Μυστικά επιτυχίας από τους δισεκατομμυριούχους Mark Cuban, Bill Gates και Ray Dalio

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι εύχονται να μπορούσαν να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να δώσουν στους νεότερους εαυτούς τους μικρές συμβουλές.

Αυτό ισχύει για τρία από τα πιο δημοφιλή επιχειρηματικά πρότυπα του κόσμου: Mark Cuban, Bill Gates και Ray Dalio. Καθένας από αυτούς συγκέντρωσε την περιουσία του μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων: Ο Cuban δημιούργησε μια startup που εξαγοράστηκε από τη Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Gates συνίδρυσε τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft και ο Dalio δημιούργησε την Bridgewater Associates, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο.


Και οι τρεις τους έχουν φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας – και ο καθένας τους έχει μετανιώσει για κάποιες από τις επιλογές που ακολούθησε στη διαδρομή. Για παράδειγμα, όπως έγραψε ο Dalio κατά τη διάρκεια ενός ερωτηματολογίου «Ask Me Anything» του Reddit το 2019: «Το μεγάλο μήνυμα που θα ήθελα να έχω δώσει στον εαυτό μου είναι: “Γιατί είσαι τόσο ηλίθια αλαζόνας!”».

Από το να πιέζουν πολύ τους ανθρώπους γύρω τους μέχρι το να αφήνουν τον εγωισμό τους να μπαίνει εμπόδιο, εδώ είναι μερικά από τα λάθη που έκανε το τρίο και οι συμβουλές που θα έδιναν στον εαυτό τους αν είχαν την ευκαιρία.

Να είστε πιο ευγενικοί


«Μακάρι κάποιος να μου είχε πει να είμαι πιο ευγενικός και λιγότερο πιεστικός. Γιατί ήμουν πάντα «πάμε, πάμε, πάμε»… Μερικές φορές χρειαζόταν ο συνεργάτης μου Todd [Wagner] να μου πει: «Κοίτα, τρομάζεις μερικούς ανθρώπους, [και] τυπικά θα [παραιτηθούν], και δεν μπορείς να θυμώσεις» είπε οMark Cuban, στο podcast «Bio Eats World» για την επιστήμη της ζωής τον Ιούνιο
Μην προσποιείστε ότι είστε εξυπνότεροι

«Ποτέ δεν είσαι πολύ έξυπνος για να μπερδευτείς. Νόμιζα ότι ήξερα τα πάντα όταν πήγα στο κολέγιο. Αλλά τελικά, συνειδητοποίησα ότι το πρώτο βήμα για να μάθεις κάτι καινούργιο είναι να εστιάσεις σε αυτό που δεν ξέρεις, και όχι σε αυτό που ξέρεις». σημείωσε ο Bill Gates, στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα το 2023

Μείνετε ταπεινοί, ανεξάρτητα από την καθαρή αξία σας

«Μπορείτε να γίνετε παγκοσμίως εξυπνότεροι και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε καλύτερες αποφάσεις, αν μπορείτε απλώς να είστε ταπεινοί και να ανησυχείτε αρκετά για το αν κάνετε λάθος. Με αυτό τον τρόπο οι εξυπνότεροι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να συζητήσουν μαζί σας και να σας προκαλέσουν, ώστε να μπορείτε να εξετάσετε το σκεπτικό τους» είπε ο Ray Dalio, κατά τη διάρκεια ενός ερωτηματολογίου «Ask Me Anything» του Reddit το 2019.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template