νέου τη διάταξη του 4-3-3. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Κίνι, Ρέτσος, Πορόζο και Ροντινέι και στο κέντρο οι Εσε, Μαντί Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος. Επιθετική τριάδα με Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Καμπί.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είχε από την άλλη τέρμα τον Κοτάρτσκι, αμυντική 4αδα με Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεζντιόρα και Σάστρε. Κέντρο με Μεϊτέ και Οζντόεφ και τριάδα πίσω από τον φορ Μπράντον Τόμας τους Τάισον, Μουργκ κα Α. Ζίβκοβιτς.

Οι πρώτες φάσεις του αγώνα και το γκολ του Ζίβκοβιτς για το 0-1 του ΠΑΟΚ

Στο πρώτο διάστημα του πρώτου 45λεπτου ο Ολυμπιακός πίεσε πιο καλά και είχε και φάσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο 12ο λεπτό είχαμε το πρώτο σουτ του αγώνα. Κίνηση του Φορτούνη μετά από πάσα του Αλεξανδρόπουλου με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει την προσπάθεια του Έλληνα χαφ. Στο 22ο λεπτό μετά από πάσα του Ροντινέι ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε ψηλά και πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι. Στο 23' ο Ποντένσε έχασε διπλή μεγάλη φάση από κοντά με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να τον 'νικά' 2 φορές. Μία φάση που βγήκε από μπαλιά του Φορτούνη.

Στο 26' ο Κουλιεράκης είχε το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ που πέρασε έξω και λίγο μετά ο Ελ Καμπί έκανε ένα σουτ που έφυγε εκτός στόχου. Στο 30' ο Ζίβκοβιτς σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ. Στο 35ο λεπτό ο Ποντένσε απέφυγε 2 φορές τον Μεϊτέ αλλά το σουτ του ήταν χωρίς δύναμη.


Στο 39ο λεπτό ο ΠΑΟΚ θα το έβρισκε το γκολ. Σέντρα του Μπάμπα μετά από φάση του ΠΑΟΚ που άρχισε από το κέντρο και σουτ του Ζίβκοβιτς που ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά όχι με τέτοια δύναμη ώστε να μην μπει η μπάλα στα δίχτυα. Μία φάση που ξεκίνησε από το κέντρο και μετά λειτούργησαν λανθασμένα άμυνα και γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Με εκτέλεση πέναλτι του Τόμας ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-2 και μετά το 0-3
Στο 2ο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε νωρίς και ένα 2ο γκολ. Η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό στο β' μέρος ήρθε με κλέψιμο ψηλά και σουτ του Φορτούνη έξω (στο 48ο λεπτό). Στο 56ο λεπτό ο ΠΑΟΚ θα έκανε το 0-2. Ο διαιτητής Σλάγκερ μετά κίνηση του Πορόζο από πίσω και πάνω στον Μπράντον Τόμας υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο ίδιος παίκτης που κέρδισε την εσχάτη των ποινών έκανε και το χτύπημα από τα 11 βήματα για το γκολ ενώ σχεδόν αμέσως μετά υπήρξε ένταση με τους παίκτες των 2 ομάδων για τους πανηγυρισμούς του Τόμας.


Στο 58ο λεπτό ο Ελ Καμπί σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος. Ο Μαρτίνεθ αφού πρώτα είχε αλλάξει τον σχηματισμό του Ολυμπιακού με τον Μασούρα μέσα και τον Αλεξανδρόπουλο έξω μετά έβαλε στο ματς τον Σολμπάκεν αντί του Κίνι ως αριστερό μπακ. Πολύ λίγο μετά, στο 66', ο Μουργκ έκανε το γύρισμα στον Μπράντον Τόμας που από κοντά σκόραρε για το 0-3. Στο 69' ο Ποντένσε είχε ένα άστοχο σουτ. Στο 70' ο Ζίβκοβιτς είχε σουτ έξω από καλή θέση αλλά ήταν εμφανές πώς ο ΠΑΟΚ με ένα τέτοιο προβάδισμα κρατούσε την τύχη στα χέρια του για τα καλά.

Το 0-4 μετά από εξαιρετική κίνηση του Κωνσταντέλια, μείωσε σε 2-4 ο Ολυμπιακός
Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε στα τρία γκολ. Στο 78' ο Κωνσταντέλιας πάτησε περιοχή, πέρασε τον Πασχαλάκη και μετά με τακουνάκι έδωσε τη μπάλα στον Οζντόεφ γα να κάνει το 0-4 από κοντά και φυσικά με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Στο 86' μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Φορτούνη μείωσε σε 1-4.
Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και μετά πήγε γκολ. Στις καθυστερήσεις μία κεφαλιά του Σολμπάκεν έφυγε έξω αλλά και ένα σουτ του Φορτούνη που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 90+8 μετά από πολύ καλή μπαλιά του Φορτούνη ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά για να μειώσει στο τελικό 2-4.

MVP: Ο Μπράντον Τόμας. Σκόρερ των 2 τερμάτων του ΠΑΟΚ και μάλιστα σε μία κομβική χρονική στιγμή για την ομάδα του στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Πορόζο, Ροντινέι, Εσε (82' Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Μασούρας), Φορτούνης, Ποντένσε (72' Σκάρπα) και Ελ Καμπί (72' Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεζντιόρα, Σάστρε, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας (82' Ντεσπότοφ).



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template