Wall Street: Ξεπέρασε το ρεκόρ του 2021 ο Nasdaq – Πάνω από τις 5.100 έκλεισε ο S&P 500

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024


Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε σήμερα ο Nasdaq ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2021, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούν το κύμα ευφορίας που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη.



Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,14% κλείνοντας στις 16.274,94 μονάδες. Ο δείκτης άγγιξε ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό στις 16.302,24 μονάδες, αφού πέτυχε στη συνεδρίαση της Πέμπτης το πρώτο κλείσιμο ρεκόρ από το Νοέμβριο του 2021. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8%, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό για να κλείσει στις 5.137,08 μονάδες. Πρόκειται για το 15ο διαδοχικό ρεκόρ του φέτος και είναι η πρώτη φορά που κλείνει πάνω από το επίπεδο των 5.100 μονάδων.


Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 90,99 μονάδων ή 0,23%, στις 39.087,38 μονάδες. Οι traders δεν στάθηκαν στα εξασθενημένα στοιχεία για τη μεταποίηση και το καταναλωτικό κλίμα εν μέσω στοιχημάτων ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Ο γίγαντας ημιαγωγών Nvidia, που καθοδήγησε το ράλι της τεχνολογίας με άνοδο 260% τους τελευταίους 12 μήνες, ενισχύθηκε επιπλέον 3,5% σήμερα Παρασκευή, ενώ η Dell εμφάνισε κέρδη 32% χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της. Η Meta σημείωσε επίσης άνοδο άνω του 2%.


Ο Nasdaq είναι ο τελευταίος από τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, περνώντας το ορόσημο στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη ώθησε σε άνοδο τις μετοχές τεχνολογίας – αλλά και την ευρύτερη αγορά – τόσο το 2023 όσο και φέτος. Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η αναμενόμενη αλλαγή πολιτικής από την Φέντεραλ Ριζέρβ μετά το τέλος του πρώτου εξαμήνου, έχουν συμβάλει στην ανάκαμψη του Nasdaq από το δύσκολο 2022.


Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,74%, ενώ ο S&P 500 που άγγιξε αλλεπάλληλα ιστορικά Πέμπτη και Παρασκευή, σημείωσε άνοδο 0,95%. Πρόκειται για την έβδομη διαδοχική εβδομάδα κέρδων για τους δύο δείκτες στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ. Ο Dow Jones ωστόσο δεν κατάφερε να ακολουθήσει παρουσιάζοντας οριακή πτώση 0,11%.

Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, παρότι η προβληματική τράπεζα New York Community Bancorp βούλιαξε 24% αφότου ανακοίνωσε αλλαγή ηγεσάς και αποκάλυψε ζητήματα που αφορούν τους εσωτερικούς ελέγχους. Η μετοχή της έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 63% φέτος με ορισμένους επενδυτές να ανησυχούν ότι πρόκειται για ένδειξη μίας ευρύτερης κρίσης στην αγορά του real estate.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template