Την Aegean Baltic Bank αγοράζει ο βαθύπλουτος Τέλης Μυστακίδης!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024


Η πληροφορία μου είναι διπλοτσεκαρισμένη και προέρχεται από την πλατεία της διαπλοκής που αν φωνάξεις πιάστε τον θα τρέχουν όλοι να κρυφτούν.
Στην εξαγορά της Aegean Baltic Bank προχωρά ο Τέλης Μυστακίδης αποκτώντας ποσοστά πλειοψηφίας της τράπεζας από τους ιδιοκτήτες Κούστα - Αφθονίδη. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές έχουν υπογράψει term sheet που αναμένεται να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και στην παρούσα φάση οι δικηγόροι όλων των πλευρών εξετάζουν τους τελικούς όρους του συμφωνητικού μεταβίβασης μετοχών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για τη σχετική έγκριση και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι το ενεργητικό της Aegean Baltic Bank εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, με ευρύ ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, στοιχείο που δημιουργεί άμεσα τις προϋποθέσεις για τη δυναμική ανάπτυξη του τραπεζικού ιδρύματος.

Η τράπεζα αποτέλεσε μήλο της έριδος μεταξύ των εφοπλιστών κ.κ Νίκου Τσάκου – Γιάννη Κούστα και του επιχειρηματία κ. Αριστοτέλη Μυστακίδη, αλλά όπως θα δούμε η κατάσταση εμφανίζει διάφορες περιπλοκές.

Μετά τις αρχικές προσπάθειες του Μυστακίδη σε συνεργασία με τον εφοπλιστή Αλεξ Τομάζο να εξαγοράσουν το 67% της τράπεζας με τίμημα 1,1 φορές την λογιστική αξία (117,4 εκατ. ευρώ τέλη του 2022) οι εφοπλιστές Ν. Τσάκος – Γ. Κούστας επιχείρησαν να λάβουν την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να αποκτήσουν ποσοστό 7% από τα fund Orasis (G. Elliott) - Serengeti – Chenavari.

Μ' αυτόν τρόπο οι δυο εφοπλιστές θα αποκτούσαν την πλειοψηφία καθώς ήδη διαθέτουν 24% έκαστος μέσω της εταιρείας Costanus Limited, ενω από την άλλη πλευρά παραμένει ο μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Θ. Αφθονίδης με ποσοστο 41%.

Στην απόκτηση της τράπεζας ενεπλάκη και ο εφοπλιστής κ. Μ. Ηλιόπουλος ο οποίος έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς του 7% εφόσον δεν ασκούσαν το προτιμησιακό δικαίωμα οι κ.κ Ν. Τσάκος, Γ. Κούστας, Θ. Αφθονίδης.


Ας σημειωθεί δε ότι η τράπεζα έχει μηδενικό δανεισμό από το ευρωσύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, το 70% των δανείων είναι ναυτιλιακά εξ ου και οι πρόωρες αποπληρωμές, λόγω της ισχυρής ρευστότητας στην ναυτιλία.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template