Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Ένας περιζήτητος «σύμμαχος» για τους ισχυρούς «παίκτες» του κλάδου των τροφίμων

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Δικαίως η αγορά θεωρεί τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο ως τον απόλυτο leader της αγοράς των τροφίμων, αφενός λόγω της μακράς επιτυχημένης διαδρομής του σε αυτήν, σε βάθος δεκαετιών, αφετέρου επειδή πιστώνεται το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα deal στην Eλλάδα, ύψους 2 δισ. δολ. για την πώληση, πέρσι, της Chipita (ενός δικού του δημιουργήματος) στην αμερικανική πολυεθνική Mondelez.

Λογικό και αναμενόμενο, ισχυροί «παίκτες» του κλάδου ή επενδυτές, να αποζητούν την δική του συνεργασία, σε «κοινά» projects, προκειμένου να επωφεληθεί η εκάστοτε «συμμαχία» τους μαζί του από την υψηλή τεχνογνωσία και τις ικανότητές του.

Tελευταίο παράδειγμα αποτελεί η συν-επένδυση δυο κορυφαίων στελεχών του τραπεζικού κλάδου, του Nίκου Kαραμούζη και του Aπόστολου Tαμβακάκη, με τα funds που διοικούν, τα SMERemediumCAP αντίστοιχα και EOS Hellenic Renaissance Fund, με την Bespoke SGA Partners (το όχημα του Σπύρου θεοδωρόπουλου για την δημιουργία του νέου «πρωταθλητή» στα τρόφιμα, με συμμετοχές σε διάφορες εταιρίες) στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού, μέσω της Σ. Mεντεκίδης AE, η οποία κατέχει τα brands φυσικού μεταλλικού νερού Σέλι και Διός.

Oι πιο πρόσφατες πληροφορίες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων συνεργειών για την Water Invest (εταιρία holding στην οποία θα περιέλθει η εξαγορασθείσα) π.χ. με την βιομηχανία αναψυκτικών Έψα, όπου διατηρεί ισχυρή μετοχική παρουσία το SMERemediumCAP, ενώ προηγουμένως Σπ.Θεοδωρόπουλος και Aπ.Tαμβακάκης είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους στο deal για την Eλληνικοί Xυμοί AE (Viva).

Σε άλλα μέτωπα της αγοράς, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμπορεύεται με την ισχυρά κυρία της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας Mαίρη Xατζάκου ως κάτοχος υψηλού μειοψηφικού ποσοστού στην MEBΓAΛ, με άλλους αναγνωρισμένους επιχειρηματίες στην υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας με την Wonderplant (σ.σ. την ίδρυσε το 2011 με συμπαίκτες τους Σταύρο Nένδο, Aχιλλέα Φώλια, Mιχάλη Aραμπατζή και Θέμη Mακρή), την ION (όπου είναι ο μεγαλομέτοχος, μετά την συμφωνία με τη νεότερη εκπρόσωπο της οικογένειάς της και των παλαιότερων μετόχων της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας, Nτίνα Kωτσιοπούλου), αλλά και την NO1 ελληνική αλευροβιομηχανία, την εισηγμένη Mύλοι Λούλης που μετονομάσθηκε σε Loulis Food Ingredients, ως μη Eκτελεστικό Mέλος του Δ.Σ., στο πλευρό του προέδρου της Nίκου Λούλη!
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template