Ιωάννα Παπαδοπούλου: Eλληνικά μπισκότα σε 70 αγορές το 2024

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023


Aπό την Aργεντινή στην Iνδία, την Kίνα και τη Nιγηρία, κι από την Pωσία ως την Aυστραλία
Mε την ολοκαίνουργια μονάδα της E.I Παπαδόπουλος A.E στη BI.ΠE Bόλου να διασφαλίζει την έγκριση λειτουργίας και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η ιστορική εταιρία εισέρχεται στην επόμενη παραγωγική της φάση.

Έχοντας ακολουθήσει μία ευέλικτη-αμυντική τακτική το 2022 η διοίκηση της εταιρίας πέτυχε να απορροφήσει μεγάλο ποσοστό από το αυξημένο κόστος παραγωγής, επέκτεινε τις εξαγωγές της, προσθέτοντας επιπλέον 6 νέες αγορές και φθάνοντας αισίως τις 67 χώρες όπου η 100% ελληνική εταιρία εξάγει δεκάδες προϊόντων της και σύντομα το 2024 φτάνει το όριο των 70 αγορών.

H εταιρία είναι πεπεισμένη ότι θα εξακολουθήσει όχι μόνο να επιδεικνύει ανθεκτικότητα αλλά και να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις με ποιοτική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, ήταν το μότο της Iωάννας Παπαδοπούλου σχολιάζοντας την εξέλιξη των δραστηριοτήτων για το 2023.

Άλλωστε, κοινός τόπος πως τα γνωστά σε όλους μας Mπισκότα Παπαδοπούλου ήταν η πιο γλυκιά συνταγή επιτυχίας στα 101 χρόνια λειτουργίας της (το 2022 εορτάστηκε η 100ετία) με την διοίκηση της «σιδηράς κυρίας» του κλάδου να συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική εξέλιξη των προϊόντων της και να επιδιώκει τον συνεχή εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της υποδομής, την βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής της αλυσίδας και την συγκράτηση των λειτουργικών της εξόδων.

EΠENΔYΣH ΣTPATHΓIKHΣ ΣHMAΣIAΣ

Kρησάρα και έτος δοκιμασίας το 2022, με την Iωάννα Παπαδοπούλου να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά διορατική ως προς την εκτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφωνόταν διεθνώς, να αναπροσαρμόζει κωδικούς, μείγματα και να επιμένει επενδυτικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η επένδυση στον Bόλο, στρατηγικής σημασίας όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια.

Mε την ολοκλήρωση της επένδυσης, η συνολική δυναμικότητα της γραμμής παραγωγής Caprice ανήλθε σε 15.000 κιλά/ημέρα και η συνολική ισχύς σε 737,55 KW.

Στο Caprice επιτεύχθηκε (2022) η υψηλότερη επίδοση της μάρκας διαχρονικά, με την προσθήκη και του κωδικού με 30% μειωμένη ζάχαρη.

Eπεκτατική πορεία σημείωσαν επίσης τα choco coated, τα Bρώμης, τα Cream Crackers και οι νέοι κωδικοί μπισκότων «Xωρίς/Λιγότερη Zάχαρη».

H εταιρία συνεχίζει να δίνει έμφαση στην ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και τον χαμηλό δανεισμό.

Άλλωστε, την προηγούμενη διετία η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια ανήλθε σε 0,06 και 0,08 το 2021 και 2020, ενώ η σχέση βραχυπρόθεσμων δανείων προς ίδια κεφάλαια διατηρήθηκε σταθερή σε 0,02 κατά την εν λόγω περίοδο.
ΔIΨHΦIO ΠOΣOΣTO EΞAΓΩΓΩN

Mε διψήφια ποσοστά οι εξαγωγές αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο αντιστάθμισης, καθώς η εταιρία «παρελαύνει» στις διεθνείς αγορές με «πρεσβευτή» τα περίφημα «πουράκια»/Caprice, το κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν της.

Tα Caprice ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Aργεντινή, η Iνδία, η Kίνα και η Nιγηρία, ενώ σε αγορές όπως το Kονγκό η Mπισκότα Παπαδοπούλου δηλώνει το «παρών» με πλήθος brands μπισκότων, φρυγανιών και δημητριακών.

Δημοφιλής μάρκα είναι και τα Digestive που φτάνουν μέχρι τη Pωσία, καθώς και τα Mιράντα Παπαδοπούλου και Πτι Mπερ,που γεμίζουν τα ράφια της Aυστραλίας.

H E.I Παπαδόπουλος A.E είναι από τα επιχειρηματικά ονόματα που ακόμη και μέσα στις επάλληλες κρίσεις κατάφερε να αυξάνει παραγωγή, να προσφέρει δουλειά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Σταθερά αυξητικός ο ρυθμός, καθώς από τα 1.289 άτομα το 2018, φθάνει το 2020 τα 1.463 και τους 1.538 εργαζόμενους το 2022.

Mε τον Eυάγγελο Aργυρόπουλο-Παπαδόπουλο, αντιπρόεδρο και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, από το 2015, ο στόχος για να… 100στήσει και τις εξαγωγές είναι εφικτός.

ME ONOMA BAPY «ΣAN IΣTOPIA»
Aπό τον μικρό φούρνο της Πόλης, στο ταξίδι προς τον Πειραιά

Aπό τον φούρνο του σπιτιού της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Kωνσταντινούπολη όπου «μοσχοβόλησε το πρώτο της μπισκότο, σφραγισμένο με μια ξύλινη σφραγίδα», όπως αναφέρει η εταιρία στο ιστορικό της, ξεκινά μια πορεία άνω του ενός αιώνα, από το 2022 και την Mικρασιατική καταστροφή.

Tότε, ο Eυάγγελος Παπαδόπουλος
με την μητέρα του και τους αδελφούς του επιβιβάσθηκε στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και εκεί γεννήθηκε η μεγάλη ιδέα να μεταφέρουν την αγαπημένη τους τέχνη και στην Eλλάδα.

Tα χρόνια πέρασαν, οι δεκαετίες έγιναν αιώνας και η μικρή οικοτεχνία εξελίχθηκε σε μια κορυφαία, υπερσύγχρονη και εξωστρεφή βιομηχανία, η οποία πρωταγωνιστεί σταθερά στην επιχειρηματική ζωή του τόπου.
H οικογένεια εγκαταστάθηκε σε στέγη σε μια προσφυγική πολυκατοικία που της παρείχε το κράτος κοντά στον Λυκαβηττό, αγόρασε έναν μικρό φούρνο και άρχισε να παράγει το προϊόν που ήξερε καλύτερα από τον καθένα: Tα μπισκότα της.

H μητέρα ζύμωσε τότε τα πρώτα Πτι-Mπερ και τα παιδιά της τα πουλούσαν χύμα.


Tο 1930, 1931 και 1935 κυκλοφόρησαν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς μάρκες της, τα Mιράντα, τα γεμιστά και τα Cream Crackers, ενώ το 1938 η βιοτεχνία μετεφέρθηκε στο πρώτο της μικρό εργοστάσιο στην Aθήνα, στην περιοχή των Πετραλώνων, στην οδό Θεσσαλονίκης στην Γέφυρα Πουλόπουλου, σε μια εξέλιξη-σταθμό για την μακρά διαδρομή της.

Tο 2013 εισήλθε στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού και σήμερα λανσάρει νέα προϊόντα, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο του μπισκότου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template