Μια εκπληκτική ΑΕΚ,όμως νικητής ο Ολυμπιακός!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια που έγιναν στην Ευρώπη φέτος και το οποίο κρίθηκε ύστερα από δύο παρατάσεις (!!), ο Ολυμπιακός
νίκησε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 100-93 (77-77, 87-87) και έμεινε στην κορυφή της κατάταξης, ύστερα από 22 αγωνιστικές στην Α1.
Η ΑΕΚ έπαιξε καταπληκτική άμυνα σε όλο τον αγώνα, κερδίζοντας την μάχη των ριμπάουντ (47 - 37), αλλά «προδόθηκε» από την επίθεσή της στα κρίσιμα σημεία και στις λεπτομέρειες που έκριναν το ματς.

Η Ένωση είχε την ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αλλά η αστοχία του Παπαντωνίου στις βολές, στο τέλος της πρώτης παράτασης, σε συνδυασμό με τις κακές επιθέσεις από Μαυροκεφαλίδη και Μπράουν που ακολούθησαν έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να «χτυπήσει» στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Παρά τη νίκη του, πάντως, ο πρωταθλητής για ακόμη μια φορά έδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά χάρις στον Βασίλη Σπανούλη, που είχε 26 πόντους και 9 ασίστ κατάφερε να πάρει την νίκη και να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες «καυτές» από την περιφέρεια έχοντας από 2/2 στα τρίποντα η κάθε μία στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός με 5 συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη πηρέ «αέρα» 5 πόντων (16-21 στο 8'). Στην συνέχεια ,όμως, η ΑΕΚ παίζοντας καταπληκτική άμυνα δεν επέστρεψε στον αντίπαλο της να σκοράρει στα τελευταία 2 λεπτά του δεκαλέπτου και με ένα σερί 6-0 πέρασε μπροστά με 22-21.
Ο αγώνας συνέχισε να είναι αμφίρροπος και στην δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στην άμυνα, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να σκοράρει μόνο με βολές στα τελευταία 5 λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Ο Μπράουν με επτά σερί πόντους έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα (5), μέχρι εκείνη την στιγμή (42-37 στο 19΄) για να μειώσει σε 42-39, σκορ ημιχρόνου , με 2/2 βολές ο Μάντζαρης. Η Ένωση με τους Μαυροκεφαλίδη και Χέρστον να αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση συνέχισε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ μέχρι και το 26΄, οπότε και ισοφάρισε με δίποντο ο Πρίντεζης σε 54-54.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν βραχεία κεφαλή (61-62). Η ΑΕΚ με τρίποντο του Μπράουν πέρασε ξανά μπροστά με 68-66 (33΄), αλλά στην συνέχεια έδειξε να μένει από δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στην άμυνα και με ένα σερί 9-0 στην επίθεση προηγήθηκε με 68-75 (36΄).
Οι γηπεδούχοι όμως έδειξαν ότι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με επιμέρους σκορ 6-1 έφεραν τον αγώνα στο καλάθι (74-76 στο 38΄). Ο Χάκετ με 1/2 ανέβασε σε τρεις το προβάδισμα για την ομάδα του αλλά ο Μπράουν με τρίποντο στα τελευταία 30΄΄ της αναμέτρησης έφερε τον αγώνα στα ίσια (77-77).
Η αναμέτρηση τελικά οδηγήθηκε στην παράταση αφού ο Σπανούλης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε ενώ το ίδιο έκανε και στην συνέχεια ο Όντομ-Τζόνσον σε δίποντο, μετά το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε.

Στην παράταση Μαυροκεφαλίδης και Μπράουν με συνεχόμενα καλάθια κρατούσαν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ την ώρα που στην απέναντι πλευρά ο Σπανούλης «πάλευε» μόνος του για τον Ολυμπιακό.
Η ΑΕΚ με το σκορ 87-85 στα τελευταία 30΄΄ αστόχησε σε δύο διαδοχικές επιθέσεις (Μπράουν, Μαυροκεφαλίδης), αλλά πήρε ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ για να γίνει τελικά φάουλ στον Παπαντωνίου.

Ο Έλληνας γκαρντ αστόχησε και στις δύο βολές που επιχείρησε και έτσι ο Σπανούλης με δύο δικές του βολές ισοφάρισε σε 87-87. Με περίπου 10΄΄ να απομένουν ο Χέρστον πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης αλλά το τρίποντο του ήταν άστοχο και έτσι είχαμε και δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης παράτασης ο Μάντζαρης με τρίποντο (το πρώτο μετά από 4 άστοχα) έκανε το σκορ 87-90. Η ΑΕΚ μείωσε με 1/2 βολές του Μαυροκεφάλιδη σε 88-90 αλλά είδε το πρώτο της σκόρερ, τον Μπράουν να φεύγει από το γήπεδο τραυματίας.

Ο Γκριν ,όμως, που πήρε την θέση του ευστόχησε σε τρίποντο φέρνοντας και πάλι μπροστά την ΑΕΚ με 91-90. Ο Μάντζαρης, όμως, αποδείχθηκε «δήμιος» της Ένωσης αφού με δεύτερο τρίποντο έφερε και πάλι μπροστά τους Πειραιώτες με 91-94.


Η ΑΕΚ στην συνέχεια υπέπεσε σε δύο παιδαριώδη λάθη στην επίθεση, ο Ολυμπιακός δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα και με καλάθι του Χάντερ έκανε το σκορ 91-96, και με μόλις ένα λεπτό να απομένει για την λήξη ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα.
Το τελικό 93-100 διαμορφώθηκε με ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη και βολές των Σπανούλη και Παπανικολάου.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template