Βρήκαν τα δείγματα ούρων των αθλητών μαζί με αναψυκτικά!

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Φωτογραφία για Βρήκαν τα δείγματα ούρων των αθλητών μαζί με αναψυκτικά!
 Συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως, δύο μέρες μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων όσον αφορά τα δείγματα ούρων και αίματος των αθλητών από τους ελέγχους αντί ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο. Οι φωτογραφίες βρετανικής εφημερίδας που έδειξαν ότι τα δείγματα αίματος και ούρων των αθλητών φυλάσσονταν στα ίδια ψυγεία που είχαν τα αναψυκτικά και τα σάντουιτς προκαλούν ερωτήματα ως προς την διαδικασία που ακολουθείται,για το αν είναι η σωστή. Ένας εμπειρογνώμονας θεώρησε το περιστατικό ιδιαίτερα παράξενο, το να αφήνουν οι οδηγοί των φορτηγών αναψυκτικά και φαγώσιμα στο ίδιο μέρος με τα δείγματα ούρων και αίματος ενώ πρόσθεσε ότι θα εξοργιζόντουσαν οι αθλητές αν το γνώριζαν αυτό.

Από την άλλη πλευρά η θέση της εταιρείας που μεταφέρει τα δείγματα είναι ότι «δεν έχει παραβιαστεί κανένας κανόνας»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, τα 6250 σφραγισμένα δείγματα των αθλητών, έχουν το κάθε ένα τον προσωπικό του κωδικό, είναι μέσα σε μπουκαλάκια και βρίσκονται συσκευασμένα σε μεμονωμένα κουτιά ώστε να κρατηθούν σε μία δροσερή θερμοκρασία.

Από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, τα στέλνουν μέσω των υπηρεσιών εταιρείας courier για ανάλυση στα εργαστήρια της GlaxoSmithKline στο Harlow της πόλης Essex.

Η βρετανική εφημερίδα Mail, την περασμένη Κυριακή, δημοσίευσε πληροφορίες από έναν άγνωστο πληροφοριοδότη που δήλωσε ότι υπάρχει ένας άλλος «χώρος αναμονής» σε μία εγκατάσταση της αστυνομίας κάτω από υπόστεγο με λευκή τέντα και ψυγεία και όλα αυτά λίγα μίλια μόνο από τον τελικό προορισμό που είναι το Harlow.

O υπεύθυνος της εταιρείας ταχυμεταφορών δήλωσε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος επειδή τα μπουκαλάκια με τα δείγματα και σφραγισμένα είναι αλλά και ότι μεταφέρονται στον χώρο των εργαστηρίων το συντομότερο δυνατόν.

Τόσο οι διοργανωτές των αγώνων όσο και οι υπεύθυνοι της εταιρείας courier δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των δειγμάτων.

Υπάρχουν άλλωστε και οι δεσμεύσεις από τους αθλητικούς εμπειρογνώμονες ότι όλα τα δείγματα των αθλητών αναλύονται μέσα σε 24 ώρες από την άφιξή τους στο εργαστήριο.

Παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας courier δηλώνουν ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο οι υπεύθυνοι των ελέγχων αντί ντόπινγκ θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να είναι 100% σίγουροι ότι τα δείγματα θα φτάνουν στα εργαστήρια σε άριστη κατάσταση.
Star.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template