Δείτε τα 17 πιο σουρεαλιστικά μέρη του πλανήτη

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο πλανήτης Γη είναι γεμάτος από περίεργα τοπία. Είτε είναι σχηματισμοί της γης που μορφοποιήθηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια από τη μητέρα
φύση, ενώ άλλα έγιναν μετά από την παρέμβαση του ανθρώπου.
Από τις λίμνες λάβας της Αιθιοπίας μέχρι τη λίμνη που βρίσκεται στην έρημο εδώ και 2.000 χρόνια, δείτε παρακάτω 17 τοπία που μοιάζουν τόσο εξωπραγματικά που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι είναι αληθινά.

Las Salinas de Torrevieja – Ισπανία



Κοντά στην πόλη Torrevieja στην Ισπανία βρίσκονται δύο αλμυρές ροζ λίμνες που ονομάζονται Las Salinas de Torrevieja. Το χρώμα τους λέγεται ότι προκαλείται από άλγη που απελευθερώνει μία κόκκινη χρωστική ουσία υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Η πόρτα για την κόλαση - Τουρκμενιστάν



Η πόρτα για την κόλαση στο Τουρκμενιστάν καίει στις φλόγες της από το 1971. Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, λέγεται ότι η τρύπα συνεχίζει να καίει λόγω λάθος διατρήσεων που έγιναν από γεωλόγους.

Οι ιαματικές πηγές Hierapolis-Pamukkale – Τουρκία



Στην επαρχία του Denizli στη δυτική Τουρκία, οι ιαματικές πηγές Hierapolis-Pamukkale υπάρχουν από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Σχηματισμένες από ασβεστίτη μέσα στο νερό, οι θερμές πηγές μοιάζουν με εκπληκτικά λευκά σύννεφα.

Το Wai-O-Tapu Thermal Wonderland - Νέα Ζηλανδία



Το Wai-O-Tapu Thermal Wonderland στη Νέα Ζηλανδία έχει διαμορφωθεί πριν από χιλιάδες χρόνια λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της χώρας.

Η λίμνη Natron της Τανζανίας



Η λίμνη Natron στην Τανζανία είναι γνωστή για το βαθύ κόκκινο χρώμα της. Το πλούσιο χρώμα της προέρχεται από τα φύκια και οργανισμούς που αγαπούν το αλάτι, και συγκεντρώνει εκατομμύρια φλαμίνγκο, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Rhone River - Γενεύη



Στη Γενεύη, οι ταξιδιώτες μπορούν να παρακολουθήσουν το μαγευτικό θέαμα δύο ποταμών που συγκρούονται μεταξύ τους. Ο ποταμός Ρήνος ξεκινά από τη λίμνη Lehman, ενώ ο ποταμός Arve τροφοδοτείται από τους παγετώνες της κοιλάδας Chamonix. Όταν οι δύο ποταμοί αιμορραγούν ο ένας μέσα στον άλλο, το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

The Danakil Depression – Αιθιοπία



Η Danakil Depression, στη βορειοανατολική γωνία της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο καυτά σημεία του πλανήτη, με θερμοκρασίες που φθάνουν τους 145 βαθμούς Φαρενάιτ. Με δύο ενεργά ηφαίστεια, μια λίμνη με λάβα, θερμοπίδακες, λίμνες με οξύ και πολλά κοιτάσματα ορυκτών, το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από άλλο πλανήτη.

Οι ορυζώνες της επαρχίας Γιουνάν – Κίνα



Οι ορυζώνες της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας είναι λαξευμένοι στην πλαγιά του λόφου. Διαφορετικοί τύποι βλάστησης προσδίδουν στο τοπίο τις εναλασσόμενες αποχρώσεις του.

Antelope Canyon - Αριζόνα



Το Antelope Canyon, βρίσκεται κοντά στο Page, στην Αριζόνα και είναι το πιο φωτογραφημένο φαράγγι στη Νοτιοδυτική Αμερική. Οι ταξιδιώτες συρρέουν εδώ για να συλλάβουν το αριστούργημα των χρωμάτων, θαυμάζοντας την ομαλή, σαν κύμα υφή του.

Το Göreme National Park - Καππαδοκία



Το Göreme National Park και οι Rock Sites της Καππαδοκίας είναι ένα ηφαιστειακό τοπίο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη διάβρωση. Εκεί υπάρχουν πυραμίδες με το παρατσούκλι «νεραϊδένιες καμινάδες». Εν τω μεταξύ, η κοιλάδα της Καππαδοκίας φιλοξενεί σπηλαια χιλιάδων ετών, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε.

Η λίμνη Crescent – Κίνα



Η λίμνη Crescent (ή «Yueyaquan» στα κινέζικα) είναι μια πηγή φρέσκου νερού σε σχήμα μισοφέγγαρου που βρίσκεται στην έρημο Γκόμπι. Η όαση πιστεύεται ότι υπάρχει εδώ και περίπου 2.000 χρόνια, και τα αξιοθέατά της περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως αμμόλοφους για σέρφινγκ και βόλτες με καμήλα.

Οι αμμόλοφοι Lencois Maranhenses – Βραζιλία



Με την πρώτη ματιά, οι αμμόλοφοι Lencois Maranhenses στη βορειοανατολική Βραζιλία μοιάζουν με συνηθισμένους αμμόλοφους, αλλά εδώ συμβαίνει κάτι μοναδικό: οι κοιλάδες γεμίζουν με νερό καθώς τα εδάφη έχουν χαμηλό υψόμετρο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Στις πισίνες ζουν ακόμα και ψάρια.

Grand Prismatic spring - Ουαϊόμινγκ



Το Marvel στο Grand Prismatic Spring, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Ως η μεγαλύτερη φυσική ιαματική πηγή στις ΗΠΑ, έχει αγαπηθεί για τα εκθαμβωτικά της χρώματα που μεταλλάσσονται από πορτοκαλί και κόκκινα το καλοκαίρι σε πράσινες αποχρώσεις τον χειμώνα.

Η Whitehaven Beach - Αυστραλία




Η Whitehaven Beach, στο νησί Whitsunday, στην Αυστραλία, φιλοξενεί ένα όρμο όπου η παλίρροια μετατοπίζει την άμμο και τα νερά μαζί, δημιουργώντας ένα μαγευτικό συνδυασμό. Η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά φαίνεται να δένουν αρμονικά, με αποτέλεσμα μια θαυμάσια θέα.

Οι αλυκές Salar de Uyuni - Βολιβία



Κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, οι αλυκές Salar de Uyuni στη Βολιβία καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα νερού, δημιουργώντας σουρεαλιστικές αντανακλάσεις του ουρανού.

Το χιονοδρομικό κέντρο Zao Onsen – Ιαπωνία



Επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Zao Onsen με τις θερμές πηγές, που βρίσκεται στα βουνά Γιαμαγκάτα της Ιαπωνίας. Εκεί θα δείτε «δέντρα από πάγο» σε συναρπαστικά σχήματα!   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template