Εθνική Ασφαλιστική: Βάζει πωλητήριο στο κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023


Το κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού σχεδιάζει να βγάλει προς πώληση σύμφωνα με πληροφορίες του mononews η Εθνική Ασφαλιστική, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να ανακαινίσει τα γραφεία στην Καραγιώργη Σερβίας για να μεταβεί εκεί το προσωπικό.


Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν η διοίκηση δεν καταφέρει να πετύχει την τιμή που ζητά για το κτηριακό συγκρότημα στη Συγγρού, υπάρχει η εναλλακτική πώλησης των γραφείων στην Καραγιώργη Σερβίας.


Πηγές της αγοράς σχολιάζοντας την κίνηση αυτή που προωθεί η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, λένε ότι «το 2023 δεν θα είναι μια καλή χρονιά για την εταιρεία, η οποία αναμένεται να κλείσει με ζημιές 50-60 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των μεγάλων αποζημιώσεων που κατέβαλε, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα των καταστροφικών πλημμυρών και πυρκαγιών του καλοκαιριού/φθινοπώρου αλλά και λόγω του μετασχηματισμού της εταιρείας που προωθεί η νέα διοίκηση, υπό τον CEO κ. Robert Gauci».

Επίσης σχολιάζουν ότι αυτή η κίνηση «αποτελεί και έναν τρόπο για να εκτιμήσουν την αξία των ακινήτων αλλά και να υπάρχει ένα Plan Β σε περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες στο μέλλον».
Το κτήριο επιφάνειας 67.858 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάστηκε σε περίοδο τεσσάρων χρόνων, από το 2001 έως το 2005. Το έργο κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία των Έδραση Ψαλλίδας – Άκτωρ – Εκτέρ, σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Botta, Σακελλαρίδου και Παπανικολάου. Το συνεδριακό – εκπαιδευτικό κέντρο, αποτελεί ιδιαίτερη ενότητα του συγκροτήματος, με δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας.

Η κύρια είσοδός του από τη λεωφόρο Συγγρού δημιουργείται ως ρωγμή ανάμεσα στο επίπεδο της πλατείας και στο κτίριο διοίκησης. Στο επίπεδο της εισόδου βρίσκονται η αίθουσα συνεδρίων, με χωρητικότητα 500 ατόμων, ο εκθεσιακός χώρος, η βιβλιοθήκη και οι λοιπές εξυπηρετήσεις.

Η νέα εθελούσια και οι νέες συμβάσεις

Πρόσφατα η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής προχώρησε σε νέα εθελούσια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έληξε την προηγούμενη Παρασκευή, με την αποζημίωση να αρχίζει από 157.000 ευρώ, με ανώτερο ποσό τις 187.000 ευρώ.

Αυτή είναι η δεύτερη εθελούσια που βγάζει η Εθνική Ασφαλιστική μέσα στο έτος, ενώ στόχος ήταν να φύγουν περίπου 100 άτομα από την εταιρεία. Στην πρώτη έφυγαν 37 ενώ μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα φύγουν ακόμα 45 εργαζόμενοι. Με τον συνολικό αριθμό που θα παραμείνει να μην ξεπερνάει τους 645 εργαζόμενους.

Όσον αφορά στους ενοικιαζόμενους, η εταιρεία έχει προσλάβει ήδη τους 144 από τους 177 ενώ θα πάρουν ακόμα 27 από τους 32 του call center.

Επίσης στις αρχές της προηγούμενη εβδομάδες, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής πραγματοποίησαν απεργία, ζητώντας αλλαγές στις συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν μία ελάχιστη παραπάνω αποζημίωση, αυξήσεις στο όριο του πληθωρισμού που έχει ανακοινώσει η Eurostat και να μην δουλεύουν πάνω από 37 ώρες την εβδομάδα.

Πάντως, οι διαπραγματεύσεις ακόμα συνεχίζονται και δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων και εάν θα υπάρχουν νέες συμβάσεις από τις αρχές του 2024.
Οι στόχοι του Robert Gauci

Στις αρχές του 2023, ο Robert Gauci ανέλαβε CEO στην Εθνική Ασφαλιστική, με στόχο όπως έχει πει να καταστεί η εταιρεία η μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα.

Επίσης ο ίδιος έχει τονίσει ότι στην Εθνική Ασφαλιστική δεν κοιτάνε την κερδοφορία και τα έσοδα αλλά κυρίως την βιωσιμότητα της εταιρείας, πως θα την μεγαλώσουν και πως θα πετύχουν την αναδιοργάνωση που επιθυμούν. «Υπήρξαν δυσκολίες το 2023, βλέπω δυσκολίες αλλά βλέπω επίσης και τα αποτελέσματα κυρίως της υγείας να είναι ισορροπημένα και να πηγαίνουν καλά» είχε τονίσει στις αρχές Ιουνίου από την Ύδρα ο κ. Gauci.

Επίσης έχει τονίσει ότι αυτό που θέλει να κάνει η Εθνική Ασφαλιστική είναι να εξελιχθεί, να μεγαλώσει, επενδύοντας κυρίως σε τομείς τα οποία μπορεί να έχουν προστιθέμενη αξία και να είναι ανταγωνιστική στην αγορά.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template